banner564

 Yanlış anlaşıldım, yanlışı yanlış anlamışsınız

 Dövizdeki dalgalanmanın günlerdir şakasını sosyal medyada yapıyoruz ama durum şaka olacak kısmı çoktan geçti sevgili okurlar. Piyasada iş yapan bir çok müteahhit işlerine ara verdi, çünkü piyasada mal alım satımı durmuş durumda. Kimse kimseye fiyat vermiyor, veremiyor.
Biz de biliyoruz bu konuda hükümetin elinde çok da fazla bir seçenek yok. Yapabilecekleri kısıtlı ama gene de yapabileceği bir iki dokunuş var. 
İşte tam da bu noktada Başbakan çıkıp dedi ki; “Euro ya da başka para birimine geçmek dâhil bazı önlemler masada” bu açıklaması Türkiye basınında da oldukça yer etti. Ancak gerek medyada gerekse sosyal medyada gelen eleştiriler sonrasında Başbakan bu kez dünkü açıklamalarının “TL kullanımından vazgeçip Euro’ya geçileceği” şeklinde aktarıldığını belirterek, bunun doğru olmadığını söyledi. 
Hani derler ya “iki yanlış bir doğru etmez” diye. Galiba güzel bir örneğini verdi Başbakan. Neyse şimdi yeniden dönük başa. Bakalım alacağını söylediği önlemleri ne zaman açıklayacak hükümetimiz? 
 
Şeytana pabucunu ters giydirmek
Cemil Çiçek bir gün Bakanlar Kurulu sonrasında o sırada Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu’ndaki diğer bakanlara şöyle seslenir; “Biz burada siyaset mi yapıyoruz? Ya da siyaset mi yaptığımızı zannediyoruz?”  
Yoğun geçen Bakanlar Kurulu sonrası o günün Başbakanı Erdoğan dahi masadaki tüm bakanlar şaşkınlıklarını gizleyemezler. Çiçek devam eder  ” Siyaseti siz gidin bir de Kıbrıs’ta yapın. Şeytana bile pabucunu ters giydirirler.” der ve gergin geçen Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan ve bakanlar tebessüm eder.
Şimdi bunu niye mi anlattım?
Söyleyelim hemen, adam gazetesini gazinoculara pazarlar, sonra bir takım beklenmedik olaylar geçer ve satış gerçekleşmez. Ama bizim medya patronu ilk çeki bozdurur ve bir güzel yer. 
Aradan zaman geçer, bizimkisi yeniden birilerini bulabilmek için kapıları aşındırmaya devam eder. Daha 4 gün önce öğlen yemeğini bir gazinocu ile birlikte yer. Ortaklık görüşülür o yemekte.
Midesine giden yemek daha dışkı bile haline gelmeden köşesinden gazinoculara verir veriştirir bu malum kişi. İşin özü sevgili okurlar gülüyoruz ağlanacak halimize. Adam verir veriştirir ama onlarsız da edemez. En iyi dostları o kesimdendir. Hem yer içer hem her Allah’ın günü söver. Anlayanınız beri gelsin, Cemil Çiçek ne güzel demiş dimi? 

Soru çok basit aslında 
Dün gidemedik ama canlı olarak izledik Sağlık Bakanı Filiz Besim’in düzenlediği basın toplantısını. Bakan Besim göreve geldiklerinde ne buldukları, bugüne kadar yaptıkları icraatları ve hedeflerini kamuoyuyla paylaştı, gazetecilerin sorularını yanıtladı dünkü basın toplantısında.
Açıkçası emeği geçen herkesi kutlamak gerekir. Gayet güzel bir sunum hazırlamışlar Bakan Besim’e. Uzun zamandır bu kadar iyi hazırlanmış bir sunum izlememiştim. 
Bakan Besim ısrarla Türkiye ile ilişkilerin iyi gittiğini ve yeni hastane süreçlerinin devam ettiğini anlattı basın toplantısında. Aslında bu konuyu hafta başında biz de köşemize taşımıştık. Sonra bakanlığa yakın kaynaklardan aldığımız bilgileri de yine bu köşede paylaşmıştık. 
Ama dün bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti teknik heyetinin iki ay önce gönderdiği rapora cevap verilmediği yönünde haberler aldık. O yüzden dün soramadık bari bugün buradan çok net soralım. İki ay önce tarafınıza gönderilen rapor nerede? Ve bu rapora ne cevap yazdınız? 


MESAJLAR

Gülşah Sanver MANAVOĞLU: Biraz daha sakin olabilirsiniz, tamam eleştirileri beğenmeyebilirsiniz ama bu toplumun aydınlanmasında bunca yıldır katkı koyan bir gazeteci ağabeyimiz için amacını aşan ifadeler için biraz daha sizi sakin olmayan davet ediyoruz. 

Serdar DENKTAŞ: İkinci kez anjiyo olduğunuz haberi geldi. Oysa daha birkaç gün önce stent takılmamış mıydı? Dünkü anjiyo da nereden çıktı? Kafamız karıştı bu konuda. 

Ali KİŞMİR: Yani haberiniz verilmedi diye ortalığı iyi ayağa kaldırdınız. Verilmiş olsaydı haber bu kadar duyulmazdı inanın ki. Zira Rum liderden ezber bozan bir şey de duymadık. Neyse sizin görüştüğünüzü artık herkes duyduğuna göre sorun yok. 

İrfan Tansel DEMİR:  Kurucusu olduğunuz TEMA Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanlığı’na getirilmişsiniz. Hayırlı ve uğurlu olsun. TEMA Vakfı’nın kurucusu da aslında bizim kapı komşumuzdur kendileri. 

Cemal ÖZYİĞİT: Tam da ekonomik dar boğazdan geçilirken KTSO ile yerli üretimin desteklenmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalanması sektöre bir canlılık getirecektir. Bu ve bunun gibi imzaların bu günlerde daha sık atılması gerekiyor. 
 
İbrahim BENTER: Türkiye Cumhuriyeti’nin parası ile gönderilen erzak paketlerinin siyasi partilerin elinden dağıtılması işi artık ayyuka çıktı, bu konuda bir şey demeyecek misiniz? 

Tufan ERHÜRMAN: Şu Dome Otel konusu var ya, ne oldu? Gerçekten de uzattınız mı süreyi uzatmadınız mı? İki satır açıklama şu mübarek günlerin hatırına. 

Kudret ÖZERSAY: Geçmişte sosyal medyadan atıp tuttuklarınız bugün karşınıza çıkmaya başlayınca artık sosyal medya hesaplarınızdan bir şey paylaşmamaya başlamışsınız. 3 gündür tek kelime yazmadınız. 

Bertan ZAROĞLU: Suskunluğunuzu dün itibari ile bozmaya karar vermişsiniz. Hade hayırlısı, merak ediyorduk biz de bu adam ne kadar daha susacak diye.

Asım İDRİS: Dün bakanlıktaki en küçük misafirinizi ağırlamışsınız. 3 aylık Masal bebeği sevdiniz mi? Siz sevene kadar tüm bakanlık personeli Masal bebekle resim çektirdi. 

Selim KUMBARACI: Demek ki yaz geldi. Zira dün Agia Napa’da sezonu açtığınızı gösteren resmi resmen gördük. Demek ki artık yaz geldi diyebiliriz resmi olarakta. 

Mehmet BULANIK:  Bilge Tatlı Salonu şimdiden şeker bayramı öncesi siparişleri almaya başlamışsınız. Bu arada kur artışlarından da eklendi mi baklava satışlarına? 

Hasan PAKSOY: Gazimağusa Belediyesi, Belediye Meclis Üyeliği için 2 numarayı çekmişsiniz. Şansında bu kadarına pes doğrusu, demek ki var bir hikmeti. 
CEM DANA: Siz de 10 numarayı çekmişsiniz. Anlaşılan bu dönemde UBP’nin Gazimağusa’daki oyun kurucusu siz olacaksınız. Baksanıza sıra numaranız bile 10.

Levent HIZAL: Kur artışlarından sonra bütçenin ne kadarı gitti, bu konuda bir bütçe uzmanı olarak artık bir yazı kaleme alırsınız diye bekliyoruz. 

POLEMİX
“Durumu bize bildirmek yerine, basına bildirmelerini siz değerli kamuoyunun taktirine bırakıyoruz.. Şahsım ve ekibim bu saatten sonra YDP ile asla bir arada olamaz. Lefkoşa için ise hayallerimizden vazgeçmiş değiliz. Bu konudaki kararımızı ileriki günlerde vereceğiz.”
Kemal Altuncuoğlu

YORUM EKLE

banner608

banner473