banner564

Yazıklar olsun size!

Dün, Türkiye’de yaşanan tren kazasında 9 kişi yaşamını yitirdi. Kazadan 5 saat sonra, Savcılık sorumluluğu olduğu düşünülen 3 TCDD personelini gözaltına aldı. Bizde ise sel felaketinde dört gencin hayatını kaybetmesinin ardından bir hafta geçmesine rağmen, hala tek bir adım bile atılmadı.
Yok, mecliste komite kurulacak, yok Başbakan derelere bakacak, yok o yapılacak, yok bu yapılacak, yok muhalefet önerge sunacak...
Yazıklar olsun size…


Taçoy bu oyuna gelmemeliydi.
Hasan Taçoy, bir ömrü siyasetin içinde yaşamış, en son olarak ta UBP Genel Sekreteri seçilmiş.  Siyasetin öyle dünkü bugün ki ismi değil yani! Bu işlerin nasıl döndüğünü en iyi bileceklerin içinde. Gecenin bir yarısında bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmadan bir cümle seçilip manşete taşındı.
Ne dedi Taçoy “Asgari Ücretle İnsanların nasıl geçindiğini anlamak da zorluk çekiyorum. Günümüzde Milletvekili Maaşı ile geçinmek bile zor iken…”
İşte bu cümleden dün fırtınalar koptu. Aylık asgari ücretin 2 Bin 279 TL olduğu bir ortamda yaklaşık 14 Bin TL maaş alan birisinin söylediği herkese battı. Batması da gayet normal.
Devletin sütü, kendi perakende satış yerinde bile marketlerden daha pahalıya satılan bir ortamda,  vatandaşın sabrı artık kalmadı. Özellikle muhalefette söylediklerini iktidara gelince unutanlara karşı muhalefetin daha dikkatli, daha samimi olmasını bekliyor vatandaş.
Hasan Taçoy gibi bir milletvekilinin bu türden tuzaklara düşmemesi, UBP’nin de muhalefetini buna göre dizayn etmesi kaçınılmazdır.  Mecliste oturduğu yerden iktidarı eleştirmesi, eleştirirken de vatandaşın beklentisinden uzak kalması, UBP için ciddi bir sıkıntı oluşturuyor. 

 “ Sonuç Odaklı” 
Guterres’in özel danışmanı Lute’un Türkiye’den sonra Ada’ya yapacağı ziyaret öncesi evinde dinlenen Cumhurbaşkanı Akıncı, bir yandan geçirdiği ameliyatın izlerini atlamaya çalışıyor diğer yandan Pazartesi günü yapılacak görüşme için hazırlıklarını tamamlıyor. 
“Bir 50 yıl daha müzakerelerle zaman harcanmayacağı” konusunda ısrarcı olan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Guterres’in özel danışmanı Lute’a “Bundan sonra eğer bir süreç olacaksa ucu açık olmayacak, sonuç odaklı olacak” diyecek ve bu sürecin koşulları konusunda kendisini ve Türk tarafının tezlerini anlatacak Pazartesi günü gerçekleşecek görüşmede.
Lute’un Ada’ya yapacağı ziyaretinden önce görüştüğü Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “herkesin birbiriyle konuşabileceği sağlıklı bir diyaloğun Kıbrıs’ta çözümü mümkün kılacağını ifade ettik”  sözü ile uğurlandı Ankara’dan.  
Anlaşılan o ki Ankara’da Lute’a adres olarak Ada’yı işaret etti ama masada “herkesin” olması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Lute’un bu bilgiler ışığında yapacağı kritik ziyaret Yılbaşı öncesi tarafları bir araya getirebilir. 

LAÜ’de seçim var
Yılsonu geliyor, sendikalar üyelerine üye katmanın peşinde. Kamuda çalışanların yarısı bile sendikalı değil. Her yılın son ayında sendikalara katılım ve ya istifalar toplanıyor ve Maliye Bakanlığına ulaştırılıyor.
Bugün toplu iş sözleşmesinde temsil için Lefke Avrupa Üniversitesinde referandum var. Çalışanlar kendilerini temsil etmesini istedikleri sendikayı belirleyecekler. Memur-Sen, Hak-Sen ve KTAMS bugün LAÜ’de kıran kırana bir seçim yaşayacak.
Geçen hafta KTAMS 6 oy farkı ile Vakıflar Bankasından galip çıktı. Memur-Sen bugün rövanşı almak için ciddi bir uğraş veriyor. Hak-Sen’de LAÜ’de son yaptığı ataklarla birçok üyeyi kendi tarafına çekmeyi başardı. Bakalım son sözü çalışan kimden yana söyleyecek? 
 
MESAJLAR

Ahmet ÇALUDA:  Geçen gün kıl payı Vakıflar Bankasının toplu iş sözleşmesi referandumunu kaybettikten sonra bugün tüm gücünüz ile LAÜ’ye sarılmışsınız. Bakalım sonucu değiştirebilecek misiniz? 

Mustafa AKINCI:  Geçirdiğiniz operasyon sonrası anlaşılan fazla bir dinlenme şansı olmadan yeniden yoğun bir sürecin içine gireceksiniz. Dün tüm gün evde kurmaylarınız ile birlikte Pazartesi günü için hazırlık yapmışsınız. 

 Efsun SALEL: Bakanlıktaki diğer daire müdürleri izinde olunca tüm işler sizin omuzlarınıza kalmış. Neyse ki siz bu konularda tecrübelisiniz ve hepsinin altından kalkabilecek tecrübedesiniz. 

Tolga ATAKAN: Bütçe maratonu sonrasında Bakanlıktaki üst düzey bürokratlardan bazılarını değişme kararı almışsınız. Hızınıza yetişemeyen ekibi yenilemek için yakında düğmeye basacakmışsınız. 

Erman YAYLALI: Yağmurlar geldi ve mantar sezonu açıldı. Herkes sosyal medyada bulduğu mantarları paylaşırken siz bu yıl henüz hiçbir paylaşımda bulunmadınız, hayırdır yoksa mantara gitmiyor musunuz artık? 

Eliz SOYER: Siyasetten sonra şimdi televizyon programcılığına merak salmışsınız ve bir web TV’de programlara başlamışsınız. Valla elinizden her iş geliyor sizin. 

Ali KİŞMİR: Basın-Sen olarak eski yargıç Tacan Reynar ile anlaşmışsınız ve davalarınıza artık avukat olarak Tacan Reynar girecekmiş. Merak ediyoruz basın emekçilerin tüm davalarına bakacak mı yeni avukatınız? 

Hasan TAÇOY: Dünkü vekiller aynı hatayı yapsa anlarız bir nebze olsa. Ama sizin gibi kıdemli siyasetçilerin çok daha dikkatli olması gerekmez mi? Dünkü açıklamadan sonra ülkede gündem değişti bir anda. 

Teberrüken ULUÇAY:  Birçok kurum ve bakanlıkta atamlar oldu ama hiç birisi Meclisteki kadar ses çıkartmadı. Neden? Hiç merak ettiniz mi? niye diğerleri bu kadar sessiz oldu da sizinkisi bu kadar gürültülü oldu? 

Ahmet ERSÖZ: Dinimizi maalesef tam öğrenmediğimiz için her türlü hurafe dinin bir parçası gibi oldu. Küreği nasıl tuttuğun değil, kimin küreği tuttuğu önemli aslında. Yani toprak atan sen misin, yoksa sana mı atıyorlar? 

Erhan ARIKLI: Bütçe görüşmelerinde olumlu bulduklarınıza olumlu oy verirken genel bütçeye olumsuz oy verecekmişsiniz. Ee olumlu olanlar ne olacak? 

Hayriye VURDU: H&V Ajansın dün 10. Yılını görkemli bir gece ile kutlamışsınız. İş, siyaset ve sanat dünyasının önemli isimleri sizi bu özel gecenizde yalnız bırakmamışlar. 

Ercan TURHAN: Geçen gece bir törenden erken ayrılmak zorunda kalınca arkanızdan sizin plaketi alacak kimse kalmamış. Neyse arkadaşlar bir şekilde ulaştırırlar plaketinizi. 

Fikri TOROS: İktidar partilerine mensup vekiller içinde siz öne çıkarken muhalefetten de Olgun Amcaoğlu mecliste yaptığı konuşmalarla listenin başında yer alıyorsunuz. 

POLEMİX
 “Dış mihrakların temsilcisi olacağıma Türkiye Cumhuriyeti’nin temsilcisi olurum, bundan da gocunmam”
UBP Milletvekili Olgun Amcaoğlu

YORUM EKLE

banner471

banner474