banner564

Zemine rağmen

 Yaşanan hava koşulları nedeniyle çok fazla ağırlaşan zeminde ortaya çıkan skordan önce her iki takım futbolcularını kutlamak lazım.

  Haftayı mağlubiyetle kapatan Merit Alsancak Yeşilova, farklı bir galibiyetle haftayı tamamlayan Cihangir karşısında yeni teknik adamı ile kendi evinde kazanmak istiyordu. Maça da iyi başlayarak güzel bir golle de öne geçti. Ancak golden sonra oyunun kontrolünü az da olsa rakibine verince kalesinde golü gördü. 
Cihangir’in iyi olan yabancılarının sonuç alıcı oyunları ortaya çıkınca bu devreyi geride tamamladılar. Her şeye rağmen takımdaki kazanma arzusu geriye düşmelerine rağmen çoktu. İkinci yarıya çok iyi başladılar. Oyunu tamamen rakip alana yığmaya başladılar. Bunun karşılığını da ikinci yarının hemen başında bulduğu golle aldı. Bu gole Yasin’in golü eklenince öne geçtiler. 
  Skoru korumak için olsa gerek, oyunu biraz daha geride kabul ederek rakibinin alacağı riskleri değerlendirmek istedi. Bu şansları da bulmasına rağmen direklere takıldılar. Vakkas’ın 2 golü, Makoun’un iyi oyunu ve topu iyi kullanması ve  Yasin’in 2 golü ile kazanmasını bildiler. 
Özellikle Yasin biraz daha sakin oynarsa takımına çok daha fazla katkı koyacak. Defanstaki Binya defansını ayakta tutan adam oldu. Çok kritik müdahaleleri ile takımının ayakta kalmasını sağladı. Kaptan Hamis, tecrübesi ile bu takımda her zaman yer alabileceğini gösterdi. Her şeye rağmen yeni teknik adamın saha içi etkisi de kendini gösterdi diyebiliriz.
  Cihangir, geride kalan maçlarda olduğu gibi bu maçta da hamle şansının olmamasının sıkıntısını maç boyu yaşadı. Defansta S. Say’ın olmaması o bölgedeki değişikliğe de neden oldu. Nurettin bu görevi yaparken istenildiği gibi yaptı diyemeyiz. Devreyi önde tamamlamalarına rağmen ikinci yarıda arka arkaya yedikleri gollerle maçı kaybettiler. 
  İkinci devrenin ilk dakikasında yedikleri golle rakiplerinin oyunda kalmasına neden oldular. Bu devrede Merit Alsancak Yeşilova’nın çok baskılı oyunundan kurtulamadılar. Arka arkaya kalesinde goller görerek geriye düştüler.
  Özellikle kanatlardan rakibinin getirdiği toplarda zor anlar yaşayarak hataları pahalı ödediler. Maçın ilk yarısında daha etkili olan yabancıları ikinci yarıda hiç bir şey yapmadılar. Hamle şansının da olmaması nedeniyle çok ağır olan zeminde hamle yapma şansını da kullanamadı. Zaten sadece 1 oyuncu değişikliğine gittiler.
  Fırat’ın yakaladığı pozisyonu değerlendirmiş olsalardı belki 1 puan için ümitlenebilirlerdi. İkinci yarıdaki iyi olmayan oyunları ile mağlup olmaktan kurtulamadılar. 

YORUM EKLE

banner471

banner473