banner564

Yediği naneye bak!

Rum Adalet Bakanı Ionas Nicolaou, Rum Milli Muhafız Ordusu'nda görevli Teğmen Nikos Metaksas'ın 5'i kadın 2 çocuğu öldürmesi üzerine istifa ettiğini açıkladı.
Oysa aynı havayı aynı oksijeni soluyoruz Rum kardeşlerimizle. Nasıl olur da bir bakan istifa eder? Hatırlayın bakalım bizde böyle bir durumu en son ne zaman yaşadık? 
Çok zorlamayın, makinayı yakarsınız. 2014 yılında dönemin Eğitim Bakanı Dr. Mustafa Arabacıoğlu görevinden istifa ettiğini açıklamış ve gerekçe olarak da “Eğitim Bakanlığı’nın kronikleşen sıkıntılarını” dile getirmişti. Aradan 5 yıl geçti, bir şey değişti mi Eğitim Bakanlığı’nda?
Para yok, yollar darmadağın bırakın bir bakan istifasını müsteşar veya müdür bile istifa etmez, edemez Ada’nın Kuzeyi’nde.
Yılbaşından hemen önce 4 genç kardeşimiz sel sularına kapılıp gitmişti, kurdelesi henüz kesilen yeni Girne-Lefkoşa yolunda?
Rapor hazırlanacaktı, yetkililerden hesap sorulacaktı? Ne oldu, hepsi hikaye, ölen öldü, kalan sağlar bizimdir nasılsa...
Burada ne kimseyi hedef göstermektir niyetimiz ne de başka bir şey. Ulaştırma Bakanı üzerinden örnek verdik ama diğer bakanlıklar için de durum pek farklı değil. 
Örneğin önceki gün 1 Mayıs İşçi Bayramıydı. Bir kişi 1 Mayıs’ta inşaattan düşüp yaralandı, Polis Basın Subaylığının haberine göre. Hem de 1 Mayıs’ta.
Dediğim gibi kişiler veya bakanlar hedefim değil. İktidarı, muhalefeti için, hepsi için, aynı şeyi söylüyorum. Mevcut halde hiçbir siyasimizin yüreği Rum Adalet Bakanının yaptığını yapacak kadar cesur olamaz. 

Gözler HP Çalıştayı’nda
Halkın Partisi hafta sonu otele kapanıp çalıştay yapacakmış. Herkes bu çalıştayda parti alt yönetimi ile üst yönetimi arasında geçecek konuşmalara kilitlenmiş durumda. 
Zira partinin büyük bir kısmı mevcut durumdan şikâyetçi (Zaten Namık Kemal de sineklerden ve dedikodulardan şikayet edermiş yaşadığı zamanda.)
Neyse HP’nin çalıştayda ne konuşup ne karar alacağı beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Ancak hazır bu konu gündemimize gelmiş iken geçtiğimiz hafta Ekran Yasağı konan HP’li vekiller, bu çalıştaydan sonra yeniden eskisi gibi cesurca konuşabilirler, televizyon kanallarından özgürce kendi duygu ve düşüncelerini aktarabilirler. 

Yandım anam   
KIB-TEK’in meşhur 3’lü tarifesinin ilk meyveleri dün SMS ile cep telefonlarına gelmeye başladı. Birkaç kişi dışında kime sorduysam faturaların daha önce gelen faturalara göre hayli kabarık geldiğini söyledi.
Birkaç arkadaşım ise gece çamaşır yıkayıp ütü yaptığını ve bundan da tasarruf ettiğini söyledi. Açıkçası bize henüz SMS ulaşmadığı için net bir yorum yapamıyorum. Ama şu bir gerçek ki bu ay zaten elektrik tüketiminin en düşük olduğu aydı.
Ne sobayı yaktık ne de klimayı. Buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon ve su motoru gibi günlük ihtiyaçların çok dışına çıkmamaya çalıştık. Bulaşık makinesini gece kurduk, çamaşırı da. Bakalım bu bize ne kadar tasarruf sağladı hep birlikte göreceğiz? 

 Ne gonuşurlar ama? 
“Bakanlar Kurulu dün Başbakan Tufan Erhürman başkanlığında toplandı. Toplantı yaklaşık 5 saat sürdü. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında gelenek bozulmadı ve bir kez daha açıklama yapılmadı...”
Hani her hafta basın ile paylaşılacaktı?
Hani her bakanlar kurulu sonrası açıklama yapılacaktı? 
Hani verilen sözler? 
Nerde? 
 
MESAJLAR

Kansu AKSU: Kabinede hala Ankara’daki mevkidaşı ile görüşemeyen bakanlar var iken siz dün Ankara’da birkaç tane bakanı birden görmüşsünüz. Acaba hazır oralara gitmiş iken şu bizim protokole de bir el atsanız. 

Talip SANCAR: Milli İradeye Saygı Platformu olarak geçen gün Girne 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nin, yardım çağrılarına duyarsız kalmamışsınız ve kısa sürede hatırı sayılır bir bağışı toplamışsınız. 

Enver MAMÜLCÜOĞLU: Geçen gece Soner Olgun’un konserinde hem yılın yorgunluğunu atmışsınız hem de güzel bir gece geçirmişsiniz. Ara sıra ev halkı ile de ilgilenmek gerekiyor değil mi? 

Ferdi Sabit SOYER: Dün katıldığınız bir programda gerçekten de önemli açıklamalar yaptınız. Umarız genç siyasetçiler yaptığınız uyarıları dikkate alırlar ve en azından bundan sonrası için gereğini yaparlar.

Serdar DENKTAŞ: Kredi kartından yapılan alış-verişlerde KDV geri iadesi için çalışma başlatmıştınız bir süre önce. Bu konuda bankalardan ilk veriler merkeze ulaşmış. Bakalım iadeleri kartlara başarı ile yükleyebilecek misiniz? 

Dr. Ahmet KARAVELİOĞLU: Yaptığınız diyet yetmiyormuş gibi günlük olarak spora da başlamışsınız. Neyse araya Ramazan giriyor, şimdi her gece bir iftarda olursanız belki diyete ara verirsiniz. 

Prof. Dr. Mehmet HASGÜLER: Tam dört tane cep telefonu taşıyormuşsunuz. Üstelik her biri de başka bir renkteymiş. Merak ediyoruz hangi renkte kiminle görüşüyorsunuz? Mesela biz aradığımızda hangi renkteki telefon çalıyor. 

Adnan ERASLAN: Emekliliğe ayrılır ayrılmaz soluğu İzmir’de almışsınız. Oh valla şimdi İzmir Kordon mis gibidir. Neyse bizim yerimize de bir midye dolma ve yanında bira götürün. 

Mehmet ÇELEBİOĞLU: Bahçede iş yapınca terlemişsiniz ve sonra da arabada buz gibi klimayı açınca üşütmüşsünüz. Aman komutanım bu havalara aldanmayın, adamı gerçekten hasta eder. 

Tolga ATAKAN: Bugün Girne-Lefkoşa yolunda eylem yapacaklar ve kuvvetle muhtemel kulaklarınızı çınlatacaklar. Hazırlıklı olmakta fayda var. Ha birde Lefkoşa Sanayi- Gazimağusa gidiş istikametinde bir çukur var. Bir bakın bakalım kaç metre o çukur? 

Tuluy KALYONCU: Bizim taraftan Güney’e elektrik gidince nasıl olur da bizim taraf birkaç saat elektriksiz kalır? Anlayamadık bu işi, bir aydınlatırsanız seviniriz. 

Tufan ERHÜRMAN: İlk defa Cumhurbaşkanı da protokol işine dahil oldu. Bu arada bakanlar ve vekillerin bile bilmediği protokolü Cumhurbaşkanı artık biliyor mu? 

Murat SENKUL: İşyerine öyle bir elektrik faturası gelmiş ki yenilir yutulur değil. Sanki de sizin kafe bildiğin bir fabrika gibi çalıştı herhalde. Üstelik daha klimalar çalışmıyor iken geldi bu fatura. 

Fikri ATAOĞLU: 1 Mayıs pikniğinde mangal yakma görevi size düşmüş. Gerçi en güzel iş mangalın başında durmaktır. Hem pişirirsiniz hem de pişenleri tatma bahanesi ile götürürsünüz. 

Ezcan ÖZSOY: Valla sizi görmeyeli meziyetlerinizi arttırmışsınız ve artık mutfakta büyük şefler gibi tatlılar pastalar yapmaya başlamışsınız. Bir gün tadına bakalım şu tatlıların. 

YORUM EKLE

banner471

banner474