banner564

Ataoğlu İstedi, Bozkurt Paşa verdi

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile dün bir araya gelip biraz sohbet ettik.
Kabine içinde ilk kez bakanlık yapmasına karşın birçok bakandan daha hızlı başladı Fikri Ataoğlu bakanlık görevine. Kurduğu ekip, işinde uzmanlardan oluşuyor. Müsteşarı, müdürleri Fikri Ataoğlu’nun üstünden epey yük alabiliyorlar böylece.
Dün görüşmemizden önce Kolordu Komutanını ziyarete gitmiş. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt Paşamızla güzel ve verimli bir görüşme gerçekleştirmiş.
Ziyaret sırasında bakan Ataoğlu, Paşamızdan askeri birliklerdeki askerlere ülkemizin daha iyi tanıtılması için izin istemiş. Paşamızda gerekli izni hemen vermiş.
Aslında bundan birkaç ay önce bende Paşamıza bu eksikliği dile getirmiş, benzer bir görüşmeyi gerçekleştirmiştik. 
Şimdi benzer bir istek Bakan Ataoğlu’ndan gidince Paşamızda gerekli hassasiyeti göstermiş ve gerekli talimatları anında vermiş.
Buna göre KKTC’ye gelen her Türk askerine bir brifing verilecek ve KKTC’nin tarihi ile turistik yerleri anlatılacak. Daha sonra görev süresi bitmeden görülmesi gereken yerleri görmesi için imkân sağlanacak. Müzeler ve ören yerleri gezdirilecek. 
Durun daha bitmedi;
Ataoğlu süper bir sosyal sorumluk projesini de devreye koymuş bu ziyareti sırasında. Görevlerinde başarılı olan TSK personeline aileleri ile 2 gün KKTC’de birlikte tatil yapma olanağı sağlanması…
Hem Kıbrıs’ta Barış’ın teminatı Mehmetçiklerimiz aileleri ile birlikte olma fırsatı verilecek, hem tatil yerlerini görme ve askerlik sonrası yeniden gelmelerinin önünü açılmış olacak.
Gerçekten yıllardır yapılmayanı yapan Bakan Ataoğlu’na ve projeyi destekleyip onaylayan Bozkurt Paşamıza buradan binlerce kez teşekkür etsek azdır.
Öyle ki internette dolaşan ve “Kıbrıs neredir?” sorusuna cevap veren ve askerliğini bu ülkede yaptığını söyleyen onca kişi Türkiye’de hala daha Kıbrıs’ın nerede olduğunu bilmeyen kişi var iken bu proje bence en az Asrın Su Projesi kadar önemli ve hayatidir.

Güle Güle Yarımbaş
Sivil Savunma Başkanlığını devredecek Fatih Yarımbaş veda ziyaretlerine başladı. Görevi devralan yeni Başkan Erdoğan Çelebi ile birlikte veda turlarına başladı.
Bildiğim kadarı ile 11 Temmuz’da Ada’dan ayrılmış olacak Yarımbaş. Dün çok istememe rağmen kendisi ile görüşmedik, yoğun bir veda programı vardı zira.
Bende bu sabah itibari ile yurt dışında olacağımdan kendine güle güle diyemedim. 
Esprileri ile babacan tavrı ile unutulmayacak Başkanlar arasında yer alacak Yarımbaş Başkanımız. Biz onu ve onun Kıbrıs Türkü için yaptığı hizmetleri unutmayacağız, umarız o da bizleri unutmaz. Yolun açık olsun…

İzlanda sürpriz, favori İtalya
KKTC kadar nüfusa sahip İzlanda İngiltere’yi kupanın dışında bıraktı. Kupanın belki de en sürpriz sonucu aldılar İngiltere karşısında. Bence bu kupanın sürpriz takımı oldu İzlanda. Kupanın bence favori takımı İtalya. 
İster misin finalde İzlanda ile İtalya oynasın… 

Müsaade
Bize müsaade, küçük bir tatil sanırsam bize de iyi gelecek. Bayram tatilini fırsat bilip küçük bir kaçamak yapacağız kısacası.
Laptopumu ve kitapları ve 50 Plus güneş kremimi yanıma aldım. Bayram öncesinde ve sonrasında köşemiz açık olacak. Bayramda ise sadece birinci gün köşemiz açık olacak ve her yıl ki sürprizlerimizle. 
Gittiğimiz yerlerden en güzel gezi ve yolculuk notlarını sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. Umarım onları da okuyup beğenirsiniz. 
Yeniden görüşünce değin hoşcakal KKTC… 

MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Geçenlerde Lefkoşa’daki çok ünlü bir pizzacıdan yüklü miktarda pizza siparişi verdiğiniz yönde duyumlar aldık. Hayırdır o kadar pizzayı ne yaptınız? 
Dr. Sibel SİBER: Kızmakta çok haklısınız ama olaya birde şu yönle bakanın, siz giden personele yanıyorsunuz vatandaş ise seçimlerde giden doktor vekillere. Nasıl olacak bu iş? 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Başbakanlıkta danışmanlardan oluşan yeni bir kadro kurmuşsunuz. Yolunuz açık olsun… 
Serdar DENKTAŞ: Yeni bütçenin açılması ile birlikte geriye dönük ödemelere hızla başlama kararı almışsınız ve bayram tatili öncesi büyük ödemelerin bir çoğunu gerçekleştirecekmişsiniz.
Kudret ÖZERSAY: Gecikmeden inisiyatif alırsak ve girişim yaparsak 94 yılından bu yana patates ve narenciye ürünlerimizi İngiltere’ye gönderebiliriz açıklamanıza hükümetten ses gelmedi. Acaba neden? 
Fikri ATAOĞLU: Komutanımızla yaptığınız ziyaretin meyveleri bugün olmasa bile birkaç yıl içinde çok olumlu olarak geri alacağından en ufak şüphemiz yok. Neticede aklın yolu bir. 
Dr. Faiz SUCUOĞLU:  Türkiye’den gelen doktorlar konusunda eski hükümet döneminde alınan bir karar olduğunu açıklamanız iyi oldu. Sağlıkta ki sendikacılar bakalım şimdi ne diyecek? 
Mehmet HARMANCI: Türkiye’den gelen suyu reddettiğinize göre bir daha oylamanın manası ne? Madem reddettiniz arkasında durun kararınızın da görelim sizi. 
Erdoğan ÇELEBİ: Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Gözbebeği kurumlarınızdan bir tanesinin tüm sorumluluğu artık sizin omuzlarınızda. 
Ahmet SENNAROGLU: Belediye araç filosuna yeni bir araç daha katmak için girişilmeleri başatmışsınız ve bu girişimden de eli dolu dönmüşsünüz. 
Berna SELENGİN: Girne Tapu dairesinde biriken işlere el atıp 6 aydır tapularını alamayanlara tapularını teslim etmişsiniz. Size boşuna demir leydi demiyorlar değil mi? 
Pınar ÇIRAKOĞLU: Ev alma komşu al demiş eskiler. Herhalde bu sözü boşuna söylemediler. Bundan sonra artık daha dikkatli olursunuz ev alırken. 
Mert ÖZDEŞ: Kudüs’ten ilk canlı yayını yapma her halde size kısmet oldu diye düşünüyorum. Bakalım daha hangi ilklere imza atacaksınız Diyalog TV’de. 
Kartal HARMAN: Bir doğum gününe daha bekar girdiniz. Umarız seneye evli ve çoluk çocuk sahibi bir doğum günü geçirirsiniz. Kocadınız artık..
Kenan AKIN: Gazimağusa’ya Türkiye’den gelen su nihayet ulaşmış. Her halde en mutlu kişi şuanda sizsinizdir. Zira bu proje sizin hayalinizdi.

GÜNÜN SÖZÜ
“Türkiye ve İsrail gazda işbirliği yapacak. Kıbrıs sorunu çözülürse Kıbrıs da bu işbirliğine katılacak. Çözülmezse Türkiye ve İsrail her hâlükârda kendi başlarına bu işbirliğini yapacak. Kıbrıs gazı da denizaltında yatmaya Kıbrıslılar ise uzaktan bakmaya devam edecek. Durum net... “
CTP milletvekili Armağan Candan
YORUM EKLE

banner471

banner474