banner564

1 Çipras uğruna vazgeçilen değerler

19 nisan 2015 tarihi yaklaşıyor ve bu tarih KKTC seçmeni için çok önemli…
Çünkü sanıldığı sadece bir “toplum lideri” seçmeyeceğiz. 
Elbette adayların yapmış olduğu propagandaya bakılırsa bir Başbakan da seçmeyeceğiz. Bu cümleyi kurdum, başta iktidar partisi adayı olmak üzere diğer adaylar da bu makama seçilecek gibi propaganda yapıyor.
Hemen hemen her aday ben farklıyım, bu defa daha farklı olacak dese de ben Kıbrıs konusunda verilen beyanatlarda bir farklılık göremiyorum. 
Ülkede barış ve çözüm teorisini savunarak propaganda yürütmeye çalışan CTP ve adayı Sibel Siber’den bahsedelim biraz. 
Konu Kıbrıs olunca, “toplum menfaatleri” olunca CTP mangalda kül bırakmayan siyasi partilerimizden birisi. 
Hele bir de konu “BARIŞ” olunca koro halinde ses vermeyi bilen 1 parti! 
Anlamadığım bir konu var, geçtiğimiz günlerde Yunanistan Savunma Bakanının Güney Kıbrıs ziyaretinde gözden kaçmayacak açıklamalarını hatırlatmak isterim. 
1-Yunan Milli Savunma Bakanı Kammenos, adaya geliyor ve RMMO’yu ziyaret ediyor ve orada diyor ki “Siz günü geldiğinde hücum birliği olacaksınız” diyor.
Kammenos, iç kamuoyuna aynı zamanda Milli Savunma Bakanı olarak orduya açık bir mesaj vermiştir. 
Yani Kammenos bu söylemi ile her bir askerin subayından erine kadar Türkiye’ye karşı hücum birliği değil ‘İntihar Birliği’ olmasını emretti.
2-Syriza iktidara geldiğinde bizim ülkemizde yine  vizyonu “sol” olan  1 partimiz bize de Syriza lazım diyerek propaganda yapmaya kalkmıştı.
Buna da saygım var. 
Fakat aynı şeyi Kuzey Kıbrıs’ta Türkiye Savunma Bakanı yapsaydı! 
Türkiye’nin savunma bakanı Barış Kuvvetlerine gidip orada “siz gerektiğinde hücum birlikleri olacaksınız, günü geldiğinde hazır olun” demiş olsaydı bu bizim 1 partimiz ne tepki gösterecekti?  
3-Bugün KKTC’de iktidarda bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi milletvekilleri, Başbakan, Cumhurbaşkanı adayı, Meclis Başkanı,  özellikle barış kelimesini dilinden düşürmeyen hatta daha da ileri gidiyorum parlementonun kürsüsünden “Türk askerine Tecavüzcü” diyen ve savaşlarda dahi kadın kimliği üzerinden siyaset yapmaya çalışan milletvekilimiz ve barış yanlısı olan herkes, Yunan Savunma Bakanı’nın bu mesajını görmezden geldiler. 
‘Yunan Bakan savaş çığırtkanlığı yapıyor’ diyemediler.
Böyle bir açıklamaya tepki göstermeyen CTP  ve adayı Sibel Siber’in bir yunan kışlasında verilen mesaja “BARIŞ” adına sessiz kalmaları  bana manidar geliyor.  
Sadece CTP’ye değil elbette bu eleştirilerim, UBP ve DP’ye, hatta TDP’ye…
Özetleyecek olursak parlamentoya… 
“Barış ve Çözüm” propagandası yürüterek halktan oy talebinde bulunan herkese sorum şu Yunan Savunma Bakanı’nın vermiş olduğu savaş mesajını hepiniz; ‘1 Çipras’ olmak uğruna doğru mu buluyorsunuz? 
YORUM EKLE

banner471

banner473