banner564

Hollandalı

Biz hellimi dünyaya tanıtmayı bırakın yanı başımızdaki Türkiye’ye bile anlatamadık daha doğru düzgün. Ama elin Hollandalısı peyniri için Lefkoşa’da ki tüm billboardlarda reklam yapıyor. Radyolarda gazetelerde reklamı çıkıyor. 
Geçenlerde sevgili Kudret Akay sosyal medya hesabından paylaştı, Ercan’da satış yapan bir mekanda koskocaman “Hallumi” yazıyordu. 
Ülkemizin en büyük ihraç kaleminin başında gelen hellimi el birliği ile yok etmenin eşiğindeyiz. Öyle ki kendi elimizle Avrupa Birliği’ne hellimin standartlarını yani nasıl olması gerektiğini verdik ama gel gör ki üreticilerimizin çoğu bu standartlara uymayan hellim üretiyor. 
Geçenlerde bir gezi için Türkiye’nin Balıkesir ilinin Susurluk ilçesine gitmiştik. Adamlar bize ziyaretimiz sırasında hellim hediye ettiler. Kıbrıs’a elimizde Susurluk hellimi ile döndük iyi mi!
Şimdi Hollandalı o meşhur peynir için sağlımızı tehdit ediyor iddiası var. Dünyada artık çoğu ülkede yasaklanan parafin kaplı ürünlerin insan sağlığını büyük oranda tehdit ettiği söyleniyor ve bizim ülkemizde maalesef birçok Hollandalı peynirin üstünde parafin kaplı. 
Kendi ülkemizde bile hellim yerine Hollandalı tercih ediyorsak zaten bu davayı baştan kaybetmişiz de haberimiz yok demektir. 

Hodri meydan!
İki gündür CTP’nin yayın organı yazıyor; “Mecliste alt komitede olan Seçim ve Halk Oylaması Yasa Tasarısı’na bazı UBP’li ve DP’liler karşı çıkıyor” diye.
Oysa daha bu tasarı konuşulurken UBP’nin 18 milletvekili EVET demişti. Bu konudaki duruş UBP’de çok netti. Son günlerde neden böyle bir haber çıktı anlamak mümkün değil. 
Birileri konuyu Kemal Dürüst’ün üstüne yıkmaya kalktı, Kemal Dürüst’te dün bir haber sitesi üzerinden herkese hodri meydan çekti. Dürüst, yaptığı açıklamada, Seçim ve Halk Oylaması Yasası'nın düzenlenmesine karşı olmadığını ve şiddetle desteklediğini bildirdi.
Yani kısacası UBP’de bu konuda sıkıntı yok, CTP ve DP’li vekiller bakalım bu konuda Dürüst’ün yaptığı gibi Hodri Meydan çekebilecekler mi? 

Taksim Sahası
“Kıbrıslı Türklerin yürüyüş yapmasını engellemek için Taksim Sahası'nı dikenli tellerle çeviren Rum Yönetimi bununla da yetinmedi. Önceki gün de BM'ye yine şikâyette bulundu. Bu şikâyet üzerine de BM askerleri sahada devriye geziyor. Rum Yönetimi'nin şikâyeti ise şu; "Yürüyüş yapan Kıbrıslı Türkler, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenliğini çiğniyor." Aydın Akkurt
 
MESAJLAR
Mustafa AKINCI: İnsana hasta yatağında bile rahat yok değil mi? Ee Rum tarafı seçim havasına girdi bir kere, artık her gün yeni bir şey okuruz gazetelerde değil mi?
Dr. Sibel SİBER: Ankara temaslarınız ziyadesi ile memnun etmiş sizi. Ankara’nın o yoğun gündeminde Şansölye Merkel ile birlikte ağırlanmak nasıldı? 
Birikim ÖZGÜR: Elektrik konusunda yaptığınız açıklama epey tepki topladı bile. Daha durun bir de ekonomik protokol ortaya çıksın siz asıl o zaman görün tepkileri. 
Serdar DENKTAŞ: Dün Halk kürsüsünde atış serbest dediniz ve sosyal medyadan gelen sorulara yanıt verdiniz. Ee gelen soruları beğendiniz mi bari? 
Kemal DÜRÜST: Seçim ve Halk Oylaması Yasası'nın düzenlenmesine full destek vermenizden sonra gözler şimdi CTP’li ve DP’li vekillerde. Bakalım onlarda aynı cesareti gösterebilecekler mi? 
Dr. Ömer GÜR: Dün bir okurumuz aradı ve Lefkoşa Barış ve Ruh Hastanesi’nde doktor olmadığından yakındı. Bir bakın bakalım var mıymış yok muymuş diye. 
Günay ÇERKEZ: Dedim ki patron beni özledi her halde diye, meğerse cep telefonunuz, benim cep telefonumu özlemiş. Dün gün boyu görüşüp durdular, haberiniz olsun istedim. 
Mete ÖZMERTER: Cumartesi günü Bankada mesai yapıyordunuz her halde. Telefon elinizde yeni uygulamayı mı test ediyordunuz yoksa. 
Mehmet ÖZKARDAŞ: Denize kıyısı olmayan Eskişehir’deki sahili gördünüz değil mi? Nerde bizdeki sahiller nerede Eskişehir’deki sahiller. 
Mehmet KIRAL: Salamis Bay Conti Otel'in tavlalarına birisi dadanmış ve tüm tavlalardaki zarları aşırmış. Müşteriler hafta sonu tavla oynayamamaktan şikâyetçi, haberiniz olsun istedik. 
Âdem KOÇ: Önemli bir etkinlik için Ada’ya gelmişsiniz. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz, eh artık bize de uğrarsınız değil mi? 
Hüda HÜDAVERDİ: Su konusunda ki önerilerinizi biraz geç açıklamadınız mı? keşke bu tartışmanın en başındayken bunları söyleseydiniz, hatta bakanlıkta iken… 
Ahmet SENNAROĞLU: Hafta sonu Eşek günü düzenlemişsiniz. Sonradan haberimiz oldu yoksa Hector ile biz kesin gelirdik, neyse bu defaya. 
Mustafa ABİTOGLU: Yeni işiniz hayırlı ve uğurlu olsun, artık ilk maaşı aldığınızda yakın dostlarınıza bir mangal yakarsınız değil mi? 
Hasan Nihat ERDURAN: Ata yadigârı arabayı kapının önünde çalmış hırsızlar. Bakalım başına bir iş gelmeden bulabilecek misiniz emektarı. 
Kartal HARMAN: Acun’un son yarışmasında da gelenek bozulmadı ve yine bir Kıbrıslı yarışmacı programda yer buldu. Sizce Acun’a bir teşekkür borcumuz yok mu? 
Hasan SERBÜLENT: Girne’de ki yeni mekânınız Vecihi Cafe & Bar'ın hayırlı ve uğurlu olsun. En kısa bir süre içince hayırlı olsuna geleceğiz. Hayırlı kazançlar diliyoruz. 
Bertan ZAROĞLU: Kuzey Kıbrıs Mezunları Derneği ile dün bazı üst düzey temaslarda bulunmuşsunuz. Derneğin bundan sonraki yol haritası ne olacak? 
İsmail KOFALI: Geçen akşam yakın dostlarınızla birlikte ünlü sanatçı Ebru Gündeş’i izlemeye gitmişsiniz. Nasıl, Ebru hanımın sahne performansını beğendiniz mi? 
Mustafa MİS: Son günlerde liste çalışmasını ekip arkadaşlarınız ile tamamlamak üzereymişsiniz, listede şok isimler varmış, hadde hayırlısı diyelim…

GÜNÜN SÖZÜ
“Rumlara göre KKTC mevcut değildir. Bize göre ise, tanınmasa da elbette KKTC vardır ve çözümle birlikte kurucu devlete dönüşecektir. Geçmişte yapılan uluslararası anlaşmalara bakılırken, sadece Rumların yönetimindeki Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yaptıklarına değil, bizim yaptıklarımıza da bakılacaktır. Yeni anayasa ve kuruluş anlaşmasına aykırı olmayanlar yürürlükte kalmaya devam edecektir.”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı
YORUM EKLE

banner608

banner474