banner564

Bütçedeki “Gizli tuzak”

Bu yazıyı öncelikle sendikacıların iyi okuması gerekiyor. Zira geçtiğimiz günlerde kabul edilen 2015 bütçesinde “ek mesailer” kalemi daha yıl başlamadan “açık” veriyor. 
Bu durumu her halde Maliye Bakanlığı yetkileri “unutmuş” ya da “atlamış” olmaz. Demek ki bu açığın kapatılması için ya;
Ek mesai ücretleri düşürülecek,
Veya Kamu çalışanlarının çalışma saatleri yeniden düzenlenecek.
Peki, böylesine köklü bir değişikliğe sendikalar ne diyor?
Bakın Maliye Bakanlığı Bütçe Dairesi eski Müdürü Gülseren Vural bu konu hakkında ne diyor?
“2014 yılında ödenecek ek mesai miktarının 66 milyona ulaşacağı tahmin edilmekte olup, 2015 yılında ön görülen 50 milyon TL oldukça düşük bir ödenektir. Hal böyle iken, ek mesai konusunda bazı tedbirler alınacak ya ek mesai saatleri yeniden düzenlenecek, ya mesai oranları düşürtülecek ya da bu tedbirler alınmazsa, söz konusu kalem en az 20 milyon eksik olarak öngörülmüş. Bu konuda Maliye Bakanlığı’nın herhalde belirlenmiş bir politikası bulunmaktadır. İlerleyen zamanda bunu hep birlikte göreceğiz.”
Yani işin uzmanına göre; “ Maliye Bakanlığı 2015 yılı içerisinde Kamu çalışanlarının ya ek mesai ücretini veya Kamu çalışanlarının çalışma saatlerini yeniden düzenleyecek. “

Yalovalı Mahmut
Havanın güneşli olduğu bir gün Lefkoşa’nın Sanayi Bölgesi’ni sel basınca buna ekranda tepki vermemezlik edemedik ve belimize iç lastiği takıp çıktık. 
Sağ olsun başta ATV’den Emre Diner olmak üzere birçok Türkiye TV kanalı bu protestoyu haber bültenlerinde kullandı. En son olarak da Okan Bayülgen’e konuk olduk.
Hal böyle olunca bir anda gündeme oturduk. Birçok yeni ve eski dost arayıp beni Türkiye TV kanallarında görmenin sevincini paylaştılar. Sanki de ilk kez çıkıyormuş gibi ekrana bir durum oluştu.
Neyse biz konumuza dönelim, geçenlerde Yalova’ya gitmiştik. Bir takım ziyaretler gerçekleştirmiştik. O ziyaretler sırasında Mahmut ile tanıştık. Okul arkadaşım Osman Hökemen’in ofisinde. 
Mahmut, memleketlisi olan Hasebi ile hemen her gün bizi internetten takip ediyormuş. Öyle ki görüştüğümüzde yazdığımız son 10 yazıyı bize noktasına virgülene kadar anlattı bize. 
Mahmut Kanarya 42 yaşında Yalova'da yaşayan evli 3 çocuklu bir baba. Yalova Belediyesi temizlik şirketinde çalışan sevilen, çalışkan “ oğlum bak git" lakaplı bir süpürgeci tabir edilen temizlik işçisi. 
Bizim Osman bunun bir videosunu sosyal paylaşım sitelerinden birinde paylaşımda bir anda binlerce kişi takipçisi oluvermiş Yalovalı Mahmut’un. Öyle ki İstanbul’a bir iş için giden Mahmut’u bindiği metroda bile tanımışlar. 
Askeri ücretle çalışan ve çalıştığı parayı biriktirip Umre ’ye de giden Mahmut internetin önemli bir fenomeni kısaca. 
Şimdi bizim tepki videosu izlenme rekorları kırınca aklıma Yalovalı Mahmut geliverdi bir anda. Nerden nereye….

 

MESAJLAR

Dr. Derviş EROĞLU: Güzelyurt çarşısını gezip vatandaşlarla sohbet etmişsiniz. Güzelyurt’un nabzını tutabildiniz mi? 

Dr. Sibel SİBER: CTP yemeğinde moraliniz yerine gelmiş. Siz gene de rehavete kapılmayın ve çalışma disiplininden kopmayınız.    

Mustafa AKINCI: Şehitleri anma etkinliklerine katılmayıp farklı mekanlarda paylaşımlarda bulununca sağ kesimlerin tepkisini çektiniz. Unutmayın bu seçimlerde herkesin oyuna ihtiyacınız var. 

Dr. Hakan DİNÇYÜREK: Geçen gece arkanızda oynayan dansözü bile fark etmediniz. Tempoyu biraz düşürmekte fayda var. Günün sonunda kimseye madalya verilmiyor. 

Mete ÖZMERTER: Sonunda bankadaki personelle birlikte bir müzik gurubu oluşturabilmişsiniz. Yakında konserlere başlarsınız her halde. 

Soner OLGUN: Yeni klip yılbaşında ekranlara gösterime girecekmiş. Bu arada yılbaşı öncesi hemen her gün bir mekânda sahne alacakmışsınız. İyi bayramlar.  

Besim TİBUK: Uzun bir zamandan sonra neşeniz ile ekranlara renk kattınız. Umarız devamı gelir dünkü programların. 

Ergün OLGUN: Geçen gece Soner Olgun ile birlikte Merit Park’ta şarkı söylerken görüşmüşsünüz. Sesiniz de hiç fena değilmiş hani.

Neriman SAYGILI: TAK’ın 41. yaşı kutlu ve mutlu olsun. Çalışanlarınız ile birlikte hepinize 41 kere maşallah diyoruz. 

Prof. Dr. Abdullah ÖZTOPRAK: Geçen gece DAÜ-KOOP’un yılbaşı gecesinde neşeniz yerindeydi.  Bu arada gecede sahne alan dansözü beğendiniz mi? 

Mudahar AKAR: Damadınızın sesi hiç fena değilmiş. Bu arada birileri tarafından bilerek sansüre maruz kalıyormuş. Ne kadar üzücü değil mi?  

Derviş EKİŞİCİ: DAÜ çalışanları geçen gece Salamis Otel’de muhteşem bir gece ile yeni yıla merhaba partisinde buluşmuşlar. Gece boyunca sürprizler hiç eksik olmamış.     

Mine GURSES: Merit Lefkoşa'ya sonunda kar da yağdırdınız ya artık ne diyeceğimizi bilemedik. Kayak takımlarımı alıp geleceğim bugün otele. 

Hasan ERCAKICA: Kızınız Girne’ye muhteşem bir mekan kazandırmış. Pek yakında yeni mekanda ziyaretine gidip izlenimleri paylaşacağım. 

Deniz GÜRGÖZE: Girne’de geçen sabaha karşı Girne’de çırılçıplak gezen adamın peşine düşmüşsünüz. Bulabildiniz mi kim olduğunu? 

Dr. Bülent DİZDARLI: Tabipler Birliği’nin yeni yıl balosunda sahnede şov yapmışsınız. İzleyenler anlata anlata bitiremiyor. 





Erçin ÇOBAN: Yılbaşı öncesi bazı haberlere çok üzülmüşsünüz. Oysa yılbaşı için hindinin tek adresisiniz. 

Murat ARAR: Zaman nasılda çabucak akıp gidiyor değil mi? Kızınız koskocaman bir kız oluverdi değil mi? Bir bakmışınız bir gün elinizden uçup gitmiş. O yüzden bugünlerin kıymetini iyi bilin. 

Adem USLU: Konya ziyaretiniz sırasında Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nda orada olması ve bunun sizin doğum gününe denk gelmesi tamamen tesadüf mü? 

Alpay AFŞAROĞLU: Çok geçmiş olsun, yılların yorgunluğuna iyi bile dayandı bu kalp. Neyse yine de verilmiş sadakanız varmış ve anında hastaneye yetiştirmişler sizi. 

 
 GÜNÜN SÖZÜ
“Kurumsal yapımızla var olan ama izolasyon ve ambargolarla yaşayan ve bunun getirdiği türlü ekonomik sıkıntıları yaşayan bir halkız. Biz buna layık değiliz. Biz uluslararası toplum ve hukukun bir parçası olmalıyız. Özgüvenimizi yüksek tutmalıyız. Yeter ki iyi organize olalım ve değişimleri başlatalım. Bu şekilde geleceğimizi kazanacağız!”
CTP Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber 
YORUM EKLE

banner471

banner474