banner564

Yine Yeşillendi Fındık Dalları

Geçen hafta toplanamadı Meclis, ertelendi. Sonra yeniden denendi, YDP desteği ile açıldı. Dün yine toplanamadı, bu kez YDP’de destek vermedi. Meclis yine açılmadı.
7 Ocak’tan sonra sık sık buna benzer şeyleri ifade ettik bu köşeden. Anladık ki yazı ile bu işler olmayacak, birde şarkı ile bunu gündeme getirelim istedik. İşte KKTC Cumhuriyet Meclisi’ni anlatan en güzel şarkı;
“Yine yeşillendi fındık dalları,
Yeniden yeşillendi fındık dalları,
Zaten hep yeşildi fındık dalları…”
Kısacası şarkıda söylendiği gibi yeni bir şey yok, olacağı da yok, olma ihtimali bile yok… 
 
Yasa emrediyor 
“19 Eylül 2018 benzine 1 TL zam yapıldı. Brent petrol: 79,5,   dolar kuru 6.33 TL,  toplam: 503.24 TL.
15 Ekim 2018, Brent petrol: 81.86, dolar kuru: 5.75 TL, toplam: 470,70 TL
Kurlar ve petrol fiyatları böyle giderse “yasa gereği”  Ekim’in 15'inci iş günü (19 Ekim 2018'de) benzin fiyatında indirim yapılması gerekir.”  
Devrim Barçın

Artık yapmacayım dediğim 5 şey; 
BİRİNCİSİ: Fenerbahçe ve milli maçları seyretmeyeceğim. Onun yerine dizi veya basket maçları tercih edeceğim. 
İKİNCİSİ: Memlekette aydın sol diye geçinen kesim ile artık emek üzerine bir sohbet gerçekleştirmeyeceğim. Zira emek diyen bu sözde sol aydınlar faşist çıktı.
ÜÇÜNCÜSÜ: Her yıl 6 Kasım’da yaptığım şakaları bu yıl yapmayacağım. Yıllar sonra Galatasaraylı dostlarım rahat bir 6 Kasım geçirecekler.
DÖRDÜNCÜSÜ: Yılbaşından önce yeni hükümet senaryoları yazmamak için her gün kendi kendime terapi yapacağım. Yeni hükümetin seçim hükümeti olmasını isteyeceğim. 
BEŞİNCİSİ: Pazartesi, Salı ve Cumartesi gecesi dışarı çıkmamak için çeşit çeşit bahaneler üretip, evde belirlediğim dizileri soluk almadan izleyeceğim. 
 
UBP kurultayına dair
Artık yavaş yavaş ülke gündemi UBP kurultayına odaklanıyor. Bu hafta ile birlikte ardı ardına anketler açıklanacak. Birinde bir aday diğerinde öbür aday ortalığı silip süpürecek.
Ve bu süreçte aileler, eksi iş hayatları dair her şey piyasaya dökülecek gibi. Amerika’da yaşanan başkanlık yarışına dair bir kampanya süreci başlamış oldu, bol renkli, bol manşetli…

MESAJLAR

Erkut ŞAHALi: Türkiye’deki komünist partili tek belediye olan Ovacık Belediyesi, Ankara’da dükkân açmış. Nohuttan peynire yüzde 100 organik olduğu belirtilen tüm ürünleri ucuz fiyattan satışa çıkarmış. Bizde de kolakas 10 lira. Ne hal demi?..
 
Dr. Erdal OZCENK: Pek muhterem babanız hakkın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet dilerken, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Oshan SABIRLI: Süpermarketten aldığınız ekmekten ip çıkmış. Ne yani ufacık ekmekten koskoca halat çıkacak değildi ya. İple idare edeceksiniz artık.

İsmail ARTER: Yeni yaşınız kutlu ve mutlu olsun. Dün öyle bir telefon ve mesaj trafiği yaşamışsınız ki her halde 3-4 gün ister tek tek mesajlara geri dönebilmek için. 

Emrah YEŞİLIRMAK: Şu bölgenizde meydana gelen ve büyük bir infial uyandıran köpek asılması haberi ile ilgili olarak soruşturma başlatılmasını istemiş ve bizzat bu konunun yakından takipçisi olacakmışsınız. 

Aysu Basri AKTER: BRT2’nin bir spor kanalı olarak HD yayın yapması İçin çalışmalara başlamışsınız. Bu arada Futbol federasyonu ile de maçların yayın hakları konusunda da uzlaşmışsınız. 

Aktaç ATAİ:  Dün yazdığımız yazıda Büyükkonuk’ta gerçekleşen Eko-Gün’e katılan partiler arasında MDP’nin adını saymamışız. Bu unutkanlığımızdan ötürü özür dileriz. Dün MDP’de Eko-Güne destek veren partiler arasındaydı. 

Abdullah İŞKEY: Gelen hükümet sizin LAÜ’deki ofisinizi değiştirmiş. Yeni ofisinizi Google’de bile bulunamıyormuş. Neyse sıkın biraz dişinizi, elbet bir gün güneş yeniden doğacak. 

Ayşegül BAYBARS: Meclis’te 3 yıl önce yapılan ve süresi dolduğu için değiştirilemeyen nüfus kâğıtları ne olacak. Acemice yapılan yasalar yüzünden kadınlar kapılarda mı bekleyecek? 

Devrim BARÇIN: Hükümetin yasa gereği benzinde indirim yapması gerekiyor ama gel gör ki bu indirim olmayacak gibi. Bu konuda iddiaya var mısınız bizimle? 

Ahmet ERBAŞ: Geçtiğimiz hafta sonu TBMM’deki işlere ara verip KKTC’yi ziyaret etmişsiniz. Kısa sürede olsa buradaki dostlarla hasret giderip Ankara’nın yolunu yeniden tutmuşsunuz.

Ahmet BUBA: Dün canınız öyle bir pilav çekmiş ki tam da UBP kurultayı öncesi bunu bazıları kamuoyuna mesaj olarak anlamış. Aman ha bugünlerde verdiğiniz her mesaja çok ama çok dikkat edin. 

Özdil NAMİ: Şimdi size döviz düştü falan diyeceğiz ama biliyoruz ki serbest piyasa ekonomisi. Dolar çıkarken zam var, inerken serbest piyasa ekonomisi. 

Hüseyin Çavuş KELLE:   Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla mesaj yayınlamışsınız. Merak ettik KKTC’de kayıtlı kaç kadın çiftçimiz var? Bu konuda da bir açıklama yapar mısınız? 

POLEMİX
 “Kıb-Tek, elektriğin kW saatine 20 TL ödemeye başladı. Yani tam 20 katı yüksek bir bedel ödemeye başladı ve hane halkı, işyeri sahipleri elektriği %18-20 dolayında zam yapılmasından kurtulmuş olduk ama bunun bedelini yine biz ödemiş olmayacak mıyız? Devlet acaba bu metotla elektrik kurumuna yeni yıla kadar kaç para aktarmış olacak?”
Hasan Erçakıca

YORUM EKLE

banner471

banner474