banner564

“Ölümden adam alan doktor”

Bugün 14 Mart Tıp Bayramı tüm Sağlık Çalışanlarının Tıp Bayramını kutlamak istiyoruz, ancak bugün KKTC Tıp dünyasının “Ölümden adam alan doktor” olarak adlandırılan efsane ismini son yolculuğuna uğurlayacak olmanın hüznü içerisindeyiz.
Tamda Tıp Bayramında Dr. Kaya Bekiroğlu’nu kaybettik. Bilmeyenler için hemen söyleyelim o bir efsaneydi. Ada’daki ilk Türk Cerrah unvanını yıllarca korudu.
Hastanenin dışında hiç hasta bakmadı, Türklere de Rumlara da deva oldu. Olaylar çıktığında çok sıkıntılar çekti ama gene de yılmadı ve görevini en ağır şartlar altında devam ettirdi.
Ölmeden önce verdiği bir mülakatta o günleri şöyle anlatıyordu arkadaşımız Fehime Alasya’ya;
“Yılarca devlet hastanesinde çalışmış, kendini hastalarına adamış, tam teşekküllü büyük hastanelerde çalışıp işini öğrenen bir cerrah olarak hiç özel kliniğimde çalışmadım, ne kalbimde ne de göğsümde böyle bir iş olmadı.
Danışacağımız kimse yok, ilk Türk Cerrah bendim, Rumlarda da yoktu, İngilizler cerrahlık yapar, Rumlar da yanlarında pratisyen hekimlik yaparlardı. İngilizler de kaçınca Rumlarda cerrah kalmamıştı, ben Kıbrıs Cumhuriyeti Devlet Hastanesi’nde üç yıl görev yaptım ve sonrasında hadiseler oldu. Adada çok zorluk çektim. Danışacağım daha üstün biri yoktu benim üstümde, altımda ise başka adam yoktu. Çevremdekiler de hep Rum idi… Danışacak kimsem yoktu, tüm bilgi ve tecrübemle, yokluk içerisinde, her branşta işimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Çok meşgul, zor, zahmetli bir doktorluk hayatım oldu.”

Güler yüzlü hizmet
Dün ufak bir durum için eşimle birlikte Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine gittik. Ön tarafta hazırlanan parkta arabamızı park edip, danışmada kayıt yaptırıp doktorumuzun yanına çıktık. Muayenemizi olduk, ileri tetkik için kan verip raporumuz ile birlikte yeniden Danışmaya indik. Rapor kâğıdımızı mühürleyen memur bizi hem güler yüzle karşıladı hem aynı güler yüz ile uğurladı. Hastanenin dışına ekilen çiçekleler ile hastanenin çehresi değişmiş.
Ama asıl değişen içerideki sistem olmuş, her yer pırıl pırıl, memurlar güler yüzlü ve hizmet kalitesinde önemli bir artış gözle görülebilecek seviyede. 
Dün bu düşüncelerimi Başhekim Dr. Bülent Dizdarlı’ya ilettim. “Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi tüm alçak gönüllülüğü ile. 

Haydi Fenerbahçeliler…
Konu derbi falan değil, daha mühim bir konu. Sosyal medyada KKTC Fenerbahçeliler Derneği’nin düzenlemiş olduğu bir yardım kampanyası var. 
Kas erimesi rahatsızlığı ile mücadele eden Kudret bebeğimizin tedavi masraflarına destek vermek için yardım toplanıyor. Şuana kadar Dernek üyeleri 10 bin liraya yakın bir parayı toplamayı başarmışlar.
Haydi, Fenerbahçeliler, haydi Cimbomlular, haydi Kara Kartallar yardıma… Yardımlarınız için KKTC Fenerbahçeliler Derneğine ulaşabilirsiniz. 

MESAJLAR
Hande TİBUK: Koyu Fenerbahçeli bir iş kadını olarak Kudret bebeğimizin tedavi masraflarına destek vermek için sizden de bir katkı bekliyoruz. Bu arada hafta sonu için bir skor tahmini de alabilir miyiz? 
Sibel TATAR: Serhat İncirli’nin söyledikleri üzerine Kanal yöneticisi olarak açıklama yapmanız çok yerinde oldu. Dediğiniz gibi bizim örf ve adetlerimizde olan belli, olmayan da belli, tebrik ediyoruz sizi de. 
Dr. Sibel SİBER: Bütçe görüşmeleri sırasında sık sık kulaklarınız çınlıyorsa yeni meclis salonu içindir. Gerek vekiller gerek çalışanlar gerekse basın mensupları bu yıl size bol bol teşekkür ediyor. 
Hüseyin Mert COŞKUN: MDP’nin logosunu yenilemişsiniz, bu arada bazı önemli değişiklikleri de parti üst kademesinde yapmışsınız. Anlaşılan gözü daha yükseklere diktiniz. 
Ali KORALP: Diyete girdikten sonra size bir haller oldu, eskiden sosyal medyada siyasi haberleri paylaşırken şimdi kebap ve pideler paylaşıyorsunuz facebook’tan.. 
Mustafa GENÇ: Pek muhterem valideniz Hakk’a yürümüş. Merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 
Aktaç ATAİ: Milliyetçi Demokrasi Partisi Genel Sekreteri görevine getirilmişsiniz. Yeni görevinizde başarılar diliyoruz, zor bir dönemde partiyi daha ileriye taşımak şimdi size düşüyor. 
Dr. Filiz BESİM: “Kıbrıs Tıbbına Adanan Yaşamlar Dr. Kaya” isimli anı biyografi kitabını iyi ki Ahmet Tolgay ağabeyimiz ile birlikte hazırlamışsınız. Şimdi onun ardından izini sürebileceğimiz bir eser var geride. 
Dr. Bülent DİZDARLI: Başta sizin ve tüm Tıp camiasının bayramını kutlarken yine tüm camianın başı sağ olsun diyoruz. Bugün biraz buruk bir bayram olacak sizler için. 
Fırat ATASER: Belediyenin su işleri müdürünün talihsiz bir olay sonucu bir cinayete kurban gitmesi hem bölgede hem de belediyede üzüntü ile karşılandı. Başınız sağ olsun. 
Dr. Raman KAMİLOĞLU: Dün tavlada Yalçın Koçyiğit’i çok fena hırpalamışsınız. Öyle ki tavlada kırdığınız pulların sesi taa Lefkoşa’dan duyuluyormuş. 
Dr. Ziya ÖZTÜRKLER: Bu yıl kontenjanlar konusunda ki beklentiyi çok güzel özetlediniz köşe yazınızda. Umarız bu konularda da gerekli önlemler ve tedbirler bir an önce alınır. 
Tufan ERHÜRMAN: “Meclis Başkan yardımcısına sert tepki göstereceğiz” derken ne demek istediniz? Bu tepkinin şeklini ve yöntemini de açıklar mısınız? 
Tolga Ahmet RAŞİT: Kudret bebeğimizin tedavi masrafları için açtığınız kampanyaya bizde en kısa zamanda katkımızı yapacağız. Ayrıca bu konuda elimizden gelen ne varsa söylemeniz yeterli olacaktır. 
Cengiz Topel UZUN: Okulun bahçesine okula büyük hizmetleri geçen hocalar adına ağaç dikmek çok güzel bir proje. Umarız diğer okullar da bu projeyi örnek alırlar. 

POLEMİX
 “Sendika ile ilgili herhangi bir sıkıntım yok. Siyasileri koltuklarını bırakmadıklarını eleştiriyoruz. Ben de bu noktada görevimi yeteri kadar yaptığımı düşünüyorum. Yeteri kadar hizmet verdim, artık kendime ve aileme vakit ayırmak istiyorum.”
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan
YORUM EKLE

banner608

banner474