banner564

5.5 Milyona sayılmak

Dörtlü koalisyon hükümetimiz 2 Aralık günü bizleri evlere kapatıp kelle kelle saymayı planlıyor. Zira bu konuda dün mecliste komitede görüşmeleri tamamlanan Bütçe’de bu iş için tam 5. 5 Milyon lira kaynak ayrıldı.
Elbette bir ülkenin kaç kişiden olduğunu bilinmesi gerekir. Zira buna göre de planlama yapmak ve ihtiyaçları da bun göre sıralamak gerekir.
Ancak artık 80 milyonluk Türkiye’de bile nüfus sayımları eve kapatılarak yapılmıyor. Bilgisayar ortamında yapılıyor bu işler. E-Devlet’e geçme çalışmalarında önemli bir mesafe kat eden KKTC’de bu işlerin bilgisayar ortamında olması gerekirdi.
Belediyeleri de çok yakından etkileyecek yapılacak seçim sonuçları. Zira şuanda birçok belediye 10 yıl öncesinin rakamlarına göre devletten katkı almakta.  Dolasıyla yeni veya yeniden seçilecek belediye başkanları için 2019 yılında devletten alacakları katkı bu bağlamda büyük farklılık gösterecek. 

27 Mart’ta açılacakmış
Diyalog Gazetesi dünkü sayısında verdi, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, yenilenmekte olan Girne-Lefkoşa yolunun üç hafta içinde tamamlanacağını açıklamış.
Yani 27 Mart’ta yolun şuan devam eden kısmının tamamlanmış olması gerekiyor. Sadece gündüz mesaisi ile devam eden bu yolun bu ayın 27’sine kadar bitip bitmediğini hep birlikte göreceğiz. 
Ben bu şekilde devam ederse yetişmeyeceğini düşünüyorum ama Bakan Atakan bu konuda iddialı. Neyse biz not ettik bu açıklamasını. Eğer gününde bitirebilirse ilgili şirkete ve Bakan Beye bir öğlen yemeği borcumuz olsun. Yok, bitmez ise Tolga Bey artık bize ne ısmarlar onu da hep birlikte görmüş olacağız. 

Polis bekliyor
Dağ yolu malum gündüzleri binek araçlara, akşamları da yük araçlarına kapatıldı. Önceki gün bu yolda kendi çapımızda bir denetim yaptık. 
PGM Trafik Şube amiri Hüseyin Çete ve ekibi gün boyunca Karayolları ekibi ile birlikte bu yolda incelemelerde bulundu. Zira yol üzerinde birçok trafik tabelasının değişmesi, yenilenmesi gerekiyor. 
Birde yol üzerinde bazı köy yolları ile işletmeler var. Buralara da gidecek olan vatandaşların mağdur edilmemesi adına da bu çalışmalar son derece önemli.
Polisimiz her iki yönün başında ve Dağ Yolunun en tepesinde bu denetimlerini aralıksız olarak devam ettiriyor. Zaten az personelle çok iş yapan polisimizin üstüne birde bu yükün binmiş olması ayrı bir tartışma konusu.
Bu arada öğrendiğimiz kadarı ile Dağ Yolunda Perşembe günü bir tamirat çalışması başlayacak ve bu yolda en kısa sürede daha kullanışlı hale getirilecek. 

Eroğlu’nun doğum günü hediyesi
Bugün 7 Mart.  Siyasetin duayen ismi Dr. Derviş Eroğlu’nun doğum günü. Kendisine sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz. 2010 yılında Dr. Derviş Eroğlu’nun doğum günüde Türkiye’den Ada’ya gelen Barış Suyu projesinin temelleri atılmıştı. Belki de Eroğlu’nun bugüne kadar aldığı en güzel doğum günü hediyesiydi. 

Takvim
• 24 Nisan Seçim Yasakları (öne gelebilir)
• 24 Haziran Yerel seçimler (öne gelebilir)
• 2 Temmuz meclis tatili
• Eylül-Ekim UBP, CTP, TDP kurultayları var
• 3 Ekim Meclis açılışı
• Kasım-Aralık bütçe görüşmeleri
Bu takvime göre hükümet hangi arada ne zaman hangi yasal düzenlemeleri yapacak? 

MESAJLAR
Dr. Sibel SİBER: Hane halkına yardım kalemi ve örtülü ödenek ile ilgili olarak sosyal medyada yaptığınız paylaşım dikkat ederseniz çok fazla yankı bulmadı, sizce neden? 
Yasemin TİBUK: Geçen hafta sonu Merit’te yapılan defile bitti bitmesine ama kişilerin giydikleri hala daha konuşuluyor. Özellikle sizin giydiğiniz kıyafet büyük beğeni toplamış. Zira bazı katılımcılar durumu fazlası ile abartmış geldi bize.
Dr. Bülent DİZDARLI: Doğum gününüz için sizi aradık ama bizi hatırlamadınız, neyse bu yaşta böyle şeyler normal her halde. İşin şakası bir yana yeniden hayırlı yaşlar diliyoruz. 
Sami DAYIOĞLU: Geçenlerde Lefke’den Başkent’e gelmiş ve hanımla bir mekanda baş başa yemek yemişsiniz. Anlaşılan Lefkoşa’dan kopamıyorsunuz. 
Serdar DENKTAŞ: Önceki akşam bütçe maratonunun komitede bitmesi şerefine hem komite üyelerine hem çalışanlarına Gönyeli’de ziyafet vermişsiniz. Umarız genel kurulda aynı şeyi basın mensupları içinde düşünürsünüz. 
Redif NUREL: Artık patlama noktasına gelmişsiniz. Resmen hakemler takımınızın puanları yiyor. Bu konuda bazı önemli radikal kararlar almayı düşünüyormuşsunuz. 
Harun ABİÇ: İnönü Belediyesi meclis üyesi adayı olmak için sahaya inmişsiniz. Vatandaşın bu yönde olurunu aldıktan sonrada aday olacakmışsınız. 
Sezai SEZEN: Lefkoşa’ya taşındıktan sonra akşamüstleri sizi Yenişehir’deki sahada yürüyüş yaparken görmeye başlamış dostlarınız. Hayırlı yürüyüşler. 
Sonat ALTUĞ:  Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Kudret Bey sizi özel kalem olarak seçtiğine göre kendisi ile yakın çalışma fırsatı buldunuz her halde. 
Ali KİŞMİR: Basın-Sen olarak özel sektörde de ciddi bir atak başlatmışsınız ve birçok iş yeri ile görüşüp çalışanların sendikalı olması için temaslar başlatmışsınız. 
Cem DANA: Paris’e kadar gidip gelmişsiniz. Hayırdır Paris’te aşk mı tazeliyordunuz yoksa iş için mi gittiniz? Kamuoyu şimdi bu konuda sizden doyurucu bir açıklama bekliyor. 
MG 940 Plakalı Araç Sürücüsü: Dün Gazimağusa- Lefkoşa anayolunda sağ şeritte aracınızı yavaş sürerek trafikteki diğer araçları tehlikeye soktuğunuzun farkında mısın? Trafik akışına göre yavaş araçlar soldan gider. 
KIBHAS TKM 187 Plakalı Araç Sürücüsü: Arkanızdan ambulans gelmesine rağmen uzun süre yol vermediniz ve önünüzdeki kamyoneti geçebilmek için aracınızı sürmeye devam ettiniz. Ambulans sizi takip etmek zorunda değil, lütfen bu konularda daha duyarlı olun. 

POLEMİX
 “Bu yıl bu çalışmalarımızdan birini daha tamamlamış bulunmaktayız: Her üç kadından birinin ev içi fiziksel şiddet gördüğünü yaptığımız anket sonuçlarıyla saptamış olmamıza rağmen, ülkemizde ev içi şiddet yasamızın olmayışı KAYAD için kabul edilebilir değildi.”
Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD)
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sezgin Yıldırım
Sezgin Yıldırım - 6 yıl Önce

Çatalköy Girne boğazın inişine kadar felç
İyi hayırlı sağlıklı yayınlar diyalog tivi gazete grubuna
Saygılar Alihan abi

banner471

banner473