banner564

Yollarda bulurum seni

Bir yandan Girne-Lefkoşa yolunda devam eden tamiratlar öte yandan hafta başında meydana gelen kazadan sonra söylenen sözler (Değirmenlik Dağyolu’nun kapatılması) ve Alsancak yolunun hali.
Geçtiğimiz Salı günü Bakanlar Kurulu sonrasında Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ile görüşmüş ve Bakanlar Kurulu’nda yolların yapım aşamasında yaşanan özellikle istimlak ile ilgili sıkıntıların giderileceği yönündeki açıklamayı sormuştum. Sayın Bakan sağ olsun “Seni yarın bilgilendireceğim” demişti. O bilgilendirmeyi hala bekliyoruz.
Dört Partili Koalisyon hükümetinde şuan için iş yapan tek bakan görüntüsünde Atakan. Kaza oluyor gidiyor, yolları yapacağım diyor, Girne yolunda iş başladı. 
Ama sanki biraz acele ediliyor bir şeylerde. Zira ufak tefek hesaplama hataları var. Örneğin şuan devam eden çalışmanın yeri sıkıntılı. Allah göstermeye bir ambulans o kuyruğun içinde kalsa ve içinde acil bir hasta olsa bunun hesabını kimse veremez. 
Ben olsam Boğaz kavşağından başlardım yol yapım çalışmasına. Zira Ağırdağ yolu ve askerin içinden geçen iki alternatif kaçış yolu var. Ve Girne-Lefkoşa yolunun en bozuk kısmı Boğaz’a çıkan ve inen yer. Yolda resmen ters eğim var. 
Girne Dağyolu ile ilgili durum hafta başı gündemdeydi. Sahi ne oldu o iş? Ya Alsancak yolu, ne zaman başlıyor? 

Durum ne kadar kötü?
Sağlık Bakanı Filiz Besim, "Gece kulüplerindeki denetim sonucunda manzara korkunçtu" dedi. İyi de korkunç olan neydi? Örneğin çalışma mekanları mı? Yoksa yapılan denetimlerde cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalanmış kişiler mi bulundu? 
Eğer böyle ise vay halimize. Zira her hafta hastanede kontrolleri yapılıyor. Kontrollerde mi bir sıkıntı var yoksa? Bu konuda daha doyurucu bir açıklama gerekiyor. Eğer bulaşıcı bir hastalık ise korkunç denen şey buna göre nasıl bir önlem alınacağını da Bakan Besim’in açıklaması gerekiyor. 

Başhekim yardımcısı 
Tarihinde belki de ilk kez Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı olmak için bu kadar çok aday doktor var. 10 Mart’ta yapılacak seçim öncesi herkes Dr. Bülent Dizdarlı’nın yardımcısı olabilmek için adeta sıraya girmiş durumda. Elbette bu sevindirici bir durum, bu kadar kişinin hizmet için yarışa girmesi.
Yalnız adaylardan bazıları başka hastanelerde de görev yapıyor. Ve bu durum “etik” olarak pek hoş bir tablo değil. Hem başhekim yardımcısı ol hem başka hastanede görev yap. Neyse seçimler olsun bu konuda bir yazı daha yazacağız anlaşılan. 

Ah Volkan ah
Bir hafta içinde iki Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi izleme şansı bulduk. İlk maçta Beşiktaş hakkı ile 3 puanı alırken dün gece oynanan maç tam bir fiyaskoydu. 
Hakem hatalarının ön plana çıktığı maç futbol seyri açısından da son derece kötüydü. Dünkü maçı Fenerbahçe’nin çok kolay kazanacağını düşünürken saha içinde olan olaylara saha kenarı zamanında müdahale edemeyince sonuç kaçınılmaz oldu. Neyse futbol adına kötü bir geceydi. Bakalım kupanın rövanşı nasıl olacak?

MESAJLAR:
Mehmet BURHAN: Milli Eğitim Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Zor bir dönemde önemli bir görevi üstlenmiş oldunuz. 
Ebru Bilgehan DENKER: Hafta sonu Merit Cyrstal Cove Otel’de gerçekleşecek defilede konuk kıyafetleri siyah-beyaz olarak belirlenmiş. Bir Fenerli olarak geceye Mine Gürses ile Sarı-Lacivert olarak gelsek olmaz mı? Zira bu hafta siyah-beyazdan çok çektik. 
Filiz BESİM: Gece kulüplerindeki korkunç manzara konusunda biraz daha doyurucu bir açıklama yaparsanız hiç fena olmaz. Zira bu açıklamanın perde gerisindeki korkunç tabloda yaygın bir hastalık mı var? 
Ahmet KAPTAN: Ve görevi devretmek için artık sayılı günler kalmış önünüzde. Sendikacılıkta yaptıklarınız unutulmayacaktır. Çok önemli işlere imza attınız ve KTAMS’a büyük emekler kattınız. 
Dr. Sıla USAR: Tıp-İş Başkanlığından meğer istifa etmişsiniz. Ama biz hiç duymadık. İnternette de bir şey bulamadık bu konuda. Neyse yeni başkan hafta sonu seçilecekmiş. 
Dr. Ahmet VARIŞ: Hafta sonu Tıp-İş’in genel kurulu yapılacakmış. Ve başkanlık için tek aday olarak girecekmişsiniz. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. 
Ali NİZAM: Eğitim Bakanlığındaki görevinizden ayrılıp artık sizde emeklilik için gün saymaya başlamışsınız. Bu arada ufak bir sağlık sorunu geçirmişsiniz, çok geçmiş olsun diyoruz. 
Kutlay ERK: Yaklaşan yerel seçimler öncesinde gözler bir kez daha sizde. Zira son günlerde gerek sosyal medyada gerekse sokakta ağırlığınızı hissettirmeye başladınız. 
Onur OLGUNER: LTB başkanlığı konusunda kesin kararınızı verip artık bu konuda partinizin alacağı kararı beklemeye başlamışsınız. Bakalım 7 Ocak seçimlerinde olduğu gibi parti gençleşmeye devam edecek mi? 
Süleyman ERGÜÇLÜ: Dün Başkent Lefkoşa’daki Eziç’te tek başınıza ziyafet çekerken görülmüşsünüz. Bu arada ortak dostumuz Hector’a uzun zamandır bir ziyaret yapmıyorsunuz, yoksa aranız mı açıldı? 
Dr. Remzi GARDİYANOĞLU: Bugün bir kez daha mahkeme koridorlarında olacakmışsınız. Bakalım Yüksek İdare Mahkemesi nasıl bir karar verecek. 
Erhan ARIKLI: Yeni Doğuş Partisi Genel Başkanlarından Orhan Üçok Hakk’ın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 
Tolga ATAKAN: Biliyoruz çok yoğunsunuz ama şu yol konusunda izlenecek yolu gerçekten merak ediyoruz. Sizin gibi özel sektörden gelen birisi daha temkinli hareket etmesi gerekir. 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Bütçe görüşmeleri sırasında ciddi bir muhalefet yapmak için dosyalarınızı şimdiden hazırlamaya başlamışsınız. Anlaşılan genel kurulda uzun bir konuşma yapacaksınız. 
Osman KALFAOĞLU: Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Basın Danışmanlığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Sektörün içinden gelen birisi olarak bu görevi layığı ile yapacağınıza inancımız tam. 

POLEMİX
 “Böylesi bir bütçe yapısına bakan herkes devletin 2018 yılında gelirlerini artırmak için ciddi çaba göstereceğini, dolayısıyla ekonominin daralacağını söyler. Oysa Kıbrıs Türkü’nün daralan değil, büyüyen bir ekonomiye ihtiyacı var. KKTC’nin ivedi olarak hızlı ekonomik kalkınmaya, alt yapısını çağdaş bir şekilde geliştirmeye, yatırımların önünü açmaya, vergi kaçaklarını önlemeye, kamu reformuna ve giderek bozulan gelir dağılımını düzeltmeye ihtiyacı vardır.”
UBP Milletvekili Ersin Tatar
YORUM EKLE

banner471

banner473