banner564

“CTP de hesap verecek”

Meclis alt komitede Seçim Yasası ile ilgili değişiklik geçti ve hafta başı meclis genel kurulunun gündemine gelecek. Bu süreç öncesi siyasi partilerde seçim çalışmaları hızlı bir şekilde star almış oldu.
Dün Diyalog TV’de TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile birlikteydik. Cemal Hoca seçim öncesi hayli iddialı açıklamalarda bulundu. Özellikle seçim sonrasına ilişkinde bazı ipuçları verdi. 
Cemal Özyiğitin’in dün programda söylediği bazı önemli noktaları bu sayfada bilginize getireceğiz. Ancak Hoca’nın söylemlerine geçmeden 4 yıllık başkanlık döneminde Hoca’nın hayli başarılı bir performans izlediğini söylemekte fayda var. 

“Kurultay ertelenecek”
Normal şartlarda Aralık ayı içerisinde TDP’nin kurultayını yapması gerekiyordu. Ancak oluşan seçim atmosferi yüzünden TDP’nin kurultayı ertelenecek gibi gözüküyor. 17 Aralık 2017 diye planlanan kurultay için TDP MYK’sı geçtiğimiz Pazartesi günü kurultayın ertelenmesi önerisini PM’ye yapılmasına karar verdi. 25 Ekim günü toplanacak TDP genişletilmiş PM bu tavsiye kararını tartışacak ve büyük bir ihtimalle de onaylayacak.

“Dere geçerken at değiştirilmez”
Eskilerin bir sözünü hatırlatan Cemal Hoca, “Şimdi seçime 85 gün kala başkan değiştirilmesi hoş olmaz. Eskilerin dediği gibi dere geçerken at değiştirilmez. Ben bu seçimlere partimin başında gitmek istiyorum. Eğer başarılı olmazsam zaten seçim sonrası gereğini de elbette yaparız, bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”

“Üyeler sıralayacak”
TDP genel seçimlerde sıralamayı ilçelerdeki üyelere bırakacak. Zaten TDP’nin tüzüğünde de bu durum açıkça yazıyormuş. Ayrıca TDP’de de seçimlerde kadın kotası olacak. Her ilçe kendi aday sıralamasını kendisi gerçekleştirecek. 

“500 bin TL borç ödedik”
2013 yılındaki seçimlerden 500 bin TL borçla çıktıklarını söyleyen TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, dört yıl gibi bir sürede bu borcu tamamen kapattıklarını iddia etti. Cemal Hoca, “Vallahi geliri sınırlı bir yapıda bu borcu kapattığımıza göre ekonomiyi bize emanet edebilirler. Ayrıca önümüzdeki seçim dönemi içinde bütçemiz hazır. Bu bütçeyi arttırmak için de ayrıca çalışmalarımız olacak” dedi.

“Kapı açık, çatı olmaz”
Seçim öncesi ittifaklar konusunu da Cemal Hoca ile masaya yatırdık. Keza geçmişte de birçok kez solda işbirliği konusu gündeme gelmişti. Cemal Hoca bu konuda nasıl bir yol izleyeceklerini çok net olarak özetledi. Buna göre “TDP çatısı altında seçime girmek isteyen herkes ile işbirliği görüşülebilir. Ancak bir çatı partisi altında seçime gitmenin sonuncunun ne olduğunu önceki deneyimlerimizde gördük. Seçim sonrası herkes yine kendi yoluna devam ediyor ve çatı olduğu yerde kalıyor. Bu yüzden çatı tekliflerine kapalıyız. İsteyen dileyen bizimle aynı dünya görüşünü paylaşan herkese kapımız sonuna kadar açık.”

“Ülkeyi hükümetsiz bırakmayız”
Seçim sonrası için yapılan tahminleri Cemal Hoca ile değerlendirdik dünkü program sırasında. Çünkü bazı anket şirketlerine göre ikili hatta üçlü koalisyonlar olabilir. Cemal Hoca böyle bir durumda önce tabloyu görmek istediklerini söyledi. Geçmişteki seçimlerden örnek veren Hoca, “2013 seçimleriydi, bir TV programında DP ve CTP genel sekreterleri ile canlı yayında tartışıyorduk. DP’nin de CTP’nin de genel sekreteri biz UBP ile koalisyon kurmayız demişlerdi. Son 3 yılda gördük ki ikisi de kurdu. Bizim böyle bir şartımız yok. Elbette değerlerimiz ve hedeflerimiz doğrultusunda hareket edeceğiz.” 

“CTP hesap verecek”
Son günlerde özellikle ana muhalefet partisinin dilinden düşmeyen hesap sorma işini TDP liderine sorduk. Cemal Hoca “3 parti de hesap soramaz. Çünkü üçü de birbirleriyle bağlantılı, üçü bir arada gibi yani. CTP, şimdi Ercan için soru önergesi verecekmiş, akılları neredeydi bir yıldır? Geçmişte Tahsin Ertuğruloğlu ve Tufan Erhürman birlikte soru önergesi vermişlerdi. Ne oldu o önerge? Şu an bu konuda zaten gerekli araştırma yapılmış. Sadece konunun yargı tarafından ele alınması kalmış. CTP bu konuda samimi değil. Bunlar işte bu yüzden hesap soramazlar. Ama biz pek ala göreve geldiğimizde hem CTP’den hem UBP’den hem de DP’den geçmişte yaptıklarına dair hesap soracağız.”

“TDP hükümete hazır” 
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit son olarak TDP kadrolarının hükümete hazır olduklarını söyledi. Amatör ekipler durduklarını ama profesyonel ekipler gibi çalıştıklarını dile getiren Özyiğit, “Halkımız bize görev verirse en iyisini yapmak için hazırız” dedi.
 
MESAJLAR
Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Hafta sonu oynanacak dev derbi öncesi Fenerli iki futbolcunun ülkemize gelmesi ve buradaki denizlere girmesini acaba totem olarak değerlendirebilir miyiz? 
Ahmet BENLİ: Gönyeli Gençlik Festivali için Türkiye’nin iki güçlü sesini birden ülkeye getirdiniz. Teoman da Aleyna Tilki de Gönyeli’yi fena sallayacak. Bu işi iyi biliyorsunuz vesselam. 
Kutlu EVREN: Dün gece Girne’de bir mekanda çok özel bir yemekte bölgenin ileri gelenleri ile bir aradaymışsınız. Bölgenin önde gelenlerinin desteğini alınca gece boyunca masada keyifli halleriniz dikkat çekmiş. 
Uygar GARDİYANOĞLU: Güney Kıbrıs’ta oynanan Şampiyonlar Ligi maçlarını kaçırmıyorsunuz valla. Ee dünyaca ünlü oyuncuları bu kadar yakından görme şansı her zaman olmuyor değil mi? 
Mahmut ANAYASA: Hükümet yaz saati konusunda Türkiye ile aynı adımı atmadığına göre artık söz verdiğiniz gibi gidip UBP’ye mühür basıp fotoğrafı da sosyal medyadan paylaşırsınız değil mi? 
Ferdi SABİT SOYER: Hükümete yaz saatleri konusunda öyle bir göndermede bulundunuz ki bakalım size cevap verebilecekler mi? Papazın saati hepimize hayırlı olsun. 
Tayfun BALIKÇI: Çin’in uzaydaki uydusu yörüngeden çıkmış ve bir iki yıl içinde dünyaya düşecekmiş. Not alın lütfen kesin KKTC’ye düşecek bu uydu. 
Besim TİBUK: Tavla karşılaşmalarında Süha Türköz ile başa baş bir tablo varmış. Yakında size okunmuş zar hediye edeceğim. Bundan sonra Süha Bey düşünsün gerisini. 
Erdoğan SORAKIN: CTP olarak seçim startını vermişsiniz, hayırlı ve uğurlu olsun. Hazır startı vermiş iken CTP olarak bütçenizi de kamuoyu ile paylaşacak mısınız? 
Ahmet ERSÖZ: Taşkınköy Spor Kulübü’nün gecesi siyasetçilerin akınına uğramış adeta. Meclis Genel Kurulunda sizin geceye gelen siyasetçi sayısının yarısı yok valla. 
Arslan BIÇAKLI: Geçen gece Serdar Bey ile önce dalaşmışsınız sonra sarmaş dolaş olmuşsunuz. Sizin bu halinizi gören acaba Arslan Bey yuvaya döner mi sorusunu soruyor. 
Serdar DENKTAŞ: 3 aylık milletvekili maaşınızı Göçmenköy’e bağışlamışsınız. İyi de seçimlere 85 gün kaldı. Eğer yeniden seçilemezseniz iki maaş kalacak Göçmenköy’e.  
Biray DELİCEIRMAK: Seçimler öncesi bazı dostlarınıza evde çiçek dolması partisi verdiğinize göre demek ki yakında sizin de adınızı aday olarak göreceğiz. Seçmenin gönlüne çiçek dolması ile girmek akıllıca. 
Cemal ÖZYİĞİT: 4 yılda 500 bin TL borç ödemek her babayiğidin bu zamanda harcı değil valla. Seçimleri bilmeyiz ama seçimlerden sonra kapınızı çalan çok olacaktır. 
Ercan TURHAN: Hafta sonu oynanacak derbi için teklifinizi kabul ediyoruz. 2 golün üstündeki her skor benim, altı sizin. Hade rast gele.
YORUM EKLE

banner471

banner474