banner564

Gereğini yapsın

“Sayın CTP-BG Milletvekilimiz Birikim Özgür bugün bir haberde '29 Ekim Törenleri artık kaldırılsın' diyor. En son paragrafında ise, Tanklı, Tüfekli Askeri geçitli olmayan 29 Ekimlerin kutlanmasından bahsediyor. Bu bayram kutlansın mı kutlanmasın mı? Bir kaldırılsın dedi, bir tanklı, tüfekli askerli olmadan kutlalsın' dedi. Hiç mi kutlanmasın, yoksa tanksız tüfeksiz askersiz kutlasın mı?
Buna biraz daha açıklık getirseydi halkımız da daha iyi anlardı diye düşünüyorum. Bir de bu değerlendirmeyi yaparken keşke Rum tarafında Kıbrıs Cumhuriyetinin kuruluş yıldönümlerinde Rumların resmi geçitlerinde kullandıkları tanklardan, toplardan, askerlerden de söz etseydi ve Rumları da kınasaydı diye düşündüm. Yoksa bizde tanklı, toplu, askerli kutlama batıyor da Rum tarafından tanklı toplu, askerli kutlamalar bazılarına hoş mu geliyor? diye de düşünmemek elde değil. Onun için bu Sayın Özgür bu açıklamayı yaparken geniş kapsamlı olarak ele alarak yapmalıydı ve tüm dünya devletlerininin kuruluş yıldönümlerinde tanklı, toplu, askerli kutlamaları da kınamalıydı. Çünkü bütün dünya ülkelerinde bu böyle oluyor. Asker, tank, top her ülkenin gurur ve güven tablosudur. Yalnız bizim ülkemizde kutlanan bu tür etkinliği değil de tüm dünyaya ülkelerini kınaması gerekirdi.
Ben her zaman facebook'ta paylaşıyorum. Ve diyorum ki, Tüm dünya insanları kardeş olsun... Tüm dünya insanları birbirini sevsin ve saygı duysun... Artık silahlar yok edilsin, hiç bir ülkede kan akmasın, insanlar ve devletler birbirini düşman değil dost görsün, kardeş görsün diyorum... Bunu da yaşamım yettiğince isteyeceğim... Ama olmuyor ki? Bakınız komşumuz Rumlar bile her yıl bütçelerinde silaha kaç para ayırıyorlar?
Yeri gelmişken bir konuda sevindiğimi de belirtmek isterim. Ben Sayın Birikim Özgür'ün Atatürkçü olduğunu bilmiyordum öğrendim ve sevindim bu haberiyle! “
Hüseyin ÇAKIR 
 
Güzel İşler Bunlar
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakanlık altında uyuşturucu ile mücadele konusunda bir komite oluşturulduğunu ifade ederek, başkanlığına Hasan Karaokçu’nun getirildiği komitenin, gençlerin uyuşturucu maddelerin zararları konusunda bilinçlendirilmesi ve farkındalık yaratılması konusunda çalışacağını söylemiş.
Demek ki neymiş; Güzel işlerde yapılabiliyor muş! 
  
OTO-BÜS
“Değerli GAÜ Ailesi ;
Aldığımız yeni 20 otobüs ve minibüsün 15 i halen gümrükte bekletilmektedir . Kaç aydır uğraş veriyoruz . Öğrencilerimizden gelen şikayetleri de artık ilgili bakanlığa aktarmaya başlıyoruz . Bürokratik engel ve sürecin biran önce ortadan kalkmasını ümit ediyorum . Yüksek öğretimle ayakta duran bir Ülke Ekonomisinin farkındalığında olan Hükümetimizin ve ilgili Bakanlığımızın süratle gerekli izinleri vermesini bekliyorum . Hükümetimiz adına ben öğrencilerimizden , yaşıyor ve yaşatılmak zorunda bırakıldığımız bu süreç için özür diliyorum. Yine sabırla çözeceğimize inanıyorum . Neleri aşmadık ki ... “
Serhat AKPINAR 
 
MESAJLAR
 
Birikim ÖZGÜR: Bayram törenleri ile çıkışınız kamuoyunda gerekli ilgiyi gördü. Şimdi bu konuda ki samimiyetinizi görme zamanı. Meclise ne zaman önergeyi veriyorsunuz? 
Ali Rıza USLUER: Hızla iyileştiğinizi ve çok yakında ülkeye geleceğinizi duyduk. Hadi bakalım sevenlerinizde dört gözle sizi bekliyor.
Biray HAMZAOĞULLARI: Sonunda Mehmetçik-Mersinlik köy yolu yapımına başlanıyormuş. Bölge halkına hayırlı uğurlu olsun. 
Barış TİLKİ: Papağanınız şaşkın üç günde “Liderimiz Eroğlu” demeyi öğrenmiş. Hadi bakalım darısı diğer papağanların başına. 
Serhat AKPINAR: Öğrenci otobüslerine izin vermeyen devlet acaba neden üniversiteler adasıyız der ki? 
Sunat ATUN: Gazimağusa’da muhtaç bir bayana yardım elinizi uzatmışsınız. Hay Allah razı olsun sizden. 
Ceyhun ÜMİTER: Aynı bayanın sağlık kontrolleri içinde siz devreye girmişsiniz. Sizden de Allah razı olsun. Böyle durumlarda hemen devreye giriyorsunuz. 
Turgay AVCI: Aylar sonra Başkent Lefkoşa’ya resepsiyon için gelmişsiniz. Belki şeytanın bacağını kırar da gene gelirsiniz. 
Orhan TUĞBAY: Dün tüm mağazalara gidip Şirinler CD aramışsınız.  Bari bulabildiniz mi? 
Beksan Bekir AKANDERE: Gecenin bir yarısı fırın kebabı yemekte nereden çıktı. Üstelik yanında çakızdes ile. Ondan sonrada diyet yap aylarca. 
Feride YILDIRIMER: Yeğenleri teker teker dünya evine sokuyorsunuz. Bu gidişle evde bekar kalmayacak. Hadi bakalım hayırlı olsun. 
Tezer MERCAN: Feslikan üretimi tam gaz devam ediyormuş. Sonunda bir şeyler üretebildiniz ya, buna da şükür.
Canan ONURER: Çağdaş Ogüç’ün yaş gününüzle ilgili yaptığı espriyi ben olsam affetmezdim. Ne kadar kaba. Bu arada 25. Yaş gününüz kutlu ve mutlu olsun. 
Hüseyin POLAT:  Pek muhterem kayın pederiniz Hakkın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz. 
Ahmet FELLAHOĞLU: Yaz bitti kış geldi siz daha yeni mi sulu muhallebi yiyorsunuz. Her şey mevsiminde güzeldir paşam. 
 
Aytuğ TÜRKKAN: Hafta sonu geliyor ve Fenerin Beşiktaş ile maçı var. Aman Pazartesi işe gelmemezlik yapmayın. İstanbul’dan selamlar. 
Hasan UZUN: Büyük avcı olunca av programları teker teker kapınıza dayanmaya başlamış. Ee artık Beşparmaklarda nasıl kaplan vurduğunuzu da anlatırsınız o kanallara. 
Tözün TUNALI: Meclis devam listesi paylaşılalı çok oldu. Çok geriden takip ediyorsunuz gündemi çokkkk… 
Soner OLGUN: Andaç Günay ile Fener-Beşiktaş maçı için iddiaya girmişsiniz. Eğer iddiayı kaybederseniz bu hafta konsere pembe kıyafetle çıkacakmışsınız. Abooo 


GÜNÜN SÖZÜ
“Küçükbaş hayvancı hayvanlarını satamıyor ve yem alacak durumu yok. Kredi sağlanması ve bir miktar hibe verilmesi için devamlı surette kavgalar yaptık ama halen hayvancının sorunları görmezden gelinmektedir. Eğer hayvancıya biraz saygınız varsa istifa edin ve bu işi yapabilen yapsın”
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Başkanı Mustafa Naimoğulları
BİZİM TEMEL
   Temel üniversitede bir dersin sınavına girmiş. Sınav test şeklindeymiş. Hayta Temel her soruda yazı tura atarak cevap veriyormuş. Sınav süresi dolmuş öğrenciler birer birer cevap kağıtlarını teslim etmiş. Kağıdını vermeyen bir tek Temel kalmış hala yazı tura atıyormuş. Öğretmen gelip Temel'in karşısına dikilmiş:
- Yahu Temel çalışmamışsın belli. Cevapları yazı tura atarak veriyorsun, hala bitiremedin mi?
Temel:
- Hocam bir saat önce bitirdim ama demiş. Cevaplarımı kontrol ediyorum!..
YORUM EKLE

banner608

banner474