banner564

‘Ulaştır’ MA! Bakanına mektup

Bugün Dağyolu gündüz, binek araçlarına akşam da yük araçlarına kapatılıyor olacak. Çiçeği burnunda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, biraz acemice bir karar verip bu yolu kapattığını açıkladı.
Tolga Atakan, bu ülkenin yetiştirdiği, özel sektörde kendini kanıtlamış bir kişi olarak hepimizin sevdiği saydığı bir isim. Özel sektörden geldiği için ve özelde ki başarısından ötürü şimdi aynı başarıyı siyasette sergilemesi beklentisi ağır basıyor. Ama Atakan’ın daha sakin daha kendinden emin davranması gerekiyor. 
Elbette daha düne kadar siyasetin dışında olup iki gün milletvekilliği yapıp üçüncü gün bakanlığa oturmak da hiç kolay değil. Ama sağlıklı kararlar alabilmek için devlete geçtiğinde özelde yaptığını insanın unutmaması gerekiyor.
Son kararına baktığımızda bunun böyle olmadığını görüyoruz. Zira Atakan, kararı verirken acemice davranmış önce Dağyolu’nun yapılması yerine Girne yolunu yapmayı tercih etmiş.
Bakın bugün bu yolun kapanması ile Cratos Otel, Acapulco Resort ve Elexus Hotel’den Ercan Havalimanı’na ulaşım hem maliyet olarak hem de zaman olarak uzadı. 
Keşke önce Dağyolu tamir edilseydi ve gelen turist otellerine daha çabuk ulaşsaydı. Zira Girne-Lefkoşa yolunda bir iki nokta hariç öyle aman aman bir bozukluk da yok!
Dağyolu ile birlikte Girne-Alsancak yolu, hatta Dağyolu’nu Alsancak’a kadar bağlamayı öncelik olarak görmeliydi. Bu yolda geçen zaman, yakılan benzin milli servet açısından büyük bir kayıp. 
Özel sektörden gelen birisinin bunları daha iyi anlaması hatta bunun bir yaşam biçimi olmasını beklerken yapılan iş kamu kafasındaki birisinin yapacağı bir iştir. 
Ulaştırma ma üzerine değil, ulaştırma üzerine Atakan’ın çalışmasını ve ekiplerini organize etmesini bekliyoruz. 

Örtünün altındaki
Eskiden beri çok tartışma konusudur Örtülü Ödenek konusu. Malum her seçim dönemi bu konuda beyanatlar verilir ama seçimden sonra bir sonraki seçime kadar bu unutulur. 
1974 yapımı, Ertem Eğilmez'in yaptığı Salak Milyoner’i her halde izlemeyen yoktur. 4 kardeş tarla sürerken altın bulurlar ve sonrasında başlarına gelmeyen kalmaz. Filmde kardeşlerin birbirlerine nasıl kazık atmaya çalıştıkları komik bir şekilde anlatılır.
Şimdi her ortak için bütçeye 500 bin konuldu. Başbakan bu durumdan “haberdar olmadığını” söyledi. Diğer kardeş aman ortak Dışişleri Bakanı “Ben kullanmayacağım” dedi. Diğer iki ortaktan henüz ses yok.
Olanları görünce filmi bir kez daha izledim, sanki de bizi anlatıyor, yeniden izlemenizi tavsiye ederim. 

Güzel olurdu…
• Türkiye’de 8 şehidin olduğu gün Başbakan Erhürman basın toplantısına şehitlerimizi anarak başlasa güzel olurdu.
• Afrika’nın manşeti için UBP’den de en az Denktaş’ın ki gibi bir kınama çıksa güzel olurdu.
• Girne-Lefkoşa yolunda yapılan çalışmalar gece de devam etse güzel olurdu.
• Sendikalar son zamlar karşısında bir tepki verse güzel olurdu.
• Belediyeler seçimlere üç kala değil de tüm yıl aynı şekilde çalışmış olsa güzel olurdu.
• Dağyolu’nu kapatmak yerine önce Dağyolu tamir edilseydi güzel olurdu.
• Yolsuzluk dosyalarını açıklarken neden bugüne kadar üstüne gidilmediği veya neden bu kadar geciktiği konusunda da bir bilgi verilseydi güzel olurdu.

MESAJLAR
Mustafa SERTTAŞ (Tavuri): Küçük bir rahatsızlık yüzünden hastaneye yattığınızı üzülerek öğrendik. Umarız en kısa sürede yeniden eski sağlığınıza kavuşursunuz, çok geçmiş olsun.
Hanzade ÖZBAŞ: Merit Grubu olarak dünyaca ünlü moda tasarımcımız Raşit Bağzıbağlı defilesiyle yine bir güzelliğe imza attınız. Defileden elde edilen tüm gelir Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne bağışlanmış ve hatırı sayılır bir bağış toplanmış.
Betul Dizdarlı HASTAN: Fazla kilolar gidince defileye beyaz elbise ile katılıp dostu düşmanı çatır çatır çatlatmışsınız. Bu arada elinizdeki yüzük de dikkatlerden kaçmadı. 
Fikri ATAOĞLU: Bu yıl özellikle Avrupa’dan çok daha fazla turist bekliyormuşsunuz. Geçmiş yıllarda gittiğiniz fuarların katkısı olsa gerek. Ancak bu yıl fuarlar için ödenek sıkıntısı yaşanıyormuş, bu durum gelecek yıllar için sıkıntı doğurabilir. 
İsmail SOYDAN: Girne Karakum'da 20 yıl önce açtığınız benzin istasyonunu yenileyeceğini açıklamışsınız ve bu konuda sosyal medyadan destek istemişsiniz. Bakalım nasıl öneriler gelecek müşterilerden. 
Hasan ERÇAKICA: Diyalog Medya’ya hoş geldiniz. Bundan böyle yazılarınız ile Diyalog Gazetesi’nde buluşmak büyük bir keyif olacak. Hayırlısı olsun tekrardan. 
Mustafa AKINCI: Geçen gece ortak yayında programcı arkadaşların karşısında gayet iyi götürdünüz yayını. Yalnız bunu rutine bağlasak fena olmaz. En azından iki ayda bir falan. 
Polat ALPER: Çok geçmiş olsun. Sağ elinize bir şeyler olmuş ve sargıya sarılmış. Ne olduğu konusunda bizim kulağımıza bir şeyler geldi ama size sormadan yazmayalım dedik. Çok geçmiş olsun. 
Tufan ERHÜRMAN: Bakanlar Kurulu’nda bütçeyi geçirmiş bir kişi olarak örtülü ödenekten haberim yoktu derken gerçekten samimi miydiniz? Bir alo bekliyoruz. 
Kağan MINDIKOĞLU: 23 Mart’ta Memur-Sen’i genel kurula götürme kararı almışsınız. Bu arada yönetimde de bir iki değişiklik yapmayı düşünüyormuşsunuz. 
TOLGA ATAKAN: Bakanlıkta 30 ay çalışmış birisinin görevine son verirken çağırıp teşekkür edersiniz. Yoksa siz Atakom’da böyle yapmıyor muydunuz?
Fırat ATASER: Pazar günü Alsancak Belediyesi Özgürlük Milli Parkı adeta dolmuş taşmış. Kafeteryanın da hizmete girmesi ile birlikte vatandaşlar parka adeta akın etmişler. 
Türel ÖZDAŞ: Boşalan UBP Güzelyurt İlçe Başkanlığı için aday olacağınızı açıklamışsınız. Şuana kadar başka bir rakip de çıkmadığına göre çok yakında bu göreve seçilirsiniz. 
Didem GÜRSES: Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Basın Danışmanlığı görevinden ayrılıp eski görev yerinize dönmüşsünüz. Sizin için de hayırlı olsun, siz nereye gitseniz orada işinizi başarı ile yaparsınız nasılsa. 
Zeki ÇELER: Doğum gününüzü İstanbul’da kutlamışsınız. Neyse artık bugün yurda döndüğünüze göre kutlamalara devam edebiliriz demi? 

POLEMİX
“Rum kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’in Gayrı Resmî Siyasi Parti Başkanları Konseyi’nde, gelecekte KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki sınır kapılarını kapatma olasılığını inceleyeceğini söylediğini açıkladı.”
AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu
YORUM EKLE

banner471

banner474