banner564

“Ya çözüm ya taksim”

İsviçre’nin Crans-Montana bölgesinde 28 Haziran’da başlayacak Kıbrıs Konferansı öncesinde çıkan haberler hem cesaret veriyor hem de endişeye neden oluyor.
Konferans öncesi Rum basınının yazdıkları doğru ise bu konferans gerçekten de son olabilir. Eğer antlaşma sağlanamazsa herkesin kendi yoluna gideceğinin ima edildiği haberlerde antlaşma olması halinde ise yeni bir devlet kuruluşunun yapılacağı söylendi.
Haberin Rum basınında yer almasından sonra Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, yeni bir kuruluş anlaşmasıyla mevcut Kıbrıs Cumhuriyeti’nin lağvedilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.
Yani Rumlar için yeni bir devlet oluşumu söz konusu değil. Mevcut devlete Türklerin yama olması yönünde bir antlaşmayı öngörüyor Rum kesimi.
Bir diğer önemli konu ise Garantiler meselesi. Türk askerinin Ada’dan çıkışı ile ilgili ciddi bir beklenti oluştu maalesef. Ancak unutmayalım ki Kıbrıs Adasının da içinde bulunduğu bu Ortadoğu’da 2. Arap Baharı henüz başlıyor. 
Bölgede devam eden çatışmalara yeni çatışmaların eklenmesi an meselesi. Bölgede çok büyük bir askeri yığınak var iken Türk askerinin Adadan çekilmesini kabul etmek, aklınızı peynir ekmek ile yemek ile eşdeğerdir.
Kısacası son olabilme ve olası bir çözüm bulunamamasında herkesin kendi yoluna gideceği yönündeki haberler cesaret verici, Türklerin olası bir antlaşmada Kıbrıs Cumhuriyeti’ne yama olması ve Türk askerinin Adadan gönderilmesi ise son derece endişe verici bir durumdur. 

Ertuğruloğlu ile Erdoğan ne görüştü? 
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen görüşmelerde hem heyetlerle hem baş başa gerçekleşti.
Heyetler arası görüşmede İsviçre’nin Crans-Montana bölgesinde 28 Haziran’da başlayacak Kıbrıs konferansı enine boyuna ele alındı. Yol haritasının üzerinden bir kez daha geçildi.
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında baş başa görüşmede ise Kıbrıs konusundan ziyade KKTC’de ki FETÖ operasyonları ve son günlerde Ercan İşletmecisi Emrullah Turanlı’nın ortaya attığı iddialar ve sonrasında yaşananlar da baş başa gerçekleşen görüşmede ele alındı. 
Ertuğruloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan özellikle Türkiye medyasında AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen gazetelerde yapılan haberlerden duyduğu rahatsızlığı da dile getirdi. 

Yarından tezi yok gazete kuruyorum
Hükümet iyi işler yaptı gibi yanlış işler de yapıyor. Hele de son zamanlarda yaptığı işlerde iyi olanları cımbızla arıyoruz. 
Dünkü Bakanlar Kurulundan sonra yapılan açıklamalardan anladık ki bu ülkede gazete sahibi olmayan enayi. Zira gazetenin kaç sattığı hiç önemli değil! Yanında çalışan sayısı veya parti gazetesi olması yeterli.
Buradan Diyalog Gazetesi yönetimine sesleniyorum. Bugünden itibaren kendi gazetemi kurmak için çalışmalara başlıyorum. Muhtemelen Bayram sonrasında kendi gazetemi de kurmuş olurum. Bayram sonrası kendi gazetemde görüşmek üzere… 
 
 
MESAJLAR
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Bakanlar Kurulunda parti gazetelerinin de destekleneceğini açıkladınız. Bir partinin birden çok gazetesi olabilir mi? Eğer olabiliyorsa ben bugün UBP Gazetesi için başvurumu yapacağım, bilginize.
Dr.Siber SİBER: Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik ve Yüksek Mahkeme Üyelerinin yanı sıra Siyasi Parti Temsilcileri ve Komite Başkanlarının da katılımıyla gerçekleşen toplantıdan önemli bazı sonuçlar çıkmasını bekliyoruz. Bakalım bu toplantının meyvelerini göreceğiz. 
Narin Ferdi ŞEFİK: Yüksek Mahkeme olarak en önemli gündeminiz 9 Haziran’da Resmi Gazetede yayınlanan Mahkemeler Yasasının tadilatının gerçekleşmesi olduğunu söylemişsiniz. Birde yerine getirilmeyen Yüksek Mahkeme kararları var. Onlar ne olacak?
Kutlu EVREN: Yeni cezaevi inşa edilmesiyle ilgili KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri arasında imzalanan protokol Bakanlar Kurulunda onaylandı. Artık sıra inşaatın başlamasında. 
Hamza Ersan SANER: Bayram öncesi tüm bölgeleri kapsayacak bir gezi programı hazırlamışsınız. Birçok bakan bayramda bir yere gitmiyor. Yoksa siz bir kısa mola mı vereceksiniz? 
Fikri ATAOĞLU: Yaklaşan düğün öncesi hayli telaşlı gördük sizi. Tüm dostlarınıza davetiyeleri tek tek dağıtıyormuşsunuz. Ama hala daha sizden davetiye alamayan dostlarınız varmış, listeleri tekrar kontrol etmekte fayda var. 
Erhan ARIKLI: Yaklaşan seçimler öncesi YDP’nin aday adaylarını açıklayacakmışsınız. Anlaşılan bayram ile birlikte seçim startını da vereceksiniz. 
Umut ÖKSÜZOĞLU: El-SEN olarak dün yazdıklarımıza bir cevap veremediniz. Hayırdır ne oldu da cevap vermediniz. Geçen defa sosyal medyadan cevap vermiştiniz oysa. 
Sedef Altınbaş AKACAN: ÇOHAV için gerçekleştirdiğiniz gece hala daha konuşulduğuna göre artık yeni bir gece için sizden haber bekleme başlayanların sayısı hiç de az değil. Yeni organizasyonlarınızı merakla bekliyoruz.
Devrim METİN: 2017 yılının aşk ve düğün yılı olmasını dilemişsiniz. Ne güzel bir temenni. Bizde aynı temenniye katılıyoruz. Umarız aşklar ve düğünler bu yaza damgasını vurur. 
Yasemin TANPINAR: Yüksek lisans diplomanızı almışsınız ve artık doktora için gün saymaya başlamışsınız. Hiç ara vermeden bir doktora programına yazılırsınız artık. 
Kağan MINDIKOĞLU: Memur-Sen olarak hazırladığınız geçici memurlar ile ilgili yasa tasarısının meclisin açılması için gündeme alınması için iktidar ve muhalefet partilerinden söz almışsınız. 
Mustafa TAŞ: Nasıl bir keramet ise gittiğiniz maçlarda Beşiktaş’ın yeniliyor olması yetmiyormuş gibi Survivor’da İlhan Mansız’ı destekleme kararı aldığınız gün ünlü oyuncu yarışmadan elendi. 
Akın MANGA: Dün tüm gün ortalardan kayboldunuz. Bazı dostlarınız bu ayki büyük ikramiyeyi sizin sendikanın altında satış yapan biletçiden sizin aldığınız yönde haberler yayıyor. Gerçekten milli piyangonun büyük ikramiyesi size çıkmış olabilir mi? 
Bertan ZAROĞLU: Bir kez daha amca olmanın mutluluğunu yaşamışsınız. Üstelik bu sefer dünyaya gelen yeğeninize sizin adınız da verilince mutluluğunuz iki kat artmış. Hayırlı ve uğurlu olsun. 

GÜNÜN SÖZÜ
 “Nalbantoğlu Hastanesinde park sorunu çözüldü. Derede bir damla su yok. Hastanede düşük voltaj olayı artık yok, asansör sorunu çözüldü. Yıllarca bakımsız kalan merkezi ısıtma ve soğutma sistemlerinin bakım ve onarımı devam etmektedir. En kısa sürede tam kapasite ile hizmete girecektir. Altyapı anlamında yaşanan birçok sıkıntıyı çözmeye çalıştık. Harcadığımız paranın ve yaptığımız işlerin haddi hesabı yok amacımız yeni hastanedir ama şuanda Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesine ihtiyacımız var.”
Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu
YORUM EKLE

banner608

banner474