banner564

“Yol Yoksa Seyrüsefer Da Yok”

Sosyal medya üzerinden çok kısa bir sürede örgütlenenlerin oluşturduğu “Yol Yoksa Seyrüsefer Da Yok” grubunun dün akşam Başkent Lefkoşa’da eylemi vardı.
Eyleme benim izlediğim kadarı ile siyasiler katılmadı. Bu eylemin amacına ulaşması adına son derece önemliydi. Zira var olan düzen bir gün içerisinde oluşmadı ve hemen herkesin gelinen bu noktada bir payı var. Özellikle de siyasilerin. Eyleme siyasilerin gitmemiş olması, eylemi siyasi zemine çekme tartışmalarının da boşuna gitmesine bir yerde yaradı. Siyasilerle dolu bir eylem olsaydı bugün bu köşede çok farklı şeyleri yazıyor olacaktık.
Eyleme katılım güzeldi ama sosyal medyada ki sayının onda biri oranında eyleme katılım oldu. Yani sosyal medyada bu gruba üye olan her 10 kişiden sadece 1 tanesi eyleme katıldı.
Eylemde yakınlarını kaybedenlerin hislerini kürsüden paylaşması eylemde zaman zaman duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Gerçekten birbirinden acı hikâyeleri ve öfkeleri dinlemiş olduk.
Eylemde profesyonel ekiplerin çekim yapması, büyük led ekranların kullanılmış olması ve eyleme gidenlere sarı yelekler dağıtılmış olması ayrıca konuşulması ve tartışılması gereken bir konu. Bu eylemi düzenleyen komitenin bu konuda kamuoyunu sanırsam bilgilendirmesi gerekiyor. Zira kullanılan led erkânlar başta olmak üzere sahne ve ses sistemleri için birisi finansör mü oldu? Yoksa bu konuda kendi aralarında bir bağış mı topladılar? Bu konuda ilerleyen günlerde başka tartışmalara yol açmamak adına bu soruların yanıtlanması gerekiyor kanımca.
Sosyal medyada çok kısa bir sürede toplanan ve böylesine büyük bir eylem yapan grubu tebrik etmek gerekiyor. Umarım dün akşam Lefkoşa’da verilen mesaj gereken yerlere doğru bir şekilde iletilmiştir. 

Üçüncü Toplum Forumu kuruldu
Bir yandan müzakere süreçleri diğer yandan önümüzde bekleyen Cumhurbaşkanlığı seçimleri derken içerisinde Avrupa Parlamentosu milletvekili Niyazi Kızılyürek’in de olduğu yeni bir forum kuruldu geçtiğimiz günlerde. 
“Ulus ötesi yurttaşlık” kavramında buluşan bir grup akademisyen, doktor, gazeteci, avukat, ekonomist ve siyasal iletişim alanından barışseverin kurduğu dernek, faaliyetlerini çağdaş, demokratik, çoğulcu Federal Kıbrıs için sürdüreceğini açıkladı.
Forumun kuruluş bildirgesinde, insan hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi ve ortak kamusal alan yaratılması için çalışacağı duyuruldu. Forum’un tanıtım toplantısı ise 18 Ocak Cumartesi günü saat 11.00’de Büyük Han’da gerçekleştirilecek.
 
MESAJLAR

Tufan ERHÜRMAN: Bahçeli köyüne en yakın zamanda bir ziyaret yapacağınızı dün ilgili arkadaşlardan öğrendik. Küçük bir anlaşmazlık sonrası bu köye uğramışsınız. Neyse gittiğinizde artık gönüllerini alırsınız arkadaşların. 

Mehmet Kale KİŞİ: Olur böyle ufak tefek aksilikler. Moralinizi hiç bozmayın ve program kaymaları için de önceden hazırlıklı olmakta fayda var. Neyse Bahçelili dostlarımızı da çok bekletmeyin. 

Oğuz KÖSE: Ve bir seçim dönemi daha geldi dayandı kapıya. İskele bölgesinde kamp kurmak için artık son hazırlıklarınızı yapıyormuşsunuz. Karavan da yerinde ise sorun yoktur herhalde. 

Savun GÖKSU: Valla bakanınız pire gibi bir saniye bile boş durmuyor. İnanılmaz bir efor sarf ederken formda kalmayı başarıyor. Sizde ise durum daha da ileri gidiyor gibi. Biraz bakana ayak uydursanız fena olmayacak gibi. Zira göbek aldı yolu gider. 

Remziye SEVEN: İnsan Almanya’dan dönerken bir paket çikolata getirir dostlarına. Tamam, Almanya’da yediğiniz içtiğiniz sizin olsun ama bir paket çikolataya hayır demezdik doğrusu.

Oğuz KARAÇAY: Dün kurbanlar keserek hayırlısı ile oğlunuzun evinin temelini dökmüşsünüz. Umarız bir an önce tamamlanır ve ağız tadıyla otururlar. Hayırlara vesile olsun. 

Biray HAMZAOĞULLARI: Valla bu kadar sitem edeceğinizi bilseydik sizi her gün yazardık. Tamam, hiç endişelenmeyin, biz artık 365 gün sizi yazacağız bu köşede. Ama sonra vazgeçmek yok, anlaştık mı? 

Halide ERTÜRK: Çok geçmiş olsun, sizin olmadığınız bir anda eve hırsızlar girmiş. Umarız polis teşkilatımız bu hırsızları bir an önce yakalarlar. Bu arada hırsızlar girdikten sonra eve güvenlik kamera sistemlerini hemen taktırtmışsınız. 

İsmail ARTER: Gazimağusa Belediyesi’nin önceki gün sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafı dün bir grup arkadaş ile çözmeye çalıştık ama bir türlü başaramadık. Arkadaşlar bu gibi paylaşımlarda paylaştıkları fotoğrafın ne olduğunu da yazarsa fena olmaz hani. 

Ayşemden AKIN: Üçüncü Toplum Forumu’nun kurucuları arasında siz de yer alıyormuşsunuz. Bu arada partideki görevinizden de ayrıldığınızı üzülerek öğrendik. Herhalde yoruldunuz bunca senedir, kolay olmasa gerek. 

Doğuş DERYA: Meclisteki komite toplantılarında çok uzun süre bir şey yiyip içmeden kalınca bir hayli kilo verdiğiniz gözlemleniyor. Protein ilaçları yerine zamanında yemek yeseniz olmaz mı? 

Suphi ÇOŞKUN: Yani Cem Yılmaz’ın filmindeki uzaylı gören masum köylü gibisiniz. Kar ile karşılaşınca çocuk gibi sevinmişsiniz. Bu kadar sevineceğinizi bilsek köye bir suni kar yağdırma makinası gönderirdik yılbaşında. 

Dr. Ali PİLLİ: Hastanelerin bazı ihtiyaçlarının karşılanması için düğmeye basmışsınız. Bu arada bazıları sizi fena halde kıskanıyor olmalı ki birçok projede önünüze engeller konuyormuş. 

Fikri MARASALI: Dünkü eylem bence amacına ulaştı ve siyasiler alması gereken mesajı aldı. Eylemi provoke etmek isteyenlere izin verilmemesi de önemliydi. Tebrik ediyoruz emeği geçen herkesi.

YORUM EKLE

banner471

banner474