banner564

Ya kaçanlar da gol olsa

  Puan cetvelinde Baf Ülkü Yurdu 32, Lefke 30 puanla arka arkaya yer alıyorlardı. Ev sahibi kazanırsa rakiplerinin kaybettiği haftada çok rahat bir nefes alacaktı. Lefke kazanırsa hem rakibinin puan farkı ile üzerine çıkacaktı, hem de son 5 maçtaki 4’ncü galibiyetini alacaktı.
  Lefke maça adeta gollerle başladı ve rakibinin daha ne olduğunu anlamadan 2 farklı öne geçti. Bu farkı 3’e çıkarma şansını değerlendiremedi. Fakat 10’ncu dakikadan sonra sanki bu skor bana yeter diyerek etkili oyunundan uzaklaşarak oyunun kontrolünü rakibine verdi. 
  Rakibinin özellikle Felix ile kanatlardan getirdiği toplarda kalesinde tehlikeler yaşadı. Bunlardan birinde de penaltıdan kalesinde golü gördü. İlerideki Candy ve Burak etkili olan oyunculardı. Özellikle Candy çabukluğunu kullanarak rakiplerini çok fazla yordu.
  Devrenin son dakikasında Baf Ülkü Yurdu’ndan Azat’ın kırmızı kart görmesi onları bira daha rahatlattı. 
  Ancak çok geçmeden yine kalesinde gol gördü. Gol için riskleri de almaya başlayan rakibinin verdiği boş alanlarda iyi pozisyonlar buldular. Bunları eski gücünde olmayan Kasım ve takımın golcüsü Burak ile değerlendiremediler. Gecenin en başarılı adamlarından Candy’nin getirdiği topla Yılmaz’ın ayağından 4’ncü golü buldular. Biraz dikkatli olsalar sezonun ilk maçında aldıkları farklı mağlubiyeti kendileri de rakiplerine tattırabilirlerdi.
  Bu maçta atılan goller yanında kaçan gollere rağmen kendi kalesinde verdikleri pozisyonlar ve yedikleri goller gelecek haftalar için iyi sinyaller vermedi. 
  Baf Ülkü Yurdu saha avantajını geçen hafta olduğu gibi bu hafta da kullanamayarak 2 hafta üst üste kendi evinde mağlup oldu. Kaybedilen 6 puanı almış olsa şimdi en rahat takımlardan biri olacaktı.
    Kanatlardan getirdiği toplarla aradığı golü de buldu. Devre sonuna kadar da iyi oynuyordu. Fakat devrenin son dakikasında Azat kırmızı kart görüp ikinci 45 dakikayı 1 kişi eksik oynamaları onları fazlasıyla etkiledi.
  Biraz da riskleri alıp mutlak gol için giderlerken geride inanılmaz açıklar verdiler. Lefke bunlardan sadece 1 tanesini değerlendirdi. Eğer kaçırılanlar da gol olsa çok farklı bir skor da olabilirdi.
 Son dakikalarda takımı adına en iyilerinden olan Felix’le tekrar umutlansalar da bu çaba yetmedi. Yani Felix çok çabaladı, ama diğer arkadaşları ona ayak uyduramadılar.
  Baf Ülkü Yurdu kaybettiği bu puanları ilerleyen haftalarda çok arayacak.

YORUM EKLE

banner608

banner473