banner564

Geçici devlet olur mu?

ABD dönüşü bir kez daha anladık ki yanı başımızda Türkiye’nin hem güvencesi hem yanımızda oluşu ile kendi kendimize bir şeyler başarabilir miyiz?
Hani 2011 sonrası devlette işe giren gececi işçi gibi bir durum var ortada. Birçok kişiye göre bir adım şanslı, ama tek başına aldığı maaş hayatını idame ettirmeye yetmez. O yüzden ara ara anneden, babadan da bir şeylerin gelmesi gerekiyor.
İşte KKTC’de böyle bir şey. Durumu şuan birçok ülkeye nazaran çok ama çok daha iyi. Ama tek başına ayakta kalması biraz zor gibi. Ana’sının eli üstünde olmalı. Ara sıra da desteği.
Yıllarca geçici olup hala daha kodrolanamayan işçiler gibi. Yıllardır KKTC var ama iş tanınmaya gelince Türkiye’den başka tanıyan yok. Nasıl bir tanıma işi ise bu her yıl dünyanın değişik yerlerinden bir milyondan fazla turist geliyor, 129 ülkeden üniversite öğrencisi KKTC’yi tercih ediyor ama tanınmıyor. Devlette 20 yıldır çalışan geçici memur gibi. Var ama yok!
KKTC’de işte böyle bir şey, bir yandan yıllardır kadrolanmayı bekleyen geçici işçi nasıl kadrolanmayı bekliyorsa KKTC de birleşmeyi veya en azından tanınmayı bekliyor. Ama zaman geçip gidiyor.
Durumu ancak idare ediyoruz. Bakalım nereye kadar sürecek bu durum daha… 


15 Temmuz 
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan,15 Temmuz'un Demokrasi Günü olarak kutlanacağını ve tatil olacağını açıkladı.
15 Temmuz KKTC’de bayram olarak kutlanacak mı? Bu konuda henüz bir alınmış karar yok. Ama 23 Nisan’ı, 29 Ekim’i 30 Ağustos’u kutladığımıza göre 15 Temmuz’u da pek ala kutlayabiliriz.
Bu arada 2017’de ilk kez kutlanacak 15 Temmuz, KKTC’de de bayram olması halinde tatil olacak. Ve ilk 15 Temmuz Cumartesi gününe denk gelecek. 
2017’de neredeyse tüm tatiller hafta sonuna denk geliyor. 15 Temmuz’da bayram olursa o da hafta sonuna denk gelecek, iyi mi?


İşgalci böyle mi olur? 
“Son haberleri izliyor musunuz? Kuraklık sigortamızın çökmesi, Türkiye'den üreticilerimiz için gelecek 25 milyon TL ile telafi ediliyor. Karayollarının bakım, tamir ve geliştirilmesi için 44 milyon TL, Lefkoşa'ya yeni devlet hastanesi inşası için 400 milyon TL temin edildi. Liderimiz Rauf Denktaş'ın anıt mezarının finansmanı bile Türkiye tarafından karşılanıyor... Ve kimilerine göre Türkiye işgalciymiş!.. Hadi yahu, işgalci işgal ettiği ülkeyi sömürür, oysa Türkiye KKTC'nin gelişmesi, insanlarının esenliği için oluk gibi para akıtıyor.”
Bayram Paşaoğulları


MESAJLAR:
Mustafa AKINCI: Çoğunluk sesine göre yaptım açıklamamı derken demek ki elinizde bu konuda yapılmış bir anket çalışması var. Yoksa kimin neyi nasıl istediğini nereden bileceksiniz ki? 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Sizin elinizde de bir anket var. Umarım o anketi iyi değerlendirir ve bundan sonraki yol haritanızı da o ankete bakarak ayarlarsınız. Zira çok geç olmadan anketi değerlendirmeniz gerekiyor. 
Kutlu EVREN: Bir gazetede çıkan haber olmasa inanın kimsenin aklına gelmeyecekti devlet mezarlığı işi. O yüzden kabahat sizde değil. Bu işin planlamasını yapmayanlarda. 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Bize gelen haberler doğruysa bakanlıklar içinde halkın nezdine memnuniyeti en çok alan bakan durumundasınız. Bu kadar çalışmanın bir sonucu elbet olacak değil mi? 
Asım AKANSOY: Hayırdır bir kayboldunuz pir kayboldunuz, sesiniz soluğunuz hiç çıkmıyor. Acaba fırtına öncesi bir sessizlik mi bu? Yoksa sizde tavşan gibi sindiniz mi? 
Ejder ASLANBABA: Serdar Bey sizi mahkemeye vermişti Nazmi Pınar ile birlikte. Avukat dosya masrafları için sizi bulamamış. Hayırdır yoksa memlekette değil misiniz ikinizde? 
Ahmet SENNAROĞLU: Ali Baba’nın çiftliği konsepti ile Eko Gün’de büyük bir sürpriz hazırlıyormuşsunuz. Bu arada tüm hazırlıklar da tamamlanmak üzereymiş. 
Çetin SANIVAR: Emeklilik belli ki yaramış size. Dün sizi hayli keyifli gördük. Valla tam zamanında emekliye çıktınız, işler daha fazla Arapsaçı olmadan ayrıldınız daireden. 
Bengü TOPALOĞLU: İçişleri Bakanlığı’nda işi olan UBP’liler ilk sizin kapınızı çalıyormuş. Birçok örgüt sizin şuan ki görevinizden ziyadesi ile memnun. Vites büyüterek çalışmaya devam öyleyse. 
Salih BORAN: Dün bir anda seyrüsefer affının iptal olduğu açıklanınca vatandaş soluğu sizin dairede almış. Dün hem sizin hem de çalışanlarınız için hayli zorlu ve yorucu bir gündü değil mi? 
Emin ÖZKALP: Çanakkale Ortaokulu’nda başlattığınız yağ kampanyasının büyümesini isteyen çok sayıda vatandaş var. Hatta bu yağları nasıl alacaklarını soranlar da var. Elinizde varsa talip olanlara biz ulaştırabiliriz. 
Gürcan ERDOĞAN: Ay sonu elektrik faturalarının son ödeme gününde kurum önünde oluşan yoğunluğa rahatlatmak ve trafiğin aksamanı engellemek adına kurum önüne güvenlikçi koymuşsunuz. Profesyonel yönetim anlayışı işte budur. 
Tayfun BALIKÇI: Eğer 15 Temmuz da bayram ilan edilirse KKTC’de bilin ki o günde hafta sonuna geliyor. Ne yapsak bu 2017’ye hiç girmesek mi? 
Ömer YILDIZ: Büyük ralli öncesi tüm hazırlıklarınızı yapmış ve yarından itibaren de testlere başlayacakmışsınız. Hadi bu yarışta bir sürpriz yapın ve herkesi şaşırtın. 
Hasan SUNGUR: Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği olarak Emlakçılar Birliği Yasası’nın bir an önce meclisten geçmesini istemişsiniz. Umarız bu dönem yasanız meclisten geçer. 
Ebru Bilgehan DENKER: Hareketli geçen yaz sezonundan sonra kış sezonu da Merit Park’ta hayli hareketli geçecek gibi gözüküyor. Daha şimdiden birçok etkinliği sıraya koymuşsunuz bile. 

GÜNÜN SÖZÜ
 “Önümüzdeki zaman dilimi sınırlıdır ancak bu anlayışların yaşam bulabilmesi için bu ilkeleri içerecek bir metni ortaya çıkarabilmemiz için yeterlidir. Teknik ayrıntılar 2017’ye sarkabilir ancak çözümün tüm parametrelerini içerecek bir siyasi uzlaşma metnini bu yılsonuna dek ortaya çıkarmalıyız. 2017 risklerle doludur. Bu fırsatın heba edilmemesini arzu ediyorum. Bunu umarım ilgili taraflar aynı şekilde değerlendireceklerdir.”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı
YORUM EKLE

banner608

banner474