banner564

Denk-Lem

Dokuzlar Hareketi ile UBP’den kopanlar Demokrat Partiyi kurmuşlardı. Dokuzlar Hareketinin temel çıkış noktası ise Eroğlu’nun partinin tek hakimi olmasıydı.
O yıllarda Eroğlu’na karşı gelelerin oluşturduğu Dokuzlar Hareketi ileri yıllarda siyaset dünyamıza Demokrat Parti olarak devam etmişti.
Demokrat Parti’nin kurucuları arasına bugün Meclis Başkanlığını yapan ve CTP’nin “Cumhurbaşkanı adayı” olarak  “oy birliği” ile ilan edilen Dr. Sibel Siber’de vardı. Dr. Sibel Siber’in siyasete ilk “merhaba” dediği yer dönemin Demokrat Partis idi.
Yıllar yılları kovaladı, köprülerin altından çok sular aktı.  Ve bir gün Dr. Sibel Siber CTP’nin BG kanadından vekillik adayı oldu ve seçimleri kazanıp meclise girdi.
Bu arada eskiden EROĞLU’na karşı Dokuzlar Hareketini kuran ekipte yer alan ve ilerleyen zaman diliminde kurulan partinin genel başkanlık makamına getirilen Serdar Denktaş’ta Eroğlu ile mücadele etmekten vaaz geçtiğini açıkladı ve bir seçim öncesi elini öpüp şu tarihi sözleri sarf etti;
“Bükemediğin eli öpeceksin”
Serdar Denktaş ve Eroğlu el ele ele verip UBP içinde İrsen Küçük ve ona yakın ekibin tasfiye edilmesi organizasyonunda birlikte organize ettiler. 
Serdar Denktaş’ın evinde İrsen Küçük’e muhalif UBP’liler, CTP ve TDP’nin yetkililerin katıldığı bir toplantı düzenlendi. O toplantıda kurulacak “geçiş Hükümetinin” Başbakanı olarak Demokrat Parti kanadı “Dr. Sibel Siber”i önerdi. (DP ilk olarak İlkay Kamil, CTP Mustafa Yektaoğlu, TDP ise Hüseyin Angolemli’yi önermiş daha sonra ortak aday olsun önerisine Dr. Arabacıoğlu’nun tavsiyesi ile Dr. Sibel Siber oy birliği ile seçilmişti) 
Seçimlerin ardından CTP ile DP hükümet ortakları oldu, Dr. Sibel Siber’de Meclis Başkanı. 
Aradan bir yıl gibi kısa bir süre geçtikten sonra Demokrat Parti Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “aday olması halinde” EROĞLU’nu destekleyeceğini açıklar iken, CTP’nin adayı “oy birliği” ile Dr. SİBEL SİBER oluverdi.
Yani EROĞLU’na karşı Dokuzlar Hareketini kuranlar arasında olan Sibel SİBER ikinci kez EROĞLU’nun karşısına çıkmaya ADAY,
EROĞLU’na karşı kurulan DEMOKRAT PARTİ ise bugün Eroğlu’nu destekleyeceğini söylüyor.
Şimdi bunları neden mi yazdım? Hep sorup duruyorsunuz ya “kim kazanır diye? Valla HER AN HER ŞEY OLABİLİR. Hazırlıklı olmakta fayda var…
MESAJLAR
Dr. DERVİŞ EROĞLU: Şu siyaset ne tuhaf şey değil mi? Bitti derken yeniden başlanıyor, dün karşı gelenler bugün destek olabiliyor. 
Dr. Sibel SİBER: Eroğlu’nun karşısına ikinci kez çıkmaya hazırlanıyorsunuz. Ne tuhaf değil mi? Yollarının yine kesişti yıllar sonra. 
Serdar DENKTAŞ: Seçimlerin anahtarı sizin elinizde. Sizde bunun pek ala farkındasınız. Bakalım o anahtarı nasıl kullanacaksınız? 
Özkan YORGANCIOĞLU: Tüm CTP camiasının başı sağ olsun. Başta adını verdiği Yenidüzen Gazetesi olmak üzere Rezvan Usta’nın birlikte yürüdüğü yoldaşlara baş sağlığı diliyoruz. 
Yüksel ÇELEBİ: Dikmen’deki cami inşattı için büyük özveriler sergilemişsiniz. Merkezdeki cami bittikten sonra Boğaz bölgesine de el atacakmışsınız. 
Latif AKÇA: Ralli için çekincelerinizi ortaya koydunuz ama gene de Serdar Bey bildiğini okuyacakmış. Kimi kime şikayet edeceksiniz ki? 
Fuat NAMSOY: Su Dairesi ile girdiğiniz savaşı bakalım kim kazanacak. Günü sonunda bu işten en çok bölge halkı mağdur olacak. 
Vesile ERDOĞAN: Gelecek hata yeni albüm için tanıtım kokteyli verecekmişsiniz. Albümler ardı ardına gelmeye başladı, iyi ısındınız bu işe. 
İrfan Tansel DEMİR: Gecen gece çok önemli iki isimi evde ağırlamışsınız ve ellerinizle Adana kebaplar pişirip servis etmişsiniz. Kokuları bize kadar geldi, haberiniz olsun. 
Ümit BAHŞİ: Ufak bir kaza geçirip hastanelik olmuşsunuz. Umarız en kısa sürede yeniden eski sağlığınıza kavuşursunuz. 
Tuğçe ESKİMUHTAROĞLU: Ülkenin tek kadın rallicisine büyük yarışta sponsor olmak istemeyen firmaların adlarını bize verirseniz biz bu köşede seve seve yayınlarız. 
Ahmet AVAR: İstanbul’a tayininiz çıkmış ve çok yakında yeniden İstanbul yollarına revan olacakmışsınız. Girne Boğaz’da olmadı ama belki İstanbul Boğaz’da oturup bir şeyler yer içeriz artık. 
Sevim BEŞOK: Yaşınızı söylemekten kaçınmaz iken kilonuzu saklamanızı anlayamadık doğrusu. 
Mengü KONT: Dün gece Ortaköy Spor Kulübünün yemeği oldukça neşeli ve güzel geçmiş. Organizasyonu siz yapınca zaten farklı bir sonuç beklemezdik. 
Ali Han SARICALI: Valideniz hanım efendi küçük bir kaza geçirmiş, kendisine acil şifalar diliyoruz. Umarız en kısa sürede yeniden eski sağlığına kavuşur. 
Nilhan TAYFUNLU: Memleketin şartları belli, öyle hemen her şeyin olmasını beklemeyin bizde. İstanbul’dan gelen mallar üç günde gümrüğe, gümrükten 5 günde dükkâna. 
Bahai MUTLUCAN: Geçen gece kalbiniz teklemiş ve hastaneye kaldırılmışsınız. Ee bunca sene yenen kebapların bir bedeli olacaktı değil mi? Neyse size de çok geçmiş olsun.
Burhan CANBAZ: Kim derdi ki Rize’nin Kömürcüler Köyünün Muhtarının oğlu Kıbrıs’a gelecek ve bizim kardeşimizden öte bir dostumuz olacak. Doğum günün kutlu olsun kardeşim. 
Bülent DİZDARLI: Artık moda birleşmekte değil, bitişmek daha mantıklı ve avantajlı. Birleşmeyin, bitişin. Tıpkı İngiltere ve İrlanda gibi. 
Uğur BAYRAM: Üzülerek KKTC’den ayrılacağınızı öğrendim. Hayat uzun bir yol, bu yolda gördüğün yüzleri ve sana yapılanları sakın unutma. Bu da sana son ders…
 
 
GÜNÜN SÖZÜ
 “Başka partilerin zafiyetlerinden kazanım beklentimiz olamaz. CTP’nin iç kavgaları benim ilgi alanıma girmez. Ben hükümetle, hükümetin icraatlarıyla ilgiliyim”
 UBP  Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün
BİZİM TEMEL
Temel Amerika’ya gelir uçaktan iner pasaport olayı filan falan immigration office alirlar bunu Memur sorar
- What's your name Sir?
-Temel
-Surname?
-Kaya
-Sex?
Temel gayet sakin cevaplar
- 3 times a week
Memur sasirir ve olayi toparlamaya calisir...
- Sir you understood me wrong..I mean male? or female?
Temel yine hiç beklemeden cevaplar
- Doesn't matter
YORUM EKLE

banner608

banner473