banner564

“Toplumsal Direniş”

Bugün 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı. Yıllar önce atalarımızın o şanlı direnişinin yıl dönümünü ulusça kutlayacağız bugün. Birçoğumuz bu önemli günde Rumlardan alış-veriş yapmak için sınır kapılarına akın edecek. Rum alış-veriş mağazalarının önünde uzun kuyruklar oluşturacağız.
Birçoğumuz plajlarda yiyip içip emanet aldığımız bu ülkeyi daha pis hale getirebilmek adına yediğini içtiğini plajlara, ormanlık alanlara bırakacak bugün.
Rumların yıllar önce aç susuz bıraktığı ama tüm bunlara direndiği bir ortamda Kıbrıs Türkü, Anavatan Türkiye’nin milyonlarca harcayıp belediyelerin depolarına kadar ulaştırdığı 2.46 liralık suyu 7-8 TL ödeyerek içmeye devam edeceğiz bugün.
Bugün Anavatan’ın bereketli topraklarından denizleri aşarak bin bir güçlükle kurak KKTC’ye gelen 120 bin ton suyu denize dökülmesine Kıbrıs Türk toplumu olarak bir kez daha seyirci olacağız. 
Beceriksiz siyasetçileri, beceriksiz yöneticileri sırf partilimizdir diyerek toplumca dışlayamadığımız bir günü daha hep birlikte idrak ediyor olacağız bugün.
Her gün birilerinin öldüğü trafik kazaları için toplumca bana dokunmayan yılan bin yaşasın deyip elimizde cep telefonu ile facebooklaralike atmaya devam edeceğiz bugün.
Bugün yapanın yanına kar kaldığı bir düzende sesimizi toplumca çıkartmayacağımız bir günü daha hep birlikte yaşayacağız.
Kırmızıçizgilerimizi kendi ellerimizle ortadan kaldırdığımız bir masada Rumları nasıl ikna ederiz diye kafa patlatacağımız bir günü daha hep birlikte yaşayacağız bugün.
Bugün, Türkiye’nin ayırdığı fonları kullanamayıp ayrılan paraların geri gitmesini toplumca seyredeceğimiz bir günü daha geride bırakmanın rahatlığını yaşayacağız.
Yaşasın 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramımız. Hepimize kutlu olsun. Çünkü sonuna kadar hak ettik bugün bu bayramı ve tatili. Şimdi dağılabiliriz, kimimiz plajlara kimimiz piknik alanlarına kalanlarda Rum tarafına…

Derya KANBAY:Yarın Türkiye’de bazı önemli görüşmeler yapmak için Ada’dan ayrılacakmışsınız. Aman giderken elinizin altında olacak olan kırmızı dosyayı sıkı sıkıya tutun, yolda falan kaybolmasın.
Tekin ARHUN:Kanser Hastaları yararına tavla turnuvası düzenliyormuşsunuz. Üstelik turnuvaya dünya tavla şampiyonu olan yakın dostunuz Akikoda katılacakmış.
Kadri BÜRÜNCÜK:Sahi ya ne oldu numara taşıma işi. Amma numara var demi bu işte. Neyse bugün bayram.
Sedat KILIÇ:Ne kadar üzülseniz yeridir, insanların ekmek paraları ile böyle oynanmalıydı ve yaşananlar gerçekten üzüntü verici. Sebep olanlar utansın demekten başka bir şey gelmiyor elimizden. 
Latif AKÇA:Amerikan elçiliğine giden izcilerimizin giydiği tişörtlerde Gazimağusa yazıyor diye Rum izciler itiraz etmiş. Acaba bu itirazı bizim obabaşı da görmüş müdür?
Ahmet ARSLAN:İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na TOL’unşampiyonluk kupasının minyatürünü hediye etmişsiniz. Başkan eskiden TOL kalecisiymiş demi.
Tülin BEROVA: Son günlerde arka arkaya gelen kötü hadiselerden sonra oğlunuzu ve aileyi şöyle bir zeytin dalları ile tütsüleseniz hiç fena olmayacak. Anlaşılan bu günlerde nazar var üzerinizde.
Erkan OKANDAN:KHK’nın yeterlilik sınavlarında sorulan soruları öğrenince durumun vahametini daha da iyi anladık. Cumhurbaşkanı Akıncı’nın 6. Cumhurbaşkanı olduğunu söyleyenlerin sayısına bir bakın.
Erhan GÜNHANLAR:Alsancak Belediyesinin her yıl düzenlediği Deniz Festivalindeki tavla turnuvasında bu Pazar günü çok dişli rakipler sizi bekliyor olacak. Bakalım geçen yılın şampiyonu olarak nasıl bir derece alacaksınız bu yılda?
Söğüde BAYUR: Diyalog Gazetesini elinizden düşürmüyormuşsunuz. Ama en çok da anneniz sıkı takipçimizmiş. Kendisine selamlarımızı gönderiyoruz buradan.
Dr. Remzi GARDİYANOĞLU:Ve büyük gün geldi, bugünden itibaren bazı özel klinikleri sıkı bir takibe başlayacakmışsınız ve bu konuda elde ettiğiniz bulguları da anında paylaşacakmışsınız.
İsmet ESENYEL:Yoğun mesailerden ötürü artık akşamları çok daha erken yatmaya başlamışsınız. Oysa uzun yaz gecelerinde sizin sohbetleriniz ve güzel sesinizin yeri doldurulmuyor.
Biray DELİCEIRMAK:Çok yakında oğlunuz dünyaya gelecekmiş. Bakalım KKTC bir Biray ile baş edemez iken ikinci bir Biray’ı nasıl kaldıracak. İşin şakası bir yana sağlıkla gelsin minik yavru dünyaya.
Mine GÜRSES:KKTC’nin ilk ve tek kadın otel yöneticisi olarak Merit’te 17 gurur dolu yılı geride bırakmışsınız bile. Daha nice 17 yıllarınız olsun dileği ile.
Ferhat ERİŞİR:Lefkoşa’dan sonra Steak Döner Girne Şubesini de dün açmışsınız. Açılışa birçok siyasetçi katılırken gözümüz bazı eski dostları aradı ama bulmadı.

GÜNÜN SÖZÜ
“Üniversitenin bir bölümü olabilme, bir yükseköğrenim yapabilme adına bu akademide biz LAÜ ile bir protokol hazırladık. Bu protokole göre Öğretmen Akademisi’nin kimliği tamamen korunmuştur. Ancak AÖA’da öğrenim gören öğrenciler isterlerse çift diploma ile LAÜ’nün diplomasını da alabilecektir. Bu bağlamdan da bakıldığı zaman bunun neresi yanlıştır?”
YORUM EKLE

banner608

banner474