banner564

Gizli Oylama

Girne Belediye Başkanı ve meclis üyeleri, Archway Restorandın arazi takas başvurusunu Belediye Meclisinin gündemine taşıdı. Archway geçit hakkı için belediyenin arazisini istedi, bu arazi yerine de kendi arazisini vermeyi teklif etti.
Normalde alışa geldik bir istek ve değerlendirme süreci olmasına karşın Belediye Meclisinde görüşülmesi karara bağlandı. Girne Belediye Meclisinin CTP’li üyeleri oylamanın “gizli” olmasında ısrar edince oylama gizli mi, açık mı olsun diye oylama yapıldı. Sonuçta oylamanın açık yapılması için çoğunluk sağlandı. Ancak bu kez CTP’li Belediye Meclis üyeleri oylamaya katılmayacaklarını söylediler. Süren tartışmalardan sonra oylamanın gizli olmasında karar kılındı.
Gizli oylama sonucu 3 Evet oyuna karşın 7 Hayır oyu çıktı. Şimdi Evet veya Hayır elbette iki sonuç olarak çıkabilir. Ancak oylamanın gizliliği konusunda CTP’li Belediye Meclis üyelerinin ısrarcı tavır takınmaları son derece düşündürücü.
Çünkü CTP’nin liderlik koltuğunda oturan Tufan Erhürman hemen her söyleşisinde “açıklıktan” ve şeffaflıktan bahsediyor. Hesap verebilirlikten dem vuran bir partinin Genel Başkanın aksine aynı partinin seçilmiş Belediye Meclis üyelerinin “gizlilik” yanlısı olması hayli düşündürücü bir durum.
Günün sonunda belediye gündemi için sıradan bir durum olan bir konu hakkındaki oylamanın “gizli” oylamaya dönüştürülmesini bakalım CTP’nin Genel Başkanı Tufan Erhürman nasıl değerlendirecek?..

Korku
İnsanoğlu korkularını yenmek için çok uğraşlar vermekte. Tıp bu alanda epey ilerleme kaydetmesine karşın, geçmişte yaşanan o korku dolu anların hafızalardan silinmesi pek de mümkün gözükmüyor.
Tam 18 sene önce 17 Ağustos depremini Yalova’da yaşamış birisi olarak hala hafızamda o korku dolu 45 saniye, saniyesi saniyesine kayıtlı.
Halen daha kapalı yerlerde çok fazla kalamıyorum, hala daha gece deprem olacak diye zaman zaman yataktan korku ile kalktığım gecelerim oluyor. Oysa geride 18 yıl kalmasına karşın…
Birde düşünüyorum, evlerinden zorla çıkarılıp kamp alanlarına götürülen insanları,
Birde düşünüyorum, daha çocuk yaşta oyun oynamak yerine siperde nöbet tutanları,
Birde düşünüyorum, gözünün önünde babasının Rum militanlarca evlerinden alınıp giden ve bundan sonraki yaşamında o babasını hiç görmeyen evlatları,
Birde düşünüyorum, gözünün önünde Yunan askerlerinin kötü muamelesine kalan kadın ve kızlarımızı,
Birde düşünüyorum, günlerce dağda bayırda saklanmak zorunda kalanları,
Allah’ın sen bize bir daha böyle korkular gösterme, yıllar geçse de unutmak inanın çok ama çok zor oluyor…

Kardeşik güzeldir
Geçen ay Alsancak Belediyesi ile Marmara’nın incisi konumundaki Çınarcık Belediyesini kardeş belediye yapmıştık. Bugünde Girne Belediyesi ile Yalova Belediyesini kısmetse kardeş belediye ilan edeceğiz.
Girne ve Alsancak ne ise Yalova ile Çınarcık’ta o. Yan yananlar, adeta bütünleşmiş durumlar. İkisi de turizm için önemli bir unsur. Bugün KKTC’de en çok otel her halde Alsancak bölgesinde var. En çok turist Girne’ye geliyordur. Yalova ile Çınarcık’ta işte Alsancak ile Girne’nin aynısı.
Kültürü, doğası, nüfusu birbirine bu kadar uyan iki belediyenin kardeş olması, bundan sonra birlikte etkinler yapacak olması, son derece sevindirici. 
Güzel bir kardeşliğe şahitlik etmek için bugün bir kez daha Yalova’dayız.

MESAJLAR
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Bayram tatilini vermediniz ama zaten birçok kişi izin kullanarak tatilini 10 güne çıkardı bile. Bakalım tatil olmayan günlerde dairelerde kimler işbaşında olacak. 
Serdar DENKTAŞ: Konuk bakan ile mali ve işbirliği protokolünü görüşebildiniz mi? Zira konuk bakan bu konuyu bir sonraki gelişine bıraktı diye duyduk. 
Tufan ERHÜRMAN: Siz her ortamda açıklıktan ve şeffaflıktan dem vururken partinizin belediye meclis üyeleri gizli oylamanın peşinde olmasını nasıl değerlendireceksiniz? 
Mehmet ÇAKICI: Elimize geçen bir ankette adeta oy patlaması yaptığınız görülüyor. Demek ki son dönemde yapılan transfer işe yaramış ve TKP’nin oylarını ciddi bir oranda arttırmış. 
Ersin TATAR: Geçen gece Minareliköy’de düzenlen tavla turnuvasında yarı finale kadar çıktınız ama son anda Savaş Atakan’a mağlup olmaktan kurtulamadınız. 
Nidai GÜNGÖRDÜ: Yalova ile kardeş şehir olmak için dün bu kente gitmişsiniz. Bakalım Yalova’da gördüklerinizden etkilenecek misiniz? 
Celal ÖZBEK: Nidai Başkanla birlikte sizde Yalova yollarına düşmüşsünüz. Gerçi siz bölgenin eniştesi olarak buralara yabancı değilsiniz değil mi? 
Faik GENCER: Önüne gelen son günlerde Girne Antik Limanına bir şeyler yapıyor. Anlaşılan yine ipin ucu kaçmak üzere. Bu konuda bir eylem yapmayı düşünüyor musunuz? 
Serhat ÖZÇELİK: Emekli olduktan sonraya dair planlamalar yapmaya başladığınıza göre demek ki yavaş yavaş yorgunluk belirtileri de sizde baş gösterdi. Neyse çiftlikte kâhyaya ihtiyaç olursa bize de seslenirsiniz. 
Mehmet CANGAR: Araba alım-satım işlerinden artık emlakçılık işlerine hızlı bir geçiş yapmışsınız. Artık gününüzün büyük bir çoğunluğunu arsa arazi işleri alıyormuş. 
Ertan BİRİNCİ: Uyguladığınız diyet işe yaramış ve hızla kilo vermeye başlamışsınız. Anlaşılan yeni yayın dönemine filinta gibi gireceksiniz. 
Candan AVUNDUK: Türkiye’de odalar ve borsalar ile yakın ilişki kurmak adına bazı önemli temaslara başlamışsınız. Yakında önemli misafirleriniz olacakmış. 
Özgür ARIKAN: En yakın bir zamanda size bir tavla hediye edeceğiz. Hem böylece sizin ofisin müdavimleri artmış olacak hem de biz daha sık uğramış olacağız. 
Cengiz ERÇAĞ: Maraş bölgesinin tek ATM’sinin konulması konusunda gösterdiğiniz hassasiyeti ayakta alkışlıyoruz. Umarız başkalarına da örnek olur. 
Birikim ÖZGÜR: Hem eleştiriyorsunuz hem açılıştan geri kalmıyorsunuz. Bari açılış sırasında da önerileriniz oradakilerin bilgisine getirseydiniz. 

GÜNÜN SÖZÜ
“Türkiye bir kez daha BM için sorumlular arasında değil. BM maalesef bir kez daha gelişmeleri Kıbrıs’taki tarafların iradesine bıraktı. Mevcut durumdan ve bundan sonra ne olacağından Kıbrıs’taki iki tarafın sorumlu olduğu görüntüsü meydana geldi. Türkiye de bu görüntünün dışında tutuldu.”
YORUM EKLE

banner471

banner474