banner564

Zorlansada Lider

 Lider Mağusa Türk Gücü ligin ikinci yarısının ilk maçında Merit Alsancak Yeşilova’yı yenerek zorlu bir maçtan 3 puanı çıkardı. MTG maçı kazandı fakat belirli noktalarda sıkıntılar yaşadı.

Maçın ilk bölümünde sakatlıklar ile oyun durdu, bu da oyunun tempo kazanamaması neden oldu. Özellikle Halil Uçar’ın başına aldığı darbe ile sakatlanması ve oyundan çıkması oldukça üzücü anlardı. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum. 

Dino Peter’in ön plana çıktığı ilk yarıda, attığı klas goller ve geriden gelerek topu 1. Bölgeden 3. Bölgeye taşıması maçta önemliydi.Yusuf Beyazi’de sonradan oyuna girmesine rağmen bir kaç pozisyonda yaptığı kritik hamlelerde golü önledi. MTG özellikle Yasin’in yokluğunu sağ bekte hissetti. Yasin özellikle ayağına hakimiyeti ve sağ kanattan bindirmeleri ile oyuna tempo katan isimlerdendi. 

Maçta zaman zaman MTG tempoyu yükseltmekte zorlandı. Halil Turan sezonun büyük bir bölümünde olduğu gibi yine sahada en etkisiz isimlerdendi fakat Ali hoca oyundan almadı. Uğur’da gününde olmadığı bir maçta eksikler ile birlikte Mağusa Türk Gücü bu maçta zorlandı. Benim bir başka gözlemim ise Uğur ile Dino Peter birlikte oynayınca ikisinden birinin maçta tam anlamı ile performanslarını yakalayamaması. Dino Peter sol kanatta  daha etkili  oluyor. Yeni transfer Sadık ise beklentilerimin oldukça altında kaldı. Büyük transfer çalımı olarak gelen ve beklentilerin üzerinde olan bir oyuncu sıradan bir oyuncudan farksız bir performans sergiledi. Fakat ilerleyen haftalarda izleyip değerlendirmek gerekir. 

Merit Alsancak Yeşilova takımında ise yaşanan teknik adam değişikliği ile takımda bazı toparlanmalar oldu. Özellikle Dumlupınar maçında ki kötü performansdan uzak, dirençli bir takım haline geldiler. İleryelen haftalarda puan veya puanlar alarak ligde kalacaklarını düşünüyorum fakat üst sıraları bu sezon itibarıyla bundan fazlasını beklememek gerekir. 

Karşılaşmanın hakemi Kerem Eran oldukça özellikle sarı kartlarını daha çok kullanmalıydı. Sert geçen maçta oldukça az sarı kart gösterdi.Özellikle arkadan yapılan faullerde önceden sarı kart gösterse maçın sert geçmesinin önüne geçebilirdi. 

YORUM EKLE

banner608

banner473