banner564

Yargı ve Yürütme 

 Son birkaç yıldır yazın geldiğini ülkemiz otelleri önünde plajlara girmek isteyen grupların yaptıkları eylemler ile öğrenir olmuştuk. Ne zaman bu arkadaşlar bir otelin kapısına dikilse o zaman anlıyorduk ki deniz sezonu başladı.
Bu yıl sezon açılmadan sezonun flaş haberi yargı ve yürütmeden geldi. Yargı, 2015 yılında açılan bir davayı karara bağlarken aynı karar üzerinden Bakanlar Kurulu da  “KKTC'de plajlara giriş ücretsiz” olacağını açıkladı.
Açıkçası yargının bu kadar kısa bir sürede (!) karar vermesine şaşırmadım değil hani. Oysa aynı yargı önünde otel sahiplerinin davaları yıllardır duruyor. Henüz hiçbir adım atılmayan kararlar var. 
Bir diğer önemi de Turizm Bakanlığı üzerinden işletmelere verilen yerlerin kirasında bu plajlarda var. Özel işletmeler bunun kirasını devlete ödemek zorunda. Eğer şimdi bu plajlar “ücretsiz” olacaksa devlette kiraya verdiği arazilerin plaj kısımlarından ücret talep etmemeli.
Bakanlar Kurulu madem plajların ücretsiz olacağını açıklıyor o zaman turistik tesislerin plaj bölümleri için işletmelerden para almaması gerekir. Hadi bakalım plajlar için aldığınız kararı şimdi turistik tesisler için alın da görelim, aynı çabuklukta ve aynı doğrulukta alabiliyor musunuz?  

Gannavuri serbest olsun
Gülşah Sanver Manavoğlu’nun önerisini destekliyorum, ülkemizde Gannavuri olarak bilinen Hint keneviri serbest olsun veya buna bir düzenleme getirilsin. 
Zira her gün bu ülke mahkemelerinde yok 3 gram bulundu, yok 4 gram Hint keneviri bulundu diye binlerce dava görülüyor. Gazetelerin 2 ve 3 sayfaları bu haberlerle dolu. Ülkede bu yüzden sicil kaydı olan kişi sayısını araştırmak gerekiyor. 
Devletin kontrolünde ve belli limit ölçülerinde bu konuyu yeniden ele almak gerekiyor. Üzerinde bir gram bulunan kaç genç şu an yargı önünde hesap vermeyi bekliyor. 

Tebrikler Cimbom
Sezon başında birisi bana Cimbom şampiyon olur dediğinde gülüyordum. “Bu futbolla değil şampiyon olmayı, ligi ilk 5 bitirmeyi bile hayal etmeyin.” diyordum. Bu yorumuma birçok Cimbomlu dostum da itiraz etmiyordu. 
Benzer bir durum Fener için de geçerliydi. Bana göre bu yıl Beşiktaş, Başakşehir ve Göztepe arasında bir şampiyonluk yarışı olacağı şeklindeydi.
Ama gel gelelim sonuç ortada, şampiyon Cimbom, Fener ikinci Başakşehir üçüncü ve Beşiktaş dördüncü. Futbol sahadaki oyun kadar bir skor oyunu olduğunu da unutmamak gerekiyor. 
 
Tekrarı kaçırmayın 
Dövizdeki bu yükselişi tam 7 ay önce Diyalog TV’de ekranlardan söylemiştik. Hatta kurlar hakkında tahminde de bulunmuştuk. İktisat Bank Hazine Grup Müdürü Emre Değirmencioğlu'nu konuk ettiğimiz 7 ay önceki o programın tekrarı bugün 17.30’da yeniden Diyalog TV’de.  Kaçıranlar için son fırsat…

MESAJLAR

Serdar DENKTAŞ: Ufak bir operasyon geçirip anjiyo olmuşsunuz. Çok geçmiş olsun, bu arada anjiyo sonrası tıkalı bir damar buldu mu doktorlar? Neyse artık biraz diyet şart oldu size de, geçmiş olsun. 

Ahmet SAVAŞAN:  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığınız mesaj oldukça anlamlıydı ve deyim yerinde ise biraz da sıra dışıydı. Ama mesajınızda belirttiklerinize aynen katılıyoruz bu arada. 

Nidai GÜNGÖRDÜ: Yarın yerel seçimlerle ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek yeni döneme ilişkin projelerinizi açıklayacakmışsınız. Bu konuda birçok belediye başkanından hızlı davrandınız, tebrikler. 

Tolga ATAKAN: Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı olarak Trafik Güvenliği ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyecekmişsiniz. Bazı gerçekleri bu toplantıda ifade edecekmişsiniz. Hadi bakalım, merakla bekliyoruz, bu arada şampiyonluk için tebrikler. 

Mustafa AKINCI:  Geçen gece yıldız oyuncuların sahaya çıktığı futbol maçının başlama vuruşunu yaptınız ve eski yıldızları bir müddet sahada izlemişsiniz. En çok hangisini beğendiniz?

Cemal ÖZYİĞİT:  Bakanlığınızın düzenlediği “Atam İzindeyiz Korteji” ve konseri gerçekten coşkusu ve katılımı ile muhteşemdi. Umarız bu kutlama ve kortej bir gelenek haline gelir ve her yıl aynı coşku ile devam eder. 

Biray DELİCEIRMAK: Beşiktaş’ın ligi “Dördüncü” olarak bitirmesi size bir işaret mi? Zira şu an görevde “dörtlü” koalisyon hükümeti var. Demek ki sizin uğurlu sayınız dört… 

Tekin K. BİRİNCİ: Sizin gibi büyük bir organizatör nasıl olur da hem 19 Mayıs kutlamaların olduğu ve Türkiye’nin şampiyonluk maçının olduğu geceye organizasyon koyar. Neyse geçmiş olsun.

Fikri ATAOĞLU: Madem plajlar ücretsiz olacak o zaman tesislerden de siz ücret almayın ki adalet yerini bulsun, öyle değil mi? Hadi hazırlayın önergeyi Bakanlar Kurulu’na. 

Gülşah Sanver MANAVOĞLU: Aslında toplumun kanayan bir yarasına parmak bastınız. Kaç aile, kaç kişi bir iki gram yüzünden neler neler yaşadı mahkemelerde. 

Bülent DİZDARLI: Yılanın soktuğu vatandaş yanında yılan ile birlikte gelince hastaneye olay olmuş. Bakalım yakında ne ilginçlik daha göreceğiz. Benim aklıma birkaç tane geliyor ama yazamıyorum buradan. 

Ömer AKAMA: Yani sezona sizin Biray Deliceırmak için yaptığınız videolar damga vurdu. Ligin son haftasının son saniyesine kadar herkes sizin ne paylaşacağınızı merak etti durdu. 

Burhan CANBAZ ve İrfan BATU:  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda söylediğiniz ve klip çektiğiniz İzmir Marşı sosyal medyada binlerce beğeni ve paylaşım almış. Ağzınıza dilinize sağlık. 

 
POLEMİX
 “Hidrokarbonlar konusu da Rumların dar görüşlü yaklaşımlarının bir başka örneği. Tüm ada onlarınmış gibi hareket etmeyi sürdürüyorlar. Kıbrıslı Türklerin haklarını görmezlikten geliyorlar. Türkiye, hem Kıbrıslı Türklerin hem de Doğu Akdeniz’de kendi haklarının korumaya devam edecekti”

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım 

YORUM EKLE

banner471

banner473