banner564

Yeni Hükümetin şifreleri

UBP-HP 41. Koalisyon Hükümetini UBP Genel Başkanı Ersin Tatar bugün Cumhurbaşkanı Akıncı’ya sunacak ve yeni hükümet görevi eski bakanlardan devir alacak. Haftaya da Meclis’te güven oylaması yapılacak.
Kabine ile ilgili birçok isim bir haftadan bu yana kamuoyunda konuşuldu. Ama Ersin Beyin aklında olan isimleri hep birlikte bugün Cumhurbaşkanına kabineyi sunduktan sonra öğrenmiş olacağız.
Öncelikle Ersin Tatar’ın kabinesinde “işin ehli” kişileri göreceğimizi tahmin ediyoruz. 
Ersin Tatar, Türkiye ile iyi ilişkiler üzerinden bu hükümeti ayakta tutmaya çalışacaktır. Zaten her konuşmasında bu ilişkinin en üst seviyeye çıkarılacağı mesajlarını bugüne kadar birçok kez kere seslendirdi. Dolasıyla kabineye alacağı isimlerin TC ile olan ilişkilerine mutlaka bakacaktır.

UBP’de ve HP’de dün gece ne oldu? 
UBP
UBP'den HP koalisyonuna oybirliğiyle onay çıkarken, HP Parti Meclisi, UBP ile koalisyona 40 evet, 20 hayır oyuyla tamam dedi!
UBP’de neşeli geçen parti meclisinde Ersin Tatar eski Genel Başkan ve Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü alkışlattı. Özgürgün’de Ersin Tatar’ı konuşması sırasında sık sık alkışladı.
Kutlu Evren, Önder Sennaroğlu ve Yasemin Öztürk bu kritik toplantıya katılmadı. Bu isimlerin neden katılmadığını önümüzdeki günlerde ayrıntıları ile alacağız. 
UBP’deki PM toplantısı sonrası Ersin Tatar ile Hüseyin Özgürgün bir süre baş başka görüşme gerçekleştirdi. 

HP 
HP’de ise durum daha gergindi. UBP ile koalisyon kurulmamasına karşı olanlar ve bazı bakanlık bekleyenler HP’de sıkıntı çıkartı. Bakanların da değişmesi gerektiğini söyleyenler oldu. 
HP’de PM sonrası bazı isimler sosyal medyadan görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar. Halkın Partisi Girne PM üyesi Melih Özhakkı sosyal medya hesabından görevlerinden istifa ettiğini açıkladı. 
Melih Özhakkı’nın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımın altına yüzlerce yorum ve “like” yapıldı. Birçok HP’li Özhakkı’ya destek beyan etti.

YDP’den 100 gün
Bir önceki koalisyon hükümetine 100 gün avans veren ve bu sürede başta Meclis’teki nisap sorunları olmak üzere dörtlü koalisyon hükümetine destek veren YDP aynı 100 gün uygulamasını UBP içinde yapmaya karar verdiğini açıkladı. 
Önceki gün Diyalog TV’de konuğumuz olan YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu “Nasıl ki 4’lü hükümete bu bağlamda 100 günlük bir şans tanıdıysak aynı iyi niyet göstergesini UBP-HP içinde yapacağız ve kendilerine ilk 100 günde başta nisap olmak üzere bir çok konuda destek vereceğiz” dedi. 

Yoğurt üzerinden ülkemizin siyasi analizi  

Kudret Özersay: Sütten ağzımız yandı, yoğurdu üfleyerek yiyoruz...

Ersin Tatar: Kahve bahane, gaymaklı yoğurt şahane!

Tufan Erhürman: Buzluk boş, ne yoğurt galdı ne süt var, ne kase...

Serdar Denktaş: Herkes da sütten çıkmış Ak kaşık...

Cemal Özyiğit: Yandı gülüm keten yoğurt!

Erhan Arıklı: Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var...

*Mehmet Ekin Vaiz’den alıntıdır. 

“Güzel bir şey yapıyoruz, Kalp Damar Hastalıkları Merkezini hep birlikte kuruyoruz”
Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde ihtiyaç duyulan Kalp Damar Hastalıkları Merkezini kurmak için bir Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kalkındırma Derneği tarafından kampanya başlatıldı. 
Kampanyaya çağrıda bulunan Başhekim Dr. Adil Özyılkan şunları ifade etti. 
“Farkındasınız ki, Ülkemizde kalp damar hastalıkları, sağlığımızı tehdit eden hastalıklar arasında ilk iki sırada yer almaktadır. İlk iki sırayı tutan hastalıklardan birine yönelik Onkoloji Merkezi yaklaşık 3 yıl önce sağlık sistemimize kazandırılmıştır. Buna karşın Kalp damar hastalıkları merkezimiz hâlen yoktur.
Değerli arkadaşlar,
Günde ortalama 16 anjiyo, ablasyon ve benzeri üst düzey tedavileri yapabilen, günde ortalama bir ya da iki by-pass olmak üzere. Değişik kalp ameliyatlarını yapma yeteneğine sahip hekimlere sahibiz. O kadar ki ilk kalp nakli dahi yapılmıştır 
Ne var ki hastalarımızın yattığı yerler, yapılan işlerle örtüşmeyecek kadar basittir. Özel odalar gerekirken kırk yıl evvelinin koğuş sisteminin kullanılması, hele hele kardiyo vaskuler cerrahi bölümünün eski depoların düzenlenmesi ile kurulmasından hepimiz rahatsızız.
İşte bu rahatsızlığın sonucudur ki devletimiz, onkoloji merkezimiz ayarında çok katlı, içinde özel odaları, çok sayıda ameliyathanesi ve ikinci hatta üçüncü anjiyo merkezinin olduğu bir kalp damar merkezi kurmaya karar vermiştir.
Biz (Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kalkındırma Derneği ) bu yönde alınan kararı destekliyoruz. Bu nedenle de halkımıza yönelik bir piyango çekilişi düzenledik. Ederi 20 TL olan bu piyangodan imkânlarınız ölçüsünde alarak desteğimize katkı sağlayabilirsiniz. Hedefimiz 1 milyon TL’ye yakın gelir elde edip bu yeni merkezin oluşmasına destek vermektir. 
Tabii ki böyle bir merkezi 1 milyon TL’ye kurmak mümkün değildir. Belki de 20 milyon TL’yi bulacak yapımı sırasında bir dayanışmayı sağlayıp, yetkililere ivme vermek, onları bu konuda motive etmek başlıca hedefimiz olmalıdır. Zaten sırf bu yüzden pahalı hediyeler yerine basit küçük armağanlar ikramiye olarak konulmuştur.
Olay bir piyangodan ötedir. Kendi kendimize dayanışmanın, bir şeyi başarabilmenin ilk adımıdır. Destek veriniz bu merkezin bir gün hepinize, ananıza babanıza gerekli olacağını unutmayınız. Olanaklarınız ölçüsünde bilet alarak destek veriniz.” 

YORUM EKLE

banner608

banner474