banner564

“Siyaset dibe vurdu”

Eski siyasetçilerle konuşuyoruz, kimse siyasetin geldiği noktayı beğenmiyor. Uzun yıllar genel başkanlık ve başbakanlık yapmış bir siyasetçi “Siyaset dibe vurdu” diyor.
Bence de siyaset dibe vurdu, bu ülkede 34 gün sonra seçim var ama hala daha bel altından siyasetten medet umuluyor. Kimsede bir proje yok, konuşulanlar da 20 senedir konuşulan konular.
Örneğin herkesin dilinde bir sosyal konut projesi var. İyi de bu zaten yıllar önce bu ülkede yapılmış, değişik dönemlerde gündeme gelmiş bir proje. Olması gereken belli, Metehan’daki gibi benzer bir araziye devlet Türkiye’deki TOKİ tarzı evler yapacak. Şimdi bu projeyi yeni gibiymiş halkın önüne koyanlara şaşarım. 
Dün 3 Aralık’tı ya bir baktık engelli kardeşlerimiz için bir sürü laf edildi, ama icraata gelince bir şey yok. Vaatler de kandırmadan öte değil. Zira kamuya 2 emekliye bir yeni alım formülüne göre alım olacağını devleti yönetmeye talip olanlar bilmiyor mu? 
Eğitimde tam gün tartışması neredeyse ben oldum olası var bu ülkede. Yani yeni bir şey değil bu konuda ortaya konanlar.
Sağlıkta 1983’ten beri aynı şeyleri konuşuyoruz. Tek Tip Güvenlik Yasasından sağlık sigortasına kadar her şey hemen hemen aynı...
Siyaset dibe vurdu ama bunda eski siyasetçilerin de elbet suçu var. Ancak yeni diye kamuoyunun önüne çıkan isimlerin daha net, denenmemiş, konuşulmamış projelerle ortaya çıkması gerekmiyor mu? 

Gezici açıklıyor
Gezici Araştırma Şirketi bugün son yaptığı kamuoyu anketini açıklayacak. Açıklama olduktan sonra sosyal medyada mutlaka bununla ilgili bir fırtına kopacaktır. 
Yerini beğenmeyenler veya tuttuğu partinin oyunu az bulanlar sosyal medyada gün boyunca esip gürleyecekler, hazırlıklı olmakta fayda var. 
Ancak Gezici’nin anketinde benim en çok merak ettiğim oy oranı partilerin oylarından ziyade Karma olarak oy vereceğini söyleyen seçmenlerin oy oranı.
Zira son günlerde kiminle konuşsam Karma oy vereceğini söylüyor. Hemen her partiden bildiğim öyle isimler var ki bu seçimlerde Karma oy kullanacaklarını söylüyorlar.
UBP gibi CTP gibi belli bir tabana sahip olan partiler açısından karma oy çok bir sorun olarak görülmüyor. Ama daha önceki seçimlerde Karma oy yönünde kampanyalar yapan Kudret Özersay’ın partisi gibi yeni kurulan partiler ve daha küçük partiler bu karma oy tercihinden olumsuz olarak etkileneceklerini bir kenara not etmenizi öneririm.

Diyalog Medya Grubu
Vay be bir yıl daha geçmiş. Diyalog Gazetesinde 4 yılı geride bırakacağız bugün. Diyalog TV’de de 3 yıl geride kalıyor. Zaman su gibi akıp geçiyor. 
Reşat Akar gibi medya dünyasının duayen bir ismi ile aynı çatı altında bir kez daha olmak gurur verici. Daha önce de aynı medya organlarında çalışmıştık. Ama bu sefer yönetiminde olan bir yerde çalışmak çok daha farklı bir tecrübe oldu benim için. 
Hafta içi her gün program yap ekranda, her gün yazı yaz kolay iş değil. Zaman zaman birilerinin bam teline dokunuyoruz, başkaları olsa havlu atar, ama Reşat Akar her seferinde bir hoca gibi hem ev ödevimizi yapıp yapmadığımızı kontrol eder, eğer ev ödevimiz tamamsa gereğini yapar. 
Adem Uslu, Sezgin Madencioğlu ve diğer tüm ekip arkadaşlarım. Hepsi ile çok uzun yıllardır mesai yapıyoruz. Çoğumuz bekârdık, bugün hepimizin çocukları var. Ve onlar büyüyorlar şimdi.
Bir parçası olmaktan gurur duyduğum Diyalog Medya Grubunda görüşmeye buluşmaya devam edeceğiz sevgili dostlar…

MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Rum lider masaya geri dönenebileceğini söyledi. Güneydeki seçimler öncesi bu konuda siz bir olasılık görüyor musunuz? 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Bugünden itibaren sahalara iniyormuşsunuz ve kalabalık bir ekiple bölge ziyaretlerine de başlıyormuşsunuz. Bu arada seçimler için kurduğunuz özel ekip de bugün iş başı yapıyormuş. 
Kudret ÖZERSAY: Valla karma oya seçmeni siz alıştırdınız şimdi siz vazgeçirin de görelim. Özellikle size oy vermeyi düşünen bir kesim seçimlere ramak kala karma oya yöneldi. 
İsmet ESENYEL: Girne limanda bir mekanın yenilenmesi konusunda şahsınıza yapılan haksız eleştirilerin altında rant kavgası varmış. Biz de yakında bunları açıklayacağız. 
Buray BÜSKÜVÜTÇÜ: 50 adayın 21'inin evraklarında eksiklikler olması nedeniyle 29 adayla seçimlere girecekmişsiniz. Keşke bu konuda daha titiz davransaydınız. 
Ersin TATAR: Anlaşılan size karşı bir kesme operasyonu yapılacak. Bu konuda gerçi siz de hazırlıklısınız ama gene de bugünlerde temkinli olmanızda fayda var. Bizden haber bekleyin. 
Katip DEMİR: Bölgenizdeki bir otel su parasını vermediği gibi suyunun kesilmesi üzerine size fiziki saldırıda bulunmuş. Konu hakkında polise gidip şikayetçi olmuşsunuz. 
Yrd. Doç. Dr. Nazım BERATLI: Herkes oy verme işleminin nasıl olacağını tarif ededursun siz karma oyların ve tercihlerin seçimlere nasıl etki edeceğini açıkladınız. Karma oyu önemsiz göstermeye çalışanların aklı karışacak gibi. 
Ahmet ERBAŞ: Kıbrıs Tarihini büyük bir cilt haline getirip büyük bir eser kazandırmışsınız AKÜ olarak. Yılbaşı hediyesi olarak şimdi bu büyük eseri hediye edecekmişsiniz. 
Savaş ATAKAN: Seçimlerde nasıl oy verileceğini anlatan videonuz sosyal medyada 20 bin görüntülenme sınırına gelmiş. Seçimler öncesi en doğru hamleyi yaptınız valla. 
Bulut AKACAN: Kurduğunuz seçim ekibindeki arkadaşlar hızınıza yetişemeyip yorulmaya başladıklarından dem vuruyorlar. Ama siz hız kesmeyin zira gittiğiniz her yerde seçmenden olumlu sinyaller alıyorsunuz. 
Osman NAZLI: Hadi Fener’e şansınız tutmuyor, bari Beşiktaş’ı yenebilseydiniz bari. Neyse bir kez daha geçmiş olsun, Allah başka acılar göstermesin. Bu arada kadim dostunuz Burhan Canbaz’dan iki gündür haber alınamıyormuş. 
Çetin SADELİ: YYP’nin bakanlıkları ve müdürlüklerini dağıtmaya başladınız ama bazı önemli yerleri kendinize yakın isimleri atadığınız yönde şikayetler gelmeye başladı. Daha ilk günden partinin içi fokur fokur kaynıyor, haberiniz olsun. 
Tekin K. BİRİNCİ: Spor dünyasının yerli ve yabancı isimlerinden tek tek destekler gelmeye devam ediyor. Vatandaş merak ediyor Fenerbahçe’nin efsane ismi Alex’ten de mesaj gelecek mi? 
Ahmet SENNAROĞLU: Bölgeye üniversite kazandırmak için hafta sonu Türkiye’de bir takım görüşmeler gerçekleştirmişsiniz. Bu konuda ne zaman kamuoyuna bir açıklama yapacaksınız. 

POLEMİX
 “İki taraf var. Bu, taraflardan biri hayır derse garantilerin son bulmayacağı anlamına gelir. En büyük anlaşmazlık da buradaydı. Kıbrıslı Türkler, merkezi hükümetin her kararı için en az bir olumlu oy talep ediyorlardı. Müzakere masasına dönmeye hazırım.”
Nikos Anastasiadis
YORUM EKLE

banner608

banner474