banner564

İlklerin adamı İzzet Rıza Yalın

Kıbrıs Türk basının önemli izler bırakan, hizmetleri unutulmayan değerlerden birisi de merhum İzzet Rıza Yalın’dır...  Basınımıza, Radyo ve Televizyon yayıncılığına önemli hizmetler veren Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda birçok görevde bulunan, haber amiri olarak da görev yapan İzzet Rıza Yalın, geride kelimelerle anlatılmayacak kadar başarılarla dolu bir hatıra bıraktı.
Gazetecilik mesleğindeki başarılı çalışmalarıyla bilinen, birçok ödül almış, basın şeref kartı sahibi İzzet Rıza Yalın, 16 Ocak 1938 yılında Lefkoşa’ya bağlı Peristerona (Akaça) köyünde dünyaya geldi.
İzzet Rıza Yalın “Hürsöz” gazetesinde 1954-1958 yıllarında yazı işleri müdürü olarak görev yapmıştı.21 Aralık 1963 olaylarında “Mücahitler İaşe Sorumluluğu” görevinine de getirilen Yalın Türkiye’nin saygın gazetelerinden Akşam ve Cumhuriyet’in Kıbrıs muhabirliğini de başarı ile sürdürmüştü. 1968 yılında Bayrak Radyosunun “ Röportaj ve Dış yayınlar sorumluluğuna” 1973 yılında “Dış yayınlar şefliğine,1983te ise “Spor Aktüalite Şube Sorumluluğuna atandı.
Unutulmayan programlar...
Yalın BRT’de; Unutulmayan Günler, Olaylar Geçidi,Yaşadığımız Günler, İzlediğimiz Olaylar ve Spor Dünyası gibi birçok programın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi.
Gazetecilik yaşamı boyunca birçok kez araştırma-inceleme ve haber dallarındaki yapıtlarıyla birinciliğe layık görülen İzzet Rıza Yalın, 1980 yılında Beraber Güldük, Beraber Ağladık yazı dizisi ile araştırma-inceleme dalında birinci oldu. 
Bunlara ilaveten Yalın, 1981 Atatürk Yılı ve 25 Aralık Basın günü nedeniyle Kıbrıs Türk Toplumu ve Atatürkçülük konulu yazısıyla birincilik ödülünü, 1984 yılında Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti'nin Cemiyet Özel Ödülüne layık görüldü.
Başarılarla dolu bir hayat yaşayan ve hep ilklerin adamı olarak hatırlanacak İzzet Rıza Yalın 28 Ekim 1994 tarihinde hayatını kaybetti.
YORUM EKLE

banner608

banner474