banner564

“Suçlu psikozu ile hareket etmek”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun açıklayana kadar bu köşenin yazarı olarak inanın bende Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma Gemisi’nin Kıbrıs’ın çok açıklarında gezdiğini düşünüyordum.
Bakan Atun elinde harita ile çıkınca ve gemimize ilk uyarının yapıldığı yeri haritada gösterince Mehter Marşı krizinin seyri değişti. 
Çünkü birçoğumuz gibi bende bu türden bir yanıtı pek barışçı, ben uzlaşıcı bulmamıştım. Ama geminin Karpaz’da denizden sadece 2-3 mil açıkta olduğunu görünce bu kararımdan vazgeçtim. 
Araştırma gemisi neredeyse karada yahu. Zaten Rumların yaptığı uyarı anonsunda tüm Kıbrıs Adasından bahsediliyor. Yani Kıbrıslı Türkleri es geçiyorlar. 
Sayın Akıncı ve sözcüsü hiç kusura bakmasın ama verilen cevap az bile. Arkadaş neredeyse kendi topraklarımız üzerinde de yaptığımız her işe bu Rumlar karışacak mı? Fosseptik çukurlarında da zamanla gaz birikiyor. Sarayın fosseptik kuyusunu, kuyucu tanker gelip çekeceğinde Barış Burcu arasın Rum’dan izin istesin öyleyse. 
Kendi topraklarımız üzerinde her türlü arama tarama işini birisine sormadan yapabiliriz. Eğer Rumlar gerçekten bir barış istiyorsa önce onlar durdursunlar doğal gaz çıkartma işini durdurabiliyorlarsa.
Bakan Atun’un da ifade ettiği gibi “Her adımda suçlu psikozu ile hareket etmek kabul edilebilir değildir.” 

KKTC cezası olmayan yasaklar ülkesi mi?
Sayın Çakıcı TKP genel başkanı seçilmiş! Hayırlısı. Ancak, KKTC Meclisi’nde kabul edilen ve Çakıcı’nın da olumlu oy verdiği "Siyasi Partiler Yasası"na göre suç işlemiş olmuyor mu?
İşte yasanın ilgili başlığı ve maddesi; 
Bir partiden milletvekili seçildikten sonra Yasama dönemi tamamlanmadan önce partisinden istifa eden veya kesin olarak partiden çıkarılma cezasıyla cezalandırılan bir milletvekili, o Yasama Dönemi tamamlanıncaya kadar bağımsız milletvekili olarak görev yapar. Böyle bir milletvekili Yasama Dönemi tamamlanıncaya kadar bakanlık ve Meclis Komitesi Başkanlığı görevi üstlenemez.
Ancak yukarıdaki paragrafta yer alan düzenleme, Yasama Dönemi sona ermeden önce yapılacak herhangi bir seçimde herhangi bir siyasal partiden aday olmayı engellemez.
Erol Atabek

Canısı
Ünlü sanatçı İbrahim Erkal’ı kaybettik, mekânı cennet olsun. İbrahim Erkal ile birçok şarkıyı ve türküyü yeniden dinleme şansımız oldu. Kendine has üslubu ile sevdiğimiz sesler arasına girmeyi başardı.
“Canısı” başta olmak üzere “sırılsıklam” gibi şarkılarla gönlümüzde yer edinmesini başardı. Mütevazı kişiliği, milliyetçi duruşu ile herkesin takdirini kazanmış bir sanatçı olarak akıllarımızda yer edinen ünlü sanatçıya Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz, mekanı cennet olsun. 
 
MESAJLAR
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Grev bugün ikinci gününe girdi ve vatandaş merakla bekliyor bu işin sonu nereye varacak diye. Bugün bakalım Tıp-İş ile bir noktaya varabilecek misiniz yoksa KTSÇHB ile mi yola devam edeceksiniz.? 
Ferdi Sabit SOYER: Milletin derdi sasyonel haberlerde, kimse hayat pahalılığı, enflasyon gibi şeylerle ilgilenmiyor gördüğünüz gibi. Varsa yoksa günlük sasyonel işler. 
Dr. Sıla USAR: Medyada gerekli desteği bulamayınca sizde son çare olarak kendi sosyal hesabınızdan paylaşımlara başlamışsınız. Aslında sosyal medyayı daha aktif kullansanız hiç fena olmazdı. 
Dr. Remzi GARDİYANOĞLU: Sıla Hanım bakalım sizin hodri meydan çağrınıza yanıt verecek mi? Gerçi böyle bir ihtimali biz yine de çok zayıf olarak görsek de olursa biz seve seve ikinizi de ağırlamak isteriz. 
Dr. Ferhat ERİŞİR: Dün sabah havalimanına giderken duyduklarınız karşısında şok olmuşsunuz. Daha durun, memleketi şöyle bir dolaşmaya başlayın, neler neler duyacaksınız daha. 
Dr. Bülent DİZDARLI: Sosyal medyada herkes sizin paylaştığınız 250 rakamına bir mana bulmaya çalışıyor. Acaba nedir bu 250’nin gizemi? Bu konuda bir ipucu verecek misiniz? 
Mehmet ÖZKARDAŞ: Ahşap el oyması işlerine merak salmışsınız ve geçtiğimiz günlerde bir Atatürk portesini KHK Başkanı Kamil Kayral abimize hediye etmişiniz. Yolunuz düşerse bize de bekleriz. 
İrfan BATU: Kutlu doğum haftası gibi her yıl bir hafta boyunca devam edecek olan İrfan Batu doğum günü kutlama törenleri dün başlamış. 50 yaşına merdiven dayamış birisi olarak yaş günü kutlamakta büyük marifet doğrusu. 
Erhan BAŞAY (Pronto): Camelot plajı Cumartesi günü yeni sezona merhaba diyecekmiş. Bu arada Levent Özadam ve benim için el yapımı özel bir tavla aldığınız söyleniyor. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın.
Derviş EKŞİCİ: Son günlerde bölgelere başlattığınız ziyaretlere hız verdiğinizi görüyoruz. Bir bakıyoruz Girne’desiniz bir bakıyoruz İskele’de. Maşallah adanın her yerine basıyorsunuz son günlerde. 
Hürrem TULGA: Odayı yeniden toparlamak için yeniden sahalara dönme kararı almışsınız. Yakında bazı köklü değişiklikler olacakmış. Hadi hayırlısı. 
Samiye YÜRÜN: Lefkoşa’da özel bir hastanede küçük bir operasyon geçirmişsiniz. Çok geçmiş olsun, umarız en kısa süre zarfında tekrardan eski sağlığınıza kavuşursunuz. 
Bülent KAYA: Girne Kamiloğlu Hastanesi’nde gözünüze baktırırken görülmüşsünüz. Hayırdır yoksa sizde göze mi geldiniz.? İşin şakası bir yana size de çok geçmiş olsun.  
Tanju MÜEZZİNOĞLU: Beşparmak Dağları’nda yer alan bayrağımızın kaldırılması için imza kampanyasına başlamış birileri. Siz ne diyorsunuz bu işe. Karşı kampanya başlatmayı düşünüyor musunuz? 
Polat ALPER: Gazeteye çaycı ve temizlikçi münhali vermişsiniz. Hazır birilerini alıyor iken şu öğlenleri yemek işini de halletmenizde fayda var. Personelden yoğun istek varmış öğle yemekleri için. 

GÜNÜN SÖZÜ
 “Şimdi kazı başlayacak. Kazı başladığı zaman kıyamet kopacak çünkü bizim Türkiye ile özellikle Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde Barbaros Hayreddin Paşa Gemisi sismik araştırmalara başlamıştır. Kazılara başlandığı anda bizim sismik araştırmalar, platform kiralanarak ya da satın alınarak kazıya dönüşecek. İşte o zaman müzakere masası ortadan kalkacak."
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu
YORUM EKLE

banner471

banner474