banner564

Gazimağusa “denizi” görecek!

20 yıllık Oktay Kayalp başkanlığı dönemine son veren İsmail Arter ile dün Gazimağusa’da buluştuk. Şehri gezdik, projelerini dinledik en sonunda da televizyon için bir de program çektik. 
Öncelikle şunu söylemek lazım 20 yıllık bir başkandan sonra o koltuğa oturmak hiçte kolay olmasa gerek. Zira artık Gazimağusa Belediye çalışanları ile eski başkan bir aile gibi olmuşlardı. Şimdi huyunu suyunu bilmedikleri yeni bir isim geldi göreve. Üstelik o ismi Gazimağusa halkı seçti bu göreve. 
Göreve gelenle bu görevi birlikte yürüteceği ekibin uyumu son derece önemli. Arter’de bunun farkında olmalı ki belediye içinde öyle çok büyük değişiklikler yapmamış. Aynı ekiplerle yoluna devam ediyor. Ama bir yandan da kendi çalışma stilini yani huyunu suyunu çalışma arkadaşlarına alıştırmaya çalışıyor. 
Arter’in bir başka yükü ise belediye başkanlığından hemen öne omuzlarına yüklenen DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanlığı. Yani  hem şehri yönetecek hem de şehir kadar hükmü olan DAÜ’yü. Kolay iş değil.
Ancak zor olduğu kadar bir avantajı da var. İki şapkanın birleştiği tek kişi olarak bu birleşmeyi yönetmede de başarabilirse hem DAÜ hem Gazimağusa kenti kazançlı çıkacak. Arter’de bunun farkında.
Başkan Arter, Gazimağusa ve DAÜ’nün bir bütün olduğunu dile getirdi. Gazimağusa Belediyesi olarak gerçekleştirilen projeler arasında DAÜ ve sivil toplum örgütleri ile işbirliklerinin bulunduğunu kaydeden Arter, bu işbirliklerinin çok önemli olduğunu ifade etti. 
DAÜ’nün her geçen yıl büyürken şehirde aynı şekilde büyüyor. Buda belediyecilik hizmetlerinin artması demek! Daha çok kaldırım, daha çok alt yapı daha çok su daha çok çöp demek.
DAÜ kampüsünün engelsiz yaşamı destekleyen bir düzene sahip olduğunu vurgulayan Arter, bu düzeni şehir içine de yapmayı planladıklarını dile getirdi. Gazimağusa’nın ciddi bir tarihi esere sahip olduğunu ve konum olarak çok avantajlı bir yere sahip olduğuna değinen Arter, bu avantajları Gazimağusa halkı ve turizm için en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade etti. 
Başkan Arter’i dinlerken beni en çok heyecanlandıran projeleri ise “Deniz” ile ilgili olanlardı. Bir liman kenti olan Gaziamağusa’da maalesef düzgün bir plaj yok, düzgün bir marina yok. Deniz kenarında yemek yenebilecek mekanlar yok. Deniz kenarında yürüyüş yapabileceğiniz kordonu yok.
Tüm bu eksikliklerin tamamlanması için Arter projelerin hazır olduğunu birkaç aya hepsine start vereceklerini açıkladı. Yeni bir balıkçı barınağı, yani bir marina, yeni plajlar ve deniz kenarında yeni yürüyüş yolları…
Üstelik önümüzdeki günlerde bir ilk imza atıp “Deniz Festivali “ yapmak için kolları da sıvamış. Evet, bir Ada ülkesinde ilk kez bir belediye Deniz Festivali yapacak. 
Gazimağusa halkına ve ülke insanına denizi sevdirmeye kararlı gözüküyor İsmail Arter.
Tıpkı gözlerindeki derin mavilik gibi Gazimağusa’da artık maviyle kucaklaşacak ve denizin tüm nimetlerinden yararlanacak…
Söz verdim Başkan Arter’e, Deniz Festivalinde orada olacağım diye.  Yeter ki deniz ile bizi buluştursun. 





Medya derbisi Pazar 12’de
Malum Pazar günü gene büyük “eziyet” var. Kadıköy’de Fener ile Cimcom’un maçı var. Her yıl olduğu gibi bu yılda cimcomluların hayal kırıklıklarına bir yenisi daha eklenecek..
Ancak bizim medyadaki bazı cimcomlar bu işi iki kez eziyete dökmek için birde kendi aramızda Fener-Cimcom maçı organize etmişler. 
Ekranlardan gazetelerden tanıdığınız ünlü isimler bu kez sahada ebedi eziyet için karışılacaklar yani.. Pazar günü 12’de gerçekleşecek karşılaşma öncesi muhtemel kadrolar da şöyle;
*Cimcom takımı

Muslera Onur, Wesly Kişmir, Şükrü Sarıoğlu, Ergin Balta, Mehmet inan, Dr.pandev, Burhan Bulut... Teknik direktör Kral Hamzaoğlu...
*Fener takımı
Hasan Şarbon Demirel, Ertuğrul Alves, Ali Kadlec, Mehmet Erkin Vaiz, Halit Topal, Levent Belözoğlu, Eray Meireles, Ali Potuk, Yavuz Kuyt, Alihan Emenike. Teknik direktör  Hasan Macila KARTAL





MESAJLAR:
Dr. Derviş EROĞLU: Bugün tüm günü Gazimağusa’ya ayırmışsınız. Her şeyden önce kalenizi sağlamlaştırmanız gerekiyor değil mi?

Dr. Sibel SİBER: CAS Çalışanlarından Funda Özdemir’in başına gelenlere seyirci mi kalacaksınız? Bu konuda sizden adımlar bekliyoruz..

Dr. Hakan DİNÇYÜREK: Cuma günü AKSA’ya adeta çıkartma yapmaya hazırlanıyormuşsunuz. Demek ki bu işi fena halde ciddiye aldınız ve üstüne gitmekte kararlısınız.

İsmail ARTER: İlk defa bir deniz festivali düzenleyecekmişsiniz. Şimdiden o günü sabırsızlıkla çekenler olduğunu bilmenizde fayda var. 

Zeki ÇELER: Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Dün gece ilk pastayı Mustafa Akıncı ile birlikte üfürmüşsünüz. Hadi bakalım. 

Sefa KARAHASAN: DBB için kolları sıvamışsınız. Umarız birlik eski günlerine dönebilir yıllar sonra. 

Ali Özmen SAFA: Sıkı bir cekup programı için Yakın Doğu Üniversite Hastanesinde kontrollerden geçmişsiniz. Umarız her şey yolundadır. 

Bülent ÖZTÜRK: Sizde dün ameliyat masasına yatmış ve küçük bir operasyon geçirmişsiniz YDÜ hastanesinde. Size de çok geçmiş olsun, acil şifalar.. 





Yılmaz ÖZTÜRK: Hafta sonu derbi öncesi derin bir sessizliğe bürünmüşsünüz. Hayırdır yoksa todem mi yapıyorsunuz sizde. 

Kadri FELLAHOĞLU: Bakalım CTP Cumhurbaşkanlığı seçiminde Lefkoşa’da son seçimlerde sizin aldığınız oy oranını yakalayabilecek mi? Bazıları bu konuda kılını bile kıpırdatmıyor. 

Mustafa NAİMOĞULLARI: Bir yanlış anlamdan ötürü epey sıkıntı içine düşmüşsünüz. Umarız en kısa zamanda her şey yoluna girer. Birileri bu işi dürtüyor mu ne? 

Halil İbrahim ORUN: Başkanlığı bıraktıktan sonra hayli dinçleşmişsiniz.  Bu arada seçimler öncesi hayli sakin gördük dün sizi İskele’de. 

Mehmet ERÜLKÜ: Dün Cumhurbaşkanı ile bölgeyi birlikte gezmişsiniz. Bölgenin nabzı nasıl atıyor? 

Hüseyin Avkıran ALANLI: Bölge’de sizin taraftan bakan yok ama siz varsınız. Dün her yerde vatandaş isteğini size dile getirmiş. Bakanlık hazırlığımı yoksa.. 

Doğuş DERYA: Bir kadın çadırda düşük yapıyor ama sizden tık bile çıkmıyor. Demek ki feministlik sizin için sadece imaj, gerisi fasa fiso. 

Hakan KUNTAY: Yerel yönetimlere el atmazsanız çok yakında başka arızalarda çıkacak gibi gözüküyor. Özellikle bir belediye var ki seçim öncesi her an patlayabilir. 

Haşim KİRACIOĞLU: Sibel Hanımın propaganda ekibi değişiyormuş ve içinde sizin de olacağınız yeni bir ekip kuruluyormuş. Geç bile kalınmış bir operasyon bizce. 

İzzet İZCAN: Biz günlerdir yazıyoruz da tek bir cevap bile alamadık İsmet Beyden. Bakalım siz cevap alabilecek misiniz kendisinden. 
YORUM EKLE

banner471

banner474