banner564

Yok, daha neler?

Kar-İş, eylemlerine dün de yenilerini ekleyerek devam etti. Kar-İş sadece öğrenci taşımacılığını değil yolcu taşımacılığını da dün durdurdu. Turizm kentleri Girne’den Lefkoşa’ya, Lefkoşa’dan Gazimağusa’ya yolcular, askerler, öğrenciler ve turistler gidemedi.
Tüm bunlar yetmiyormuş gibi TED Koleji’nin servisleri de çalışmadı. Kar-İş özel sektörde de kontak kapattı. TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu Diyalog TV’de katıldığı programda yaşadığı şoku anlatmaya çalıştı. 
Kolay değil para veriyorsunuz ve servis şirketinden hizmet alıyorsunuz size bir avuç para ödeyen velilerin çocukları evlerinden alınmıyor. Ben olsam ilgili şirketi bugün kapının önüne koyardım. Çünkü bunu hak ettiler maalesef.
TED, bu ülkede kendi servis ağını kurmamış, bunun yerine KKTC’deki özel sektörden hizmet satın alımı yönüne gitmiş. Diğer okullar kendi öğrencisini kendisi taşıyor. Yani özel sektöre fırsat tanımıyor. 
Ama gelin görün ki özel sektörü desteklemenin cezasını dün TED çekmek durumunda kaldı. TED KKTC yönetimi velilere gönderdiği SMS mesajında “Çocuklarını taksi ile gönderin, biz ödeyeceğiz” dedi. 
Gelinen durumun vahametine bir bakın Allah aşkına. Biz diğer okulların da toplu taşımacılık işini özel sektöre bırakmasını söylerken yaşanan bu amacını aşan eylemden sonra bunu nasıl söyleyeceğiz?
Bunu lütfen çıkıp birileri izah etsin bize, bizde anlayalım… 

Tufan Hoca gemileri yakıyor mu?
Daha dün bu köşede CTP’nin Genel Başkanı Tufan Erhürman ile ilgili izlenimlerimizi paylaşmıştık. Tufan Hoca’nın yeni bir CTP yeni anlayış yaratmaya çalıştığını söylemiştik. 
Biz yazımızı yazdıktan sonra Hoca’nın bir paylaşımı önce sosyal medyaya oradan da haber sitelerine düştü. Belli ki Tufan Hoca gemileri yakma noktasında bir duruş sergileyecek CTP içerisinde. Ve bu hiç de kolay olmayacak. Ama yapması gereken de tam bu noktada bu aslında. 
Çıkartma Plajı ile ilgili olarak Hoca’nın paylaşımı son derece önemli. Ne diyor hoca; “CTP geçmişte hangi dönemde yapılmış olursa olsun hiçbir hatayı savunmayacak.” 
Çıkartma Plajı’nı CTP dahi vermiş olsa bu hata savunulmayacak demeye getiriyor ve o günlerde bu hatayı yapanlara aslında değneği gösteriyor Tufan Hoca.
Hem hükümete, hem parti içinde kendisine ve yeni siyaset anlayışına karşı olanlara ilk ciddi uyarısıdır bu Hoca’nın. Yazın bir kenara, yakında devamı gelecektir. 

Savaş gibi
Aslında savaş gibi lafı gereksiz. Zira savaşta bile bu kadar can vermedi Kıbrıs Türk toplumu. 1975'ten beri trafik terörüne bin 887 can verilmiş.
Bu ne böyle?
Bunu ne siyasiler ne de uzmanlar açıklayamaz. Bence konu tamamen sosyolojik olarak ele alınmalı. Bakın dün akşam eve gidiyorum, yolların durumu belli, yanımdan ok gibi bir motor geçti. Onun ardından da onu kovalayan iki üç araba daha. Girne-Lefkoşa yolunda uçuyorlar adeta. Bu gençlerin aileleri yok mu? 
Bakın trafikte bu kadar kazanın sebeplerine bir bakın. İlk sırada aşırı sürat var. İkinci sırada dikkatsiz sürüş. Üçüncü sırada cep telefonu...
Yolların bozukluğu veya olumsuz şartlar ülkede meydana gelen onca kazanın nedenleri arasında ilk 10 içerisinde yok? 

MESAJLAR 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Dün akşam Kaymaklı örgütünü ziyarete gitmişsiniz. Kaymaklı’da yoğun bir katılım ile karşılanmışsınız ve gece boyu sohbetler uzayıp gitmiş. 
Serdar DENKTAŞ: Ülkeye döner dönmez soluğu mahkeme koridorlarında almışsınız. Hade bakalım hayırlısı, nasıl bir süreç olacak hepimiz merakla bekliyoruz. 
Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Haftasonu oynanacak Beşiktaş derbisi için Beşiktaşlı bir bakanımızla iddiaya girmişsiniz. Bu arada söz konusu bakanla geçenlerde hayli harareti yüksek bir tartışma yaşamışsınız. 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Takvim ve zaman işliyor, özlük hakları ve yeni uygulamalar konusunda son gelinen aşama nedir? Bu konuda doyurucu bir açıklama şart oldu gibi.
Kutlu EVREN: Dün makam odasını bırakıp alt kattaki vatandaşlık işlemlerin yapıldığı odaya girip işlemleri yapan memurları bizzat denetlemişsiniz.
Birikim ÖZGÜR: Enflasyon rakamları sürekli yukarı doğru gidiyor. Bu konuda kapsamlı bir tespit yapabilmek için objektif değerler üzerinden bir değerlendirme yapılması şart oldu değil mi? 
Özgün FARUK: Son günlerde derin bir sessizliğe büründünüz. Bu arada Telsim’e geçmişsiniz ve eski numaranız da değişmiş. Hayırlı ve uğurlu olsun. 
Cem DANA: Türkiye’deki bir dizi ile ön görüşmelerde bulunmak üzere yurt dışına gitmişsiniz. Ee bir rol alabildiniz mi bari? 
Nazmiye ÇELEBİ: Öncelikle doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Dün yaşanan grevler sırasında kulaklarınızı çınlattık. Ne oldu şu Eskişehir modeli? 
Fehim OKTAY: Gözümüz havada valla, ha yağdı ha yağacak derken sanırsam sıcaklar geliyor. Siz ne diyorsunuz bu hafta sonu denize girebilecek miyiz?
Hacı Durdu ÖZER: Sıcakların başlaması ile birlikte sizde yaylaya çıkmak için önümüzdeki günlerde memlekete gitme kararı almışsınız. Hadi bakalım şimdiden hayırlı yolculuklar. 
Mehmet BULANIK: Neredeyse üzerinden bir yıl geçti, hatırlatmakta fayda var ne oldu şu bizim bir tepsi baklava. Sosyal medyada son günlerde epey yoğun paylaşımlar yapıyorsunuz, hatırlatalım istedik. 
Aydın KIRMA: Karpaz’a gitmişsiniz, bizim Hector’u da oralarda görebildiniz mi? Kahverengi tüyleri var, uzun boylu, gözleri ise yem yeşildir bizim Hector’un. 

GÜNÜN SÖZÜ
“Bugün dava açan benim ama bu tip yayınlara her vatandaşım maruz kalabilir. Umarım açtığım bu davanın sonucunda tüm vatandaşlarımızı bu tür asılsız yayınlardan koruyacak emsal bir sonuç elde ederiz. Daha önce de açıkladığım gibi mücadelemi hukuksal zeminde sonuna kadar devam ettireceğim.”
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş
YORUM EKLE

banner471

banner473