banner564

Eurovision

“Alihan Gardaş, dün akşam düşündüklerimi bugün sana yazmadan sen köşende yazmışsın. Evet, biz gerçekten b.ktan bir millet olduk. Her şeyden her konuda olayın hep kötü tarafını alırız ve nasıl eleştireceğimizi bilmeyiz. 
Özellikle sosyal medyada öğle kalemşorlar türedi ki her konuda her şeyi onların bildiği hiçbir şeyi beğenmeyen bir kesim bunlar... Ülkeye Aziz Yıldırım geldi adamı buradan kovarak gönderdik. Fatih Terim EMİTT fuarında KKTC standını ziyaret etti, demediğimizi bırakmadık. Daha aklıma gelmeyenler ve son olarak O Ses Türkiye…
Düşün Türkan’ı biz nerde tanıdık? Yine Acun’un programı Yetenek Sizsiniz programında gördük 5 yıl önce. Orda sevdik bu kızımızı. Sonra gündemden düştü ve şimdi O Ses Türkiye’de bu kez daha da büyümüş sesi daha da gelişmiş, genç kız olarak çıktı karşımıza.
Bu program olmasaydı Türkan’ı hangimiz görecek ve bilecektik. O program sayesinde hem kendi ülkesi KKTC hem Türkiye’de hem Londra’da bu kız tanındı ve sevildi. Biz bunun bir TV show programını unuttuk, ülke meselesi yaptık. Her şeyi geçtim bu işe siyasi partilerin de karışması oy istemesi çok ilginç geldi bana. Biz bu olayı Eurovision’a çevirdik... Yakında sendikalar da eğleme giderse şaşırmam...Mahana ararlar zaten.” Sevgilerimle Mağusalı L.Y 

Süt’te ki durum
“Alihan Bey; bir gazetede okudum ve çok kanıma dokundu. “Tonlarca süt elde kaldı, imalatçılar ihtiyaç fazlası sütü almıyorlar” diye...
Bu ülkede o kadar düzensiz başıboş bir teşvik sistemi var ki verdiler teşviki ve bu iş patladı. Hesapsız kitapsız büyüme! Nüfus ne kadar? İhtiyaç ne? Gelmiş geçmiş tüm bakanlar oy potansiyeli gördü ve verdi teşviki verdi teşviki… 
Şimdi öğle bir dönem ki bahara kadar bu ülkede süt fazlası olacak. Güneyi geçtim, şimdi marketlerde görüyorum, özellikle askeri kantinlerde hep Türkiye’den gelen markalar var. Pınar süt 3.05 TL, Torku 2.95, Sek Süt 2.85 TL. 
Bunlar Türkiye’den gelen sadece süt markaları, bizim hayvancıdan 1TL’ye alınan süt marketlerde 3.50 - 3.75 TL arasında. Hadde özel markaları anladım Koop Süt bu dönemde niye fiyatını 3.00 TL’ye çekmez! 
Kapasite artırımı yapacakmış bu fiyatlarla hiçbir şey yapamayız rekabet de edemezler. Birde üsteki markalarla bu markalardaki sütü şeffaf bardağa döktüğümüzde de farkı görüyoruz... Bu dönemde olsun içine katılan suyu azalmazlar.“  Osman Canlı

Yerli üretimi destekleyelim! 
“Medyada günlerdir haber olan, “Süt’te Kriz” başlıklarını üzülerek izlemekteyim. Halk olarak başta yerli üretimi desteklememiz lazım. Nasıl mı? 
Markete gittik süt, yoğurt, hellim, peynir, tereyağı vs. alacağız bak etikete Kıbrıs’ta üretilmişse at sepete... İlk önce biz toplum olarak bilinçli olup yerli üretime her sektörde sahip çıkmamız lazım... Ben bir yerel yönetimci olarak bunu kendi bölgemde bir politika haline gelmesi için elimi taşın altına koyacağım... Unutmayalım üreten toplumlar her zaman kazanır..!!”
 Ahmet Sennaroğlu

MESAJLAR
Dr. Salih İZBUL: Dün koskoca devlet hastanesinde çocuk doktoru yoktu. Bari kapatalım hastaneyi komple olsun bitsin. 
Erkut ŞAHALİ: Süt konusunda bakalım nasıl bir yol izleyeceksiniz. Bir yandan yerli üretim deniyor diğer yandan dışardan gelen süt ürünleri daha ucuza gidiyor. Bir orta yol bulunabilecek mi? 
Birikim ÖZGÜR: Geçen gün Aspava’da müsteşarınız Ahmet Havutçu ile balık yerken görülmüşşünüz. Ara sıra bakanlıktan uzak bir yerlere kaçmak güzel değil mi? Ahmet Bey puro da ikram etti mi size? 
Ahmet SENNAROĞLU: Yerli sütün desteklenmesi için büyük bir kampanyaya hazırlanıyormuşsunuz. Mantıklı bir şekilde olursa biz desteklemeye hazırız. 
Mustafa VAROL: 14 Şubat öncesi hazırlıklara başlamışsınız. Bakalım sevdiğinize 14 Şubat’ta nasıl bir sürpriz yapacaksınız? 
Halit BAĞMAN: Dün akşam mekanda çok özel misafirleriniz varmış. Bu arada bıldırcınlara bayılmış gelen özel misafirler. 
Halil İbrahim ORUN: Dün sayısız kutlama mesajı almışsınız doğum gününüz için. Ama en güzel hediyeyi torunlarınız almış, ne mutlu size. 
Ahmet BUBA: Bakıyoruz bu aralar her gece bir başka mekandasınız. Bir gece Girne’de bir gece Lefkoşa’da. Tüm kebapçıları rotasyona koyup her halde tek tek dolaşıyorsunuz. 
Mehmet ÖZÇELİK: Dün akşam Çetinkaya’da sürpriz doğum günü pastası kestirmişler size. Bu arada pastanın üstünde ne yazdığını biz söylemeyelim demi? 
Fatma SABRİ: Dün bir müsteşara özel pizza yapıp götürmüşsünüz. Şimdi bunu yazdık ya bakalım diğer müsteşarlar bunu kıskanacak mı? 
Haşim KİRACIOĞLU: Son günlerde göbeği iyice salmışsınız. Diyetten vaz mı geçtiniz? Üç günlük dünya ye iç yat maduna girmişsiniz. 
Mustafa YEŞİL: Dün kadim dostunuz İsmail Bükülmez (Sismar) ile Dereboyu’nda gezerken görülmüşsünüz. Hayırdır İsmail Bey ile yeni projelere yelken mi açıyorsunuz yoksa.
Çelebi ILIK: Tam da Su ve Ekonomik Protokol krizin arifesinde Ankara’ya ziyarete gitmeniz bize çok manidar geldi. Nereden çıktı şimdi bu Ankara ziyareti. 
Ziya ÖZTÜRKLER: Halı sahada maç yapayım derken dizinizden sakatlanmışsınız. Eh artık bundan sonra kiminle maç yapacağınıza daha çok dikkat edersiniz, geçmiş olsun. 
Hüseyin REİS: İki sene önce kurduğunuz şirket bugün Libya’ya ticaret yapar hale gelmiş. Demek ki istenince ambargo manbargo delinebiliyormuş değil mi? Tebrik ediyoruz. 
Sefa KARAHASAN: Kıbrıs Türk Basınında Davos’tan sonra Türkan’ı yarışmada izleyen tek gazeteci oldunuz. Herkes uzaktan gazel okurken siz içindesiniz. 
Tahir HOCA: Lefkoşa Polis Müdürlüğü önünde Küba’yı bu hafta sonu açıyormuşsunuz. Allah bol kazançlar versin. 
Resmiye Eroğlu CANALTAY: 30 yıllık RESTUR’u kapatma kararı almışsınız. Hayırdır ne oldu da 30 yıllık bu serüvenden vazgeçtiniz. Ülkenin en köklü turizm şirketiydi. 
Süleyman MANAVOĞLU: Girne’deki polislerin yükü artık çok ağır gelmeye başladı. Geçenlerde hırsızlık yeri incelemeye giden bir polis yorgunluktan düşüp bayılmış. Bir bakın bakalım polis arkadaşlar kaç saat çalışıyor diye. 

GÜNÜN SÖZÜ
“ Diyanet İşleri Başkanlığı 1973'ten bu yana düzenli olarak görevli gönderiyor fakat Türkiye'den gelen imamlar, neticede kısa süreliğine geliyorlar. Tam alışmaya başladıkları zamanda da geri dönmek zorunda kalıyorlar. Dini hizmette bu yeterli olmuyor.“
Din İşleri Başkanı Talip Atalay
YORUM EKLE

banner608

banner474