banner564

“Biz beraat ettik”

CTP lideri Tufan Erhürman’ı izliyorum TV’de. Çok öfkeli, çok sinirli, sunucu ve yorumcu sorular soruyor öfkeleniyor, hele yorumcunun soruları karşısında neredeyse kavga edecek.
Biz farklıyız diyor, eski örnekler verildiğinde de biz yoktuk, o zaman başka CTP vardı demeye getiriyor. Mevcut düzen üzerinden UBP’ye yükleniyor. 
Tufan Hoca’nın bu görüntüsü bana Kıbrıs Fatihi rahmetli Erbakan Hoca’yı hatırlattı. Nasıl mı?
Türkiye’de 12 Mart muhtırası sonrası Anayasa Mahkemesi Milli Nizam Partisi’ni kapatınca İsviçre’ye giden Erbakan, Türkiye’ye döndükten hemen sonra, “Bizim için kaçtı diyor melunlar, oysa biz zayıflamak için gittiydik” dedi. 19 Temmuz 1983’te kurulan Refah Partisi’nin Mart 1984 seçimlerinde yüzde 4,8 oyla Meclis’e girmesinin ardından yapılan referandumda liderlerin siyaset yasakları kaldırılınca, Erbakan “Biz beraat ettik” diyerek partinin genel başkanlık koltuğuna oturmuştu.
Şimdi Tufan Hoca’nın da aynı Erbakan Hoca gibi ekranlara çıkıp “Biz beraat ettik” demesi bende hafif bir tebessümse neden oldu. Zira Erbakan Hoca’nın bu sözünü Metin Akpınar ve Zeki Alasya’nın Devekuşu Kabare Tiyatrosu çok güzel sahnelemişti yıllar önce.
Dünkü programda yorumcuya “Bakıp biz geçmişimizle hesaplaştık ve yeni kadrolarla yolumuza devam edeceğiz” diyen Tufan Hoca’ya karşısında oturan yorumcunun da olduğu ve eski CTP başbakanlarının da dahil olduğu ve tarihe “ÖP” diye geçen partinin kuruluş aşamasında yaşananları hatırlatmak isterdik. Keşke o an orada olup bu soruyu sorabilseydik ve CTP liderinin nasıl beraat ettiklerini kamuoyuna anlatmasını isteyebilseydik…

“Bende de tişörtü var”
CTP’nin Lefkoşa’da aday adaydı Mehmet Kayra. Giremedi yarışa, aday adayı iken elendi. Ama renkli bir isim, özellikle sosyal medyada kendi partisine getirdiği öz eleştirilerini fena halde tuttum.
Dün Kayra sosyal medya hesabından şu ifadeleri yazdı “Kim ne dersa desin Fikri Trodos devrimcidir, hatta başucunda Che'nin resmi var.”
Geçtiğimiz hafta sonu evde hazır vakit bulmuş iken hanım biraz iş yaptırdı, yazlık tişörtleri kaldırdık yerine kışlık olanları çıkarttık. Giymediklerimizi de bir kenara ayırıp ihtiyacı olanlara vermek için önce yıkadık sonra ütüledik ve bir bavula düzgünce dizdik. Yazlık tişörtlerimin içinde vardı, sanırsam bir İstanbul seyahatinden almıştım, önünde Che’nin resmi olan bir tişörtü. Onau kıyamadım, biraz da pintilik yapıp yazlıklarla kaldırdım, verileceklerin arasına koymadım yani. 
Dün bu paylaşımı görünce aklıma hafta sonu evde yaptığım mesai geldi. Acaba başucunda resmi olan Fikri Bey CTP’den aday olabiliyorsa ben üstüme giydiğim Che tişörtü ile değil vekil adayı olmak, CTP’ye genel başkan bile olabilirim demek ki. Sevdim bunu.

İddialı olmak iyidir
Ana muhalefet liderinden veya diğer parti genel başkanlarından seçime 40 gün kala henüz iddialı bir açıklama duymadık. Tek iddialı açıklamayı Başbakan yapmıştı düne kadar. Ne demişti; “Partim birinci çıkmazsa o an görevi iade ederim, başkanlığı bırakırım.”
Dün HP Genel Başkanın basına yansıyan açıklamaları vardı. Ne diyordu “Biz koalisyon yapmayacağız.” Başbakan’dan sonra ilk kez bu seçimde bu kadar iddialı bir açıklama okuduk. Dahası var, ne diyor Özersay,”Tek başımıza hükümet olmak zorundayız.”
Keşke Özgürgün ve Özersay gibi diğer liderlerde çıksa ve iddialarını ortaya açıkça koyabilseler. “Şu kadar oy almazsam burada olmam, partim barajı geçmezse bırakırım” falan deseler…
 
MESAJLAR
Fikri ATAOĞLU: Listeden birinci çıkmanızdan sonra Gazimağusa’da birileri düğmeye sizin için fena bastı diyorlar. Aman bu aralar bastığınız yerlere dikkat edin. 
Resmiye CANALTAY: Seçim startını yıllardır birlikte mücadele verdiğiniz turizmcilerden alarak yola çıkmaya karar vermişsiniz. Ve bugün turizm örgütlerini ziyarete gidecekmişsiniz. 
Kudret ÖZERSAY: İddialı açıklamalar güzel ama geçmişte de parti kurmayacağım demiştiniz kurmuştunuz, başka başka sözlerden de  vazgeçtiğinizi gördük, demek ki koalisyona göz kırpıyorsunuz, hadi hayırlısı... 
Özkan YORGANCIOĞLU: Hafta sonu verdiğiniz mülakat parti içinde hem çok beğenildi hem çok eleştirildi. Kimisi sizi çok iyimser buldu kimisi çok kızdı bu iyimserliğe. 
Tayfun BALIKÇI: Hafta sonu fırın kebabı yemek için İskele’ye kadar uzanmışsınız. Yerel lezzetleri demek ki keşfetmeye başlamışsınız. Bize uğrayın biz size bir liste verelim bu konuda. 
Ersin TATAR: Tamda seçimlere 40 gün kalmış iken nereden çıktı bu Ankara ziyareti? Valla ben fena halde huylandım bu ziyaretten, bakalım başkaları ne diyecek seçim öncesi bu ziyarete? 
Hasan TOSUNOĞLU: MTG, Kaymaklı’yı yendi siz adaylıktan vazgeçmediniz ama dün sıralama bittikten sonra adaylıktan çekildiniz. Pek inandırıcı gelmedi, başka bir şey deneseniz. 
Mehmet KAYRA: Valla artık sıkı bir takipçiniziz. Öyle şeyler paylaşıyorsunuz ki keşke sizi aday olarak da görebilseydik listelerde. Neyse belki de bu defaya. 
Günay ÇERKEZ: Ercan Havalimanı inşaatının taşeronluğunu bırakmışsınız. Hayırdır ne oldu da inşaattan vazgeçtiniz? Bildiğimiz kadarı ile hafriyatı devam ettiriyorsunuz. 
Emrullah TURANLI: Günay Bey işine gelmeyen inşaat işini bıraktı, ama işine gelen hafriyat işine devam ediyor. Ee Lapta Marina işindeki ortaklık ne olacak şimdi? 
Ramazan ÖZÇELİK: Dün CTP Genel Başkanına öyle sorular sordunuz ki kanal yönetimi ile program sonrası aranız açıldı diye duyduk. Neyse siz alışkınsınızdır zaten böyle durumlara. 
Tufan ERHÜRMAN: Dünkü programdan sonra Ramazan Bey’in elini sıkmamışsınız. Siyasette eleştiriye yeriniz yoksa hocam işiniz çok zor, mahkemeye benzemez bizim TV programları, hatırlatalım istedik. 
Ahmet YÖNLÜER: Hani ya açıklama yapacaktınız niye aday olmadığınız ile ilgili. Sizde su kaçırmaya başladınız valla. Yapacağım deyip yapmıyorsunuz. 
Halil İbrahim BEYSAN: Beyköy’e kimse gelmemiş daha oy istemeye. Merak etmeyin daha önümüzde 40 koca gün ve gece var. İlla çalacaklar sizin o kapıcığı… 
Ender Erler ÇABUKER: Genç bir avukat olarak DP’den aday oldunuz ve birçok Girnelinin daha ilk günden gönlünde taht kurdunuz. Dostlarınızı ihmal etmezseniz bu iş tamam gibi. 
 
POLEMİX
“Maraş'ın açılması tek taraflı olarak Türkiye ile de konuşma kaydıyla tabii, Türkiye'nin desteğine de güvenlik için en azından ihtiyaç var, bir kararla eski sahipleri Maraş'a dönsün dediğimizde bir etki yaratabilir. Altyapısını da biz bir şekilde sağlayacağız. Yeter ki mal sahibi gelsin ve kendi malını imar etsin tekrar... Kim istekliyse koçanı koçan, tapusu tapudur.“
Başbakan Hüseyin Özgürgün
YORUM EKLE

banner608

banner473