banner564

10 bin beklerken 20 bin geldi

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığının önceki gün, akşam saatlerinde acil kod ile Çin aşısına onay vermesinden dakikalar sonra Türkiye Sağlık Bakanı bu aşıdan olmuş ve herkesi de olmaya davet etmişti.
Haber anında KKTC’ye düştüğü için başta sevgili Serhat İncirli gibi ülkenin okunan ve izlenen gazetecileri de bu aşının bize gelmeyeceği konusunda tahminlerde bulundular.
Oysa aynı saatlerde Türkiye’nin başkenti Ankara’da 20 bin doz aşı özel uçağa yüklenmekteydi. Gece yarısı Ankara’dan 20 bin doz aşı ile kalkan uçak dün sabah saatlerinde Ercan Havalimanına ulaşmıştı.
Sağlık Bakanlığı ilk etapta Türkiye’den 10 bin doz aşı bekliyordu. Ama son günlerde yerel bulaşmaların artması üzerine Türkiye 10 bin doz daha fazladan aşı gönderdi. Tabi bu gelen aşı ilk parti. Bunun devamı da çok yakın bir tarihte gelecek.
Dünden itibaren Türkiye’de aşılama çalışmaları büyük bir hızla başladı. Türk sağlık çalışanları, bir gün içerisinde KKTC nüfusu kadar bir aşılamayı başardı. Bu hızla giderlerse Türkiye’de ay sonuna kadar birkaç milyon aşı yapılmış olacak.
Dün Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Ali Çaygür’den aldığım bilgiye göre; aşılama bugün Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin girişimi ile ülke genelinde başlatılacak. 
Sağlık çalışanları ile kronik hastalığı olanlar öncelikli olarak bu aşıdan yararlanacak. Dün gelen ilk tepkiler pek çok kişinin aşı olmak için istekli olduğunu bize gösteriyor. 
Öte yandan Rumların bize “Rum Sağlık Bakanlığına başvurursanız AB aşılarından size 2 bin göndereceğiz” açıklamasına rağmen hala bu konuyu gündem yapmak isteyenlerin niyetlerini de böylece görmüş olduk.
Nerede 2 bin aşı, nerede 20 bin aşı…

Hayırlı Cumalar Hacı abi…
Biz kapanacak mıyız? Açılacak mıyız diye tartışa duralım hemen karşı tarafımızda Antalya’daki 5 yıldızlı oteller şimdiden konser programlarını açıklamaya başladılar. 
Antalya'nın Belek mevkiinde yer alan Sueno Hotels Deluxe Belek, sosyal medya hesaplarından bu yaza ilişkin konser duyurularını paylaştı. 
Buna göre; 13 Mayıs’ta Altay, 14 Mayıs’ta Sibel Can ve 15 Mayıs’ta da Ebru Gündeş konserleri ile yaza hızlı bir giriş yapacak.
Antalya’daki oteller şimdiden yaz turlarını satışa çıkarıp müşterilerine de konser tarihlerini duyurup satış yapmaya ve eski günlerine dönmeye başladı.
Peki, ya biz? 
Bizim otellerimizde durum ne? Kapalı Bafra başta olmak üzere Girne’de ki büyük otellerin neredeyse tümü kapalı? Ne zaman açılacaklar? Ne zaman konserler başlayacak? Bunun bir planlaması var mı?
Bu konuda KTOB, Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı bir istişare yaptılar mı? Hava yolu şirketleri ile şimdiden bunun planlaması paylaşıldı mı? Konser olacak tarihlere ek seferler konuldu mu?
Haydi Hacı abi, uyan, bugün Cuma, Hayırlı Cumalar sana…

MESAJLAR
Naim PINAR: Ah ah en az sizin kadar biz de ne sözler söyledik ama bazılarına dinletemedik. Hayatta her şey olacağına varıyor ama eğer dinlemek istersen dostları, o zaman hata şansın daha az oluyor. 

Ali KORALP: Çok değerli bir büyüğünüz kabinede görev alınca yine tüm lojistik hizmetleri sağlamak size kalmış. Dün arka arkaya ilgili bakanlığa lojistik destek ekipmanı taşımışsınız. 

Resmiye Eroğlu CANALTAY: Geçen akşamki UBP vekilleri toplantısına katılmayınca kısa süreli bir dedikodu trafiği yaşansa da ufak bir operasyon için geceye katılmadığınızı öğrendik. Çok geçmiş olsun diyoruz. 

Astrolog ABDÜLAZİZ: Kadere müdahale edildiğini de ilk kez sizden duymuş olduk. Bakalım bu konuda din adamlarımız ne diyecek? Zira bizim bildiğimiz İslam dininde kadere iman var ve kadere müdahale olmaz. 

Ahmet YÖNLÜER: Kıymetli hocam, bizi bu konuda lütfen aydınlatın. Ünlü Astrolog Abdullah Abdülaziz ilginç bir yorumda bulundu ve kadere müdahale ettiler dedi. Gerçekten de kadere müdahale edilebiliyor mu? 

Hande GÜZOĞLU: Bakanlıktaki tüm personelin şık ve uyumlu olması için neredeyse her gün kılık kıyafet listesi hazırlıyormuşsunuz. Valla insanların ilk baktıkları da görünüm oluyor değil mi? Devam…

Serhat İNCİRLİ: Dün aşıların KKTC’ye 15 Şubat’ta gelmesinin sıfır ihtimal olduğunu yazdıktan sonra sabahki canlı yayında özür dilemişsiniz. Ah bu Türkiye yok mu belki de sırf size inat göndermiştir bu aşıları. 

Ahmet NERGİS: Serbest Liman ve Bölge Müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Uzun bir aradan sonra yeniden sizi sahalarda görmek güzel oldu. Yeni görevinizde başarılar diliyoruz. 

Hasan TOSUNOĞLU: Partinin yeniden yapılanma sürecinde büyük bir sorumluluk üstlenip bu konuda kolları sıvamışsınız ve eski kadroları yeniden toplamak için iş başı yapmışsınız. 

Kubilay ÖZKIRAÇ: Seçilmiş bir kişiyi siz nasıl olacak da o makamdan aşağı indireceksiniz çok merak ediyoruz. Sizin gibi demokrasi yanlısı aydınların çok daha mantıklı konuşması gerekmez mi? 

Mehmet MUTLU: Memur-Sen’e yeni üye kazandırılması için artık bir ayağınız sürekli Lefkoşa’daymış. Ufaktan ufağa herhalde genel merkeze bir hazırlık yapıyorsunuz diye düşünüyoruz. 

Ramadan AKANDERE: Hükümet yılbaşında seyrüseferlere zam yaptı. Peki şuan işlemeyen kamu araçları ne olacak? Okullar kapalı olduğu için trafikte olmayan bu araçlar da mı zamlı ödeyecek?
 
Dr. Salih BEYOĞLU: Dün uzun bir aradan sonra Lefkoşa’da bir mekanda dostlarınız ile yemek yerken görülmüşsünüz. Sizin gibi Girne’den nadir çıkanlar Lefkoşa’ya geldi mi bakın haber bile oluyor. 

Fikri ATAOĞLU: Antalya’daki oteller çoktan yaz programlarını hazırlayıp ilan bile ettiler. Bizde de benzer bir çalışma yapılacak mı? Bu konuda bir öngörünüz var mı? 

Ercan TURHAN: Biz konserleri sosyal medyada hesaplarımızın yıldönümleri hatırlatması ile hatırlarken Antalya’da oteller şimdiden ünlü sanatçılar ile anlaşmalar yaptılar bile. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

2 günde 600000 uźrinde aşılama bozgunculara yeni düzenci muhalefete palikarya hayranlarına ingiliz budalalarina selam olsun

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Kırmızı tikli zati muhterem asinin enjektoru canini acıttı galiba ne oldu bozuldun mu acıttı galiba

banner471

banner473