banner564

Tecrübe ağır bastı

  Lig’de şampiyon olan Yenicami, Pepsi Kıbrıs Kupası’nı da kazanarak sezonu çifte şampiyonlukla tamamladı.
  M. Menekşe ise ilk kez oynadığı kupa finalinde skor olarak çok iyi götürdüğü maçta son dakikalara 2 farklı önde girmesine rağmen tecrübesizliğinin kurbanı oldu ve deneyimli rakibine mağlup oldu.
  İki takım arasındaki kadro farkı vardı. Yenicami böyle maçları çok oynamanın tecrübesine sahipti. Hiç beklemediği bir skorla maçın son 10 dakikasına girdi.
  Maçın ilk yarısında çok fazla olmasa da ikinci yarıda maçı tamamen rakip alanda oynadı. M.Menekşe kalelerine 3-4 defa ancak geldi. Bu gelişlerinden birinde de defansın hatasıyla 2 farklı da öne geçti. Bu skordan sonra Yenicami’de moraller tamamen dibe vurmuştu. Acaba kupayı kaybettik mi diye düşündükleri dakikalarda imdatlarına rakip takımdan Can Özsoy yetişti.  Çok gereksiz bir penaltı yaparak onların maça dönmesini sağladı. Yenicami de bu şansı tepmedi ve arka arkaya bulduğu gollerle maçı uzatmaya taşıdı. İşte bu uzatma dakikalarında tecrübe devreye girince Yenicami 2 gol daha bularak maçı kazandı. Sonradan oyuna giren H.Sadıklar takımının en iyilerindendi. Hem takımını hayata döndüren penaltıyı kazandırdı, hem de son golü atarak takımını rahatlatan adam oldu. Esin çok iyi oynamasa da görevini yaparak takımının kupayı kazanmasında rol oynadı. Batshi normal sürenin 
son dakikalarında ortaya çıkarak bizler gerçek Batshi’yi hatırlattı. Her şeye rağmen kazanan Yenicami oldu ve ligi çifte kupayla tamamladı. 
  M.Menekşe ise ilk kez böyle final maçı oynuyordu ve tecrübesizdi. Bu tecrübesizliğinin de kurbanı oldu. Maçın büyük bir bölümünde oyunun üstünlüğünü rakibine kaptırmasına rağmen her iki yarıda bulduğu gollerle 2 farklı öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı.
  Maçın ikinci yarısında rakip alana çok az gittiler. İstedikleri golü de tam zamanında bulmalarına rağmen sonunu getiremediler. Can’ın gereksiz penaltısı rakiplerine kupayı hediye etti. Karşılarında tecrübeli ve deneyimli kadronun bu şansı tepmeyeceğini bilmeliydi. Defansta iyi mücadele ettiler. Ancak bu yükü daha çok kaldıramadılar. Çok fazla yorulup ileriye çıkamayınca Yenicami de çok rahat goller buldu. Sonradan oyuna girip takıma katkı koyacak oyuncularının da olmamasının sıkıntısını yaşadılar. Yine de onları buraya kadar gelmelerinden dolayı yürekten kutluyoruz.
YORUM EKLE

banner471

banner474