banner564

10 kişi ile bir puan önemlidir

Ligin son haftasında, Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı’nda oynanan mücadelede, Girne Halk Evi ve Binatlı takımları 1-1 beraber kalarak ilk yarıyı birer puanla kapatmış oldular.

Maça hızlı başlayan konuk ekip Binatlı takımı, Girne Halk Evi defansının yaptığı hatalardan faydalanarak, rakip kalede etkili ataklar geliştirdiler. Özellikle defans bloğunun yaptığı bireysel hatalar, savunma hattının organize olamaması ve ileriye çıkarken yapılan pas hataları, Binatlı takımının ev sahibi ekip üzerinde baskı oluşturmasındaki etkenlerdi. 
Maçın henüz dördüncü dakikasında bu atakların birinde kazanılan serbest vuruşu, Mustafa Süzgen’in ayağından gole çeviren Binatlı takımı maça adeta 1-0 önde başladı. Bununla birlikte on yedinci dakikada Girne Halk Evi oyuncusu William’ın da kırmızı kart görmesi ile on kişi kalan rakibi karşısında oyun onların lehine dönmüştü. Ancak yakalanan pozisyonların harcanması ve rakibin eksik kalması ile oyun konsantrelerinin düşmesi onlar için kayıp oldu.
İkinci golü bulup maçı kopartamayınca bir puanla yetinmek zorunda kaldılar. 
Ammanuel Israel, Mustafa Süzgen ve Alattin ilk yarıda takımın öne çıkan isimleri idi ancak aynı performansı ikinci yarı sergileyemediler. Rakibinin oyun konsantresinin düşmesini fırsat bilen Girne Halk Evi takımı, ilk yarının sonlarına doğru ataklar geliştirmeye başladılar. İkinci yarıya daha motive başlayan Girne Halk evi takımı; 10 kişi olmalarına rağmen geride riskler alarak, oyuna ortak oldular. 
Ndoye ile geliştirilen ataklarla rakip kalede etkili oldular. Oyuna yapılan müdahaleler ile skoru koruma amaçlı geri çekilen Binatlı takımı karşısında orta sahadaki üstünlüğü ele geçirip baskılarını artırınca golü de buldular. Maçın son dakikasında Ndoye ile buldukları pozisyonu değerlendirseler maçtan galip de ayrılabilirlerdi. 75 dakika boyunca 10 kişi mücadele edip puan almak önemli. Bu onlar için bir artı oldu. 
Her iki takımda devre arasını iyi değerlendirip, eksiklerini görerek, ikinci devreye hazır bir şekilde girmek için gerekli önlemleri alacaktır diye düşünüyorum. 

YORUM EKLE

banner471

banner473