banner564

Tahminler, yorumlar, loto gibi

Seçime doğru giderken özellikle partilerin sahaya da inmesi ile birlikte herkes şimdi loto oynar gibi tahmin yapıyor. İşin içinde de olunca hali ile güç içerisinde en sık sorulan soru “Abi sonuç ne olur?” sorusu oluyor.
Markete giriyorum bu soru, yemek yemeğe gittiğimiz mekanda da aynı soru ile karşılaşıyoruz son günlerde. Birde telefonda sonuç veren ve sonuç alanlar var. 
Dün yeniden aday olmayan 12 vekilden bir tanesi ile telefonda loto oynuyoruz. Tahminlerimizi yapıp bir yere not ediyoruz. İşte şu an milletvekili olan ve yakında meclise veda edecek birisinin tahminleri…
UBP: %33+
CTP: % 24+
HP: %14
TDP: %12+
DP: %7
YDP: %5
TKP: 4,0
MDP: %1
Toplam: %100
Dün bize bu tahminleri yapan milletvekili büyüğümüz UBP, CTP ve TDP’nin çıkış trendinde diğer partilerin ise düşüş trendinde olduğunu söyledi. O yüzden yanına + koyduklarımız biraz daha oylarını arttırabilirler. Hali ile onlara + yazarken diğerlerine bunu – olarak yazmak gerekecek.
Seçim tahminleri almaya devam edeceğiz…

Akıncı’dan iki bomba
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın dün yaptığı iki açıklama adeta gündeme bomba gibi düştü. Kıbrıs konusunda söylediği "Ucu açık müzakere süreci bitti. Ben kendi adıma böyle bir sürecin parçası olmam" sözü ile aslında gidilecek köyün minarelerinin gözükmesi adına son derece önemli.
Üstelik Akıncı, İstanbul’da ki zirveden sonra böyle bir açıklama yapıyorsa iki kez daha bu açıklamanın önemi artar. Zira İslam dünyasının liderleri ile aynı kare içinde poz vermişti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı.
Akıncı’nın bir diğer önemli açıklaması ise Taşınmaz Mal Komisyonu ile ilgiliydi. Cumhurbaşkanı Akıncı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin son kararına atıf yaparak, Taşınmaz Mal Komisyonu’na kaynak yaratmanın ve komisyona yapılan başvurularla ilgili süreçleri hızlandırmanın seçimlerden sonra kurulacak yeni hükümetin öncelikli konusu olması gerektiğini söyledi ve bu konuda seçimlere sayılı günler kala aslında parti liderlerine de ajandalarında bu konunun mutlaka olması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. 

HP, YDP ve TDP de sahaya iniyor
UBP ve CTP’nin adeta Atatürk Spor Salonunda birer gün ara ile yaptığı gövde gösterisinden sonra diğer partilerde aday tanıtım şölenleri düzenliyor. 
Bu akşam saat 19.00’da Vuni Palace Hotelde Halkın Partisi Manifesto sunumu ve aday Tanıtımı Kokteyli var.
Cumartesi günü Yakın Doğu AKM’de saat 19,30’da TDP’nin “katılımcı siyaset şöleni” var. 
YDP’nin şöleni de bu akşam YDÜ’de Büyük Kütüphane’de olacak. Saat 18,30’da başlayacak şölende adaylar tanıtılacak. 

MESAJLAR
Mustafa AKINCI: “Ucu açık müzakere sürecine yokum” açıklamanıza bakalım Rum mevkidaşınız ne diyecek. Zaten masaya geri dönmemek için bin bir takla atıyorlar bu açıklama ilaç gibi gelecek Anastasiadis’e.
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Tufan Hoca önceki gece size yeni bir göndermede bulundu. Hoca’nın 4 yıldır hukuk dersi veriyorum yönündeki eleştirisine ne diyeceksiniz? 
Tufan ERHÜRMAN: Bugün saat 11,00’de Bedesten’de partinin ekonomik manifestosunu kamuoyu ile paylaşacakmışsınız. Çok uzun süredir üzerinde uğraştığınız bu manifestoyu ekonomistler nasıl bulacak. 
Cemal ÖZYİĞİT: Seçim şarkısı tamamlandı ve ilk kez Cumartesi günü AKM’de ki şölen sırasında partililere ve kamuoyuna dinletilecekmiş. Biz dinledik, süper olmuş. Ha sizden de önce dinledik ama olsun, bu da bizim farkımız işte.  
Serdar DENKTAŞ: Sizin dışınızdaki tüm partiler bu hafta bitmeden aday tanıtım şölenlerini yapmış olacaklar. Siz ne zaman aday tanıtım şöleni yapacaksınız?  
Kudret ÖZERSAY: Bu akşam tüm gözler üzerinizde olacak. Bu arada iktidara talip olan bir parti için niçin kapalı spor salonu değilde otelde yapma fikri konusunda ne diyeceksiniz? 
Erhan ARIKLI: Güzelyurt’ta tahminleri ile ünlü birisinden bu seçimler için tahmin almışsınız ve aldığınız tahminden sonra keyfiniz hayli yerine gelmiş. Bakalım bu sefer de o kişinin tahmini tutacak mı?
Kemal AYKUTLU: Son günlerde seçim gezilerine hız vermişsiniz ve ülkenin her bir yerinde çarşı pazar gezmeye başlamışsınız. Seçimin sokakta kazanıldığını unutmamak gerekiyor demi. 
Prof.Dr. İbrahim BENTER: Tansiyon için “sessiz katildir" yakıştırması yaptınız. İyi de bu ülkede yaşayıp tansiyon hastası olmamanın yolu ne? Bunu da söyleyin bakalım bize. 
Dr. Sıla Usar İNCİRLİ: Seçim çalışmalarına öyle bir dalmışsınız ki hastalarınıza bile vakit ayırmıyormuşsunuz. Bu arada dünkü TV programında rekor bir destek mesajı gelmiş size. 
Koralp ŞERİFOĞLU: Son günlerde kahve fallarına bakmaya başlamışsınız. Bu hafta sonu acı bir kahvenizi içmek için uğrayacağız. Belki sonrasında bizim de falımıza bakarsınız. 
Mehmet CEYLANLI: Seçim çalışmalarında istediğiniz ilgiyi görünce dün nazar değmesin diye annenize gidip bir güzel tütsülenmişsiniz. Bol bol tütsüleseydi bari anneniz.
Dursun OĞUZ: Son günlerde size verilen destek her geçen gün biraz daha artıyor. Özellikle Girne ve İskele bölgesinde yoğun destek mesajları alıyormuşsunuz. 
Asaf ŞENOL: Dün öyle bir olaya şahit olmuşsunuz ki biz bile sosyal medyada yayınladığınız videoyu görünce şaşıp kaldık. Demek ki güzel şeyler de oluyormuş memlekette.
 
Asım İDRİS: Sosyal paylaşım sitesinden dün yaptığınız “Eğilmedim bükülmedim hayatta, eğilmez bükülmez bir Kıbrıs için aday oldum” çıkışınız beğeni ve paylaşım rekorları kırmış. 
GÜNÜN SÖZÜ
 “ETİ çalışanlarının kalan alacaklarının ödenmesi bizim için çok önemliydi, 76 kişiden 44 kişisi alacaklarının yarısını aldı, 19 personele de tüm alacakları ödendi ve geriye kalan 57 kişinin de en kısa zamanda alacakları ödenecek, sırada KTHY çalışanları var.”
 Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun
YORUM EKLE

banner471

banner473