banner564

UBP-DP Tamam gibi

Özgürgün; “UBP üzerine düşen görev ne ise onu yapmaya her daim hazır olan tek partidir”
Koalisyon görüşmelerinin hızlandığı şu günlerde ağırlıklı olarak konuşulan CTP-UBP Koalisyonu gibi dursa da mevcut hükümetin yani CTP-DP Koalisyonun da devam edeceğini iddia edenler de var.
Ancak Pazar günü 3.Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun devreye girdiği ve iki partinin önde gelen isimleri ile UBP-DP Koalisyon Hükümeti için anlaştığı iddiaları kulaktan kulağa fısıldanmaya başlandı.
Buna göre; DP’den UBP’ye geçenlerin bakan olmayacağı kabinede UBP Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı ile birlikte 6 Bakanlık alacak. 
DP Parti ise 4 bakanlık ve meclis idare amirliğini alacak.  Ve bir yıl sonra ülkeyi erken bir genel seçime götürene kadar idare edecekler. 
CTP’nin her iki parti ile sıkı bir pazarlık içine girmiş olması ve kendilerine sormadan Hükümet Programı Yazmaya kalkmasına bir tepki olarak iki partinin önde gelen isimleri hafta sonu İskele tarafından bir mekanda buluştu.
Hararetli geçen tartışmaların ardından her iki partinin de önemli isimleri telefonlarla arandı ve görüşleri alındı. Eski Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun da devreye girmesi ile birlikte UBP-DP Koalisyon Hükümeti için prensipte iki partinin önemli isimleri anlaştı.
Prensip olarak DP’den UBP’ye geçen isimler bakan yapılmayacak. UBP Başbakanlığı ve Meclis Başkanlığını alacak. DP’den ise Başbakan Yardımcısı ile Meclis İdare Amiri olacak.
Dün konuyu UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e sordum. Böyle bir pazarlık yapılıp yapılmadığını öğrenmek için. Özgürgün’ün yanıtı gayet netti.
Özgürgün; “UBP üzerine düşen görev ne ise onu yapmaya her daim hazır olan tek partidir”
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün “biz zor bir dönemde UBP olarak parmağımızın arkasına saklanmıyoruz. CTP ile de DP ile de olası bir koalisyon için şartlarımızı ve önceliklerimizi paylaştık.  Ülkenin istikrara yeniden kavuşabilmesi için UBP üzerine düşen görev ne ise onu yapmaya her daim hazır olan tek partidir. İktidarın ortağı olursak ülkeyi yönetebilecek en geniş kadrolara sahip tek partiyiz. Yok, eğer muhalefette kalacaksak bunu da gerektiği gibi yapabilecek gücümüz ve birikimiz var” dedi.



MESAJLAR:
Mehmet Ali TALAT: Siz farkında değilsiniz ama birileri size fena bir oyunun hazırlığı içerisinde. Dakika bir gol bir olmak üzere, bizden söylemesi.

Ömer KALYONCU:  Hükümeti kurma görevini aldınız bakalım kurup onaylaması için yeniden Saraya gidebilecek misiniz? Yoksa Saraya görevi iade için mi gitmek nasip olacak?

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Keyfiniz hayli yerindeymiş, bu arada Dilek Hanımda bu önemli günlerde sizi yalnız bırakmıyormuş. Motivasyon tam demek ki..

Serdar DENKTAŞ: Tam da hükümet pazarlıkları içerisinde nereden çıktı bu ani yurt dışı gezisi.  Yeni vizyonu anlattıktan sonra kısa süreliğine yurt dışına çıkıyormuşsunuz.

Menteş GÜNDÜZ: Koalisyon pazarlıklarına bir geceliğine ara verip sevgili eşinizle evlilik yıldönümü kutlaması yapmışsınız. Bu arada cep telefonlarınızın ikisi de kapalı olunca bazıları kısa süreli panik yaşamış.

Hasan TAÇOY: Herkes hükümet derdinde siz yol derinde. Kapraz’dan Yeşilırmak’a kadar neredeyse tüm köy yollarını yeni baştan yapıyormuşsunuz.

Dr. Faiz SUCUOĞLU: Genel Başkanlık için iyi hesap kitap yapmakta fayda var. Zira böyle dönemlerde gaza getirmeye çalışanlar çok olur ama sonra bir bakarsınız kimse yanınızda yoktur.

İsmet LİSANİLER: Çalışma Bakanlığı müsteşarlığı görevinden emekliliğiniz için dilekçenizi vermişsiniz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Zor bir dönemde başarı ile o görevi yürüttüğünüzden emin olabilirsiniz.

Mehmet HULUSİOĞLU: Kulaklarımızı çınlatmayı biliyorsunuz ama bir alo demiyorsunuz. Peki, öyle olsun. Bundan sonra bizde sizin yaptığınız gibi yapacağız.

Ahmet ERBAŞ: Akdeniz Karpaz Üniversitesi Çarşamba akşamı ilk mezunlarını verecekmiş. Hayırlara vesile olur inşallah.

Mustafa AKINCI: Kazak Dil Kurumunun fahri üyesi olmuşsunuz.  Bu arada Kazak dostlarınızın hediyesini nasıl buldunuz, yakıştı da size.

Mine GURSES:  Amerika’dan her gün fotoğraf paylaşınca nazar değmiş ve torununuz çocuk parkında düşerek sol kolunu kırmış. Ne diyelim size nazar nazarrrrrr.

Murat İPEK: Meydan Dürüm Ramazan ayında oruçluların uğrak noktası olmaya devam ediyormuş. Bu arada personelin mavi tişörtleri siyasi bir mesaj mı veriyor acaba?

 
Fikret KELEŞ: İyi ki Güzelyurt’ta festival yapılıyor. Bütün gece sizi festival alanında görüyormuş dostlarınız. Festival’de bari sizde bir stant açsaydınız kendinize.

Yalçın KOÇYİĞİT: Çarşamba akşamı çok özel dostlarınıza Girne’de iftar veriyormuşsunuz. Allah kabul etsin. 

Emre SEFA: Perşembe akşamı da siz iftar veriyormuşsunuz. Allah kabul etsin. Biz Perşembe yurt dışında olacağız ama bayram dönüşü bahşişimizi almaya mutlaka geliriz.

Salahi KARPUZCU: Dün bir vatandaş aradı ve size ulaşamamaktan şikayetçi oldu.  Vatandaşın ulaşabilmesi için en azından belli saatler de muhtarlıkta olsanız iyi olur.

 Serhat OZCELİK:  Ercan’da yeni pistin yapımı için ilk tünelin temeli dün atılmış. Hadi bakalım hayırlara vesile olsun. Bu arada son zamanlarda Ercan’da epey değişiklikler olmuş. 

Mehmet AKALIN: Airport Mall’un açılışı için çok ünlü bir sanatçı ile el sıkışmışsınız bile. Bu arada açılış içinde artık bir gün belirlemişsiniz. Hadi bakalım kolay gelsin.

Sevgün ŞENTÜRK: Ercan Havalimanın içinin ve dışının tüm cehresi değişmiş. Bu arada reklam işlerinde de sizin elinizin değdiği her halinden belli oluyor. Başarılarınızın devamını diliyoruz. 


Gürkan KARA: Çok geçmiş olsun, sıcakların tavan yaptığı şu günlerde böbrek sancısı yüzünden hastanelere düşmüşsünüz. Allah acil şifalar versin.


GÜNÜN SÖZÜ
“Turist önce Türkiye’ye geliyor. Özellikle güney sahillerinde belli bir doluluğun taşmasıyla buraya geliyor. Antalyada yüzde 30-40’lara varan boşluk var. Onlar önce kendi boşluklarını doldurmak zorundalar. Oradan taşan turisti, buraya gelen turisti kendi boşlukları için değerlendiriyorlar. Antalya dolmadan buraya gelmez. Bunu biz oluşturmadık. İstanbul’a uçak inmeden, buraya turist gelebilir mi? Gelemez. Bizim seçtiğimiz bir sistem değil. Ülkemizin içinde bulunduğu gerçekler bunlar.”

KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ
YORUM EKLE

banner471

banner474