banner564

10 dakikalık meclis

Meclisin çiçeği burnunda vekillerinden Oğuzhan Hasipoğlu yaşananlara şaşırmış olacak ki aşağıdaki paylaşımı yaptı. Meclisteki Gukukçu’lara inat bir Hukukçu gözüyle yasaların ve Anayasa’nın mecliste işleyişin nasıl olacağına dair yasal hükümleri paylaştı. İşte o açıklama;
“Bugünkü meclis toplantısını 10 dakikada açtık ve kapadık!. Dörtlü iktidar, meclis başkanını grubu olmayan bir partiden atama konusunda ısrarlı. Anladığımız kadarıyla verilmiş bir söz var! Yeni Mecliste hukukçular var iken (Başta Başbakan ve Başbakan Yardımcısı), savcılık görüş alalım ısrarını anlamak mümkün değil. Savcıdan görüş alınsın alınmasına da, iki haftadır meclis 10 dakikalığına toplanıp kapanıyor! 
15 günde bu görüş neden alınmadı! Anayasa 83. ikinci bent açıkça "Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı, bir kurul olarak çalışır ve meclisteki grupların sayılarıyla orantılı olarak oluşturulur” demektedir. 
Diğer bir ifadeyle meclis başkanı grubu olan partilerden atanır. Ayrıca Cumhuriyet Meclisinin Toplantıları ve Çalışma Düzenini düzenleyen Anayasanın 81. maddeye göre ise; Milletvekillerinin and içme töreninden sonra Başkanlık Divanı (Meclis Başkanı, Yardımcısı, İdare amiri ve katipler) seçimlerine geçilir. Başkanlık Divanı seçimleri bu tarihten başlayarak en geç on gün içinde tamamlanır.
Biz bugün 13. gündeyiz, meclis başkanı seçimi 9 Şubat Cuma gününe kaldı. Boşu boşuna bir meclis günü daha geçirdik ve meclisin daha 3. birleşiminde anayasa ihlal edildi!
#daha faza demokrasi, daha fazla hukuk diye iktidara gelenler için yazdım. Hukuka uyacak isek, muhalefette iken başka, iktidarda başka olmamalı.”
UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu 

Gara Mercedesler her yerde
Aman efendim gara Mercedeslere binerlermiş aman efendim yollar bozuk iken bakanlar keyiflerine düşünürlermiş. Görende zannedecek Hükümetçilik oynayan bu arkadaşlar gerçekten de Gara Mercedeslere karşılar.
Dün, Devlet ve Emlak Dairesinin ambarlarında olan Gara Mercedeslerin çıkarılıp yeni bakan olanlara verilmesi için adete ortaklar arası hükümet seferberliği ilan edildi. Sigorta işlemlerinin tamamlanması için bakanlar telefonlara sarıldı. 
Ve hala daha sol diye geçinen, Çin Malı, İmitasyon solculardan bu konuda sosyal medyada tek bir paylaşım bile gelmedi. Dün Gara Mercedescikleri sigortalayıp kırmızı plaka takılması için verilen mücadeleyi görseniz şaşıp kalırdınız. 
Kıbrıs’ta 1963’ten 1974 Mutlu Barış Harekâtına kadar geçen sürede verilen mücadeleye eş değer bir mücadele verildi dün bazı bakanlıklarda. Sırf Gara Mercedeslere yeni bakanlarımız binsin diye. 

ÖSS sorusu
Yeniden Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin Başkanlığına seçilen Anastasiadis “Ben sadece Güney Kıbrıs’ın değil tüm Kıbrıs’ın Cumhurbaşkanıyım” dedi. Rum lidere kim cevap verecek?
A) Cumhurbaşkanı Akıncı 
B) Hükümet (ama dört ayrı şekilde)
C) Dışişleri Bakanı Kudret Özersay (Ama Özersay’ın açıklaması Kıbrıs Konusuna ilişkin olduğundan Hükümeti bağlamayacak)
D) Çetin Sadeli
E) Arif Salih Kırdağ

MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Madem masadaki haritayı geri aldık ve hiçbir hükmü kalmadı, paylaşın öyle ise kamuoyu ile bizde bilelim masada bir antlaşma olmuş olsa Rumlara ne teklif ettiğimizi. 
Tufan ERHÜRMAN: Dün Serdar Bey ile mecliste fena atıştığınız yönde haberler geliyor. Hayırdır ilk günden ne oldu da ortam bir anda gerildi. Durun bir dün bugün iki. 
Ayşegül BAYBARS: Anlaşılan bakanlıktaki yoğun işlerin altından kalkmak için sabaha karşı Gazimağusa’dan yola çıkıp Lefkoşa’ya geliyorsunuz. Dün sabah 6.50’de makamdaydınız. 
Cemal ÖZYİĞİT: Angolemli’nin meclis başkanı olmaması halinde parti içinde çok ciddi bir muhalefet hazırlığı olduğunu biliyor muydunuz? Dün bu konuda kulaklarınızı epey çınlattık.  
Serdar DENKTAŞ: Bir motorculuğunuz eksikti o da oldu tam oldu. Şimdi herkes merak ediyor, deri ceketin altına deri pantolon da giydiniz mi? 
Erhan ARIKLI: Şanverdi ailesinden dün önemli bir ismi parti saflarınıza katmışsınız. Bu arada dün mecliste de sıkı bir muhalefet partisi olacağınızın ilk sinyallerini verdiniz. 
Hüseyin ANGOLEMLİ: Sizin meclis başkanlığı işinde anlaşılan CTP kanadı iyi polisi Başsavcılık kötü polisi oynayacak gibi. Bizden söylemesi.  
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Dün meclis öncesi grubu topladınız ama mecliste pek etkili bir muhalefet olamadınız. Seçmenleriniz sizden dişli bir muhalefet yapmanızı bekliyor. 
Oğuzhan HASİPOĞLU: Madem meclis sadece 10 dakikalığına toplanıyor ve siz verimli olamıyorsunuz o zaman geri kalan saatlerde mecliste hukukçuyum diye geçinenlere yeniden hukuk dersi verseniz fena mı olur? 
Olgun AMCAOĞLU: Dün meclisten çıkıp Lefkoşa çarşısını gezmişsiniz. Vatandaş ne diyor çarşıda. Yeni hükümetten umutlu mu çarşı esnafı?
Cengiz ERCAĞ: Yeni hükümet Vakıflarda ilk iş olarak bazı reklamların durdurulmasını istemiş. Aman görevden ayrılırken kime ne kadar verdiğinizi açıklamayı da unutmayın. Belki merak edenler vardır. 
Kemal ALTUNCUOĞLU: Siyasete çok hızlı girdiniz ve bazı eski dostlarınızı hedef tahtasına almışsınız. Demek ki onlarla görülecek bir hesabınız var. 
Baykan Gürses ÖZDAĞ: Grip sizi bu sefer fena yakalamış ve iki üç gün boyunca programlara ara vermek zorunda kalmışsınız. Aman dikkat edin kendinize, bol bol C vitamini tüketin. 
Zorlu TÖRE: Dün Bağ Restaurantta Ersin Tatar’la baş başa yemek yerken görülmüşsünüz. Ersin Bey size meclis başkan yardımcılığı adaylığı konusunda destek sözü vermiş. 
Ömer FARUK: Lefke rezidans projesini hayata geçirmek için düğmeye basmışsınız. LAÜ' ye bir adım uzaklıktaki rezidans projesine yoğun ilgi varmış. 

POLEMİX
 “Şu an itibarıyla yeni bir müzakereci atamayı düşünmüyorum. Bunun nedeni çok açıktır. Her şey eskiden olduğu gibi, hiçbir şey olmamışçasına, aynı minval üzerinden bir elli yıl daha devam etmesi anlayışında değiliz.”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı
YORUM EKLE

banner471

banner473