banner564

Yakıyor! Yıkıyor

 Ligin altı haftasını kayıpsız geride bırakan lider Yenicami, yedinci hafta karşılaşmasında konuk ettiği Lefke’yi farklı mağlup ederek yoluna emin adımlarla devam etti. 

Hem oyun hem de mücadele anlamında gün adına iyi durumda olan Yenicami adına alınan farklı sonuç ise kaçınılmaz oldu. 
Rakibi Lefke’nin mücadele ve oyun anlamında Yenicami’ye karşılık veremeyişi yanında özellikle maçın birçok bölümünde savunmada yapılan hatalar ise kendilerine haftayı ağır yenilgi ile kapamalarına vesile oldu. 
Maça Allen’i savunmada kullanmayı tercih eden İltaç Karayel, Kasımı yine forvet arkasında başlatmayı tercih etmeyişi, Bidemi’yi ise kenarda tutması daha maçın başında gününün gidişini en iyi şekilde özetliyordu. 
Tüm bunlarla birlikte maçın hemen başında yapılan savunmadaki hata ile öne geçen Yenicami, rakibi üzerine daha istekli ve arzulu gitmeye başlayınca, maçında büyük bölümünün hakimi oldu. 
Candy dışında ön plana çıkmayan oyuncunun Lefke adına sıkıntı doğururken, Allen’in savunma önünde geçmiş dönemlerde oynaması birçok olumu sonucu da beraberinde getirmiştir. İlk bölümde gelen iki gole son bölümde cevap verme girişimi olan Lefke isteğine ulaşamasa da maçın ikinci yarısında yine iyi ve diri olan Yenicami maçı da farklı ve haklı galibiyetle geride bırakmış oldu. 
Birçok kesime göre zor döneme fikstür anlamında girecek olan Yenicami’nin işinin zorlaşacağı görüşü olsa da, bugün ortaya koyduğu mücadele ev kazanama ruhu devam ederse, seri ve kaliteli futbol ile iyi sonuçların da beraberinde geleceğini görmemiz mümkündür. Lefke takımında uzun süredir devam eden deplasman sıkıntısı dünkü maçta yine devam ederken, İltaç Karayel’in alternatifli kadroyu daha iyi kullanacağını düşünmekteyim.

YORUM EKLE

banner608

banner473