banner564

Facebook dünyamız...

    Dünyada en çok ziyaret edilen ve 2004 yılında kurulan sosyal paylaşım sitesi.....
    Bu site ilk olarak Amerika da Harvard Üniversite öğrencisi Mark Zuckerbeg tarafından yaratılıp,  önce üniversitede iletişim sağlamak için kullanıldı.
    1 yıl içinde tüm Amerika okulları buna dahil oldu ve 2006 yılında tüm dünyada kullanılmaya başlandı. 2 tane yan kuruluşu var ; Instagram ve WhatsApp. Geliri 7.84 milyar dolar. 
    Facebook' un yaşantımıza etkileri hakkında büyük bir bilimsel araştırma yapıldı. Sağlık problemlemlerine yol açmasından, gelecekteki iş fırsatlarının kaçmasına neden olan, kullanıcıların kıskançlık duygularını derinleştirip canavara dönüşmesinden, narsistleştirmesine kadar birçok bilimsel iddianin hedefindeki Facebook inanılmaz sonuçlara neden oluyor....
    Ağır Facebook kullanıcısı iseniz diyorlar ya özgüven yoksunluğunuz var ya da narsistsiniz. 
    Kanada York Üniversitesi bu verileri paylaşıyor. Georgia Üniversitesi çok fazla güncelleme yapanların narsist olduğu kanısına 2008 yılında yaptıgı araştırma ile kanı koymuş. 
    Narsizm sadece ilgi çekme ve sevilme isteği olmadığına dikkat çeken psikologlar, bu eğilimin, uzun süreli sağlıklı ilişki yeteneksizliğini beslediğine dikkat çekiyor. 
   York Üniversitesi araştırması , kızların çekici fotograf koymaya yoğunlaşmalarına karşın erkeklerin ise , ' About me' kısmında kendilerini methetmeye yoğunlaştıklarına dikkat çekiyor.
    Sosyal medya pazarlama şirketi Virtrue uzmanları, güncellemelerinizin en iyi dikkat çekeceği zamanı Cuma sabahından  öğle vaktine kadar olan zaman sürecini tanımlıyor. Diyorlar ki fotograflar yazılardan yüzde elli dört daha çok tıklanıyor. Öğleden önce yapılan güncellemeler sonra yapılanlardan yüzde 64 daha çok tıklanıyor.
     Araştırmalar diyor ki,  insanlar birçok arkadaşının kendiyle aynı fikirde olduğunu zannetiğini ama araştırmalarda bunun hiç böyle olmadığını saptadık. Yani ' like' yapmak katılıyorum anlamına gelmiyor. 
    Hollandalı psikolog Paul Kirschner, üniversite öğrencilerinde yapılan araştırmalarda ders başarı oranının önemli oranda düştüğünü saptadıklarını Yine Lightspeed araştırma merkezinin çalışmasına  göre 18-34 yaş aralığındaki kızların yüzde 34'ü sabah tuvalete girmeden önce Facebook'a giriyormuş. 
    Tüm dünyada 500 milyon kullanıcı sayısına ulaşan Facebook aslında kalabalıktaki yalnızlığın en önemli simgesi bence.... Bakıyorsunuz 3000 arkadaşı var fakat kaç tanesi ile kaliteli iletişim kurabiliyor..
    Teknoloji insanları daha çok yalnızlaştırdı ve bu ortama girdikçe  birşey paylaşma istegi duyuyor insan....Yani kendini beğenme isteğini de körüklüyor gibi... Kendini  var etme isteği tetikleniyor.... Bir ortama girdiğinizde bir bakıyorsunuz herkes bu sitede....
    Ve en önemli ayrıntı... Bu kadar çok kullanıcı tek bir Merkez'den takip edilebiliyor , Amerika’da tüm bilgi depolanıyor.... Sağlam bir istihbarat.....
    Kendinize iyi bakın....
    Haydi Facebook'da görüşmek üzere...
    İyi hafta sonları....
YORUM EKLE

banner471

banner474