banner564

10 yıl sonra kırılan rekor

Diyalog TV’de yayınlanan Reşat Akar’ın hazırlayıp sunduğu Son Durum Programı her halde yine kendisine ait olan bir izlenme rekorunu geçen gece egale etti. Sadece sosyal medya üzerinden 35 bin kişi programı takip etti. Dün gün boyunca yorumlar gelmeye devam etti ve programa gelen sosyal medya mesajları Bin 500 rakamına yaklaştı.
10 yıl önce Reşat Akar’ın hazırlayıp sunduğu Son Durum Programında o dönemin Başbakanı Ferdi Sabit Soyer ile Dr. Derviş Eroğlu karşı karşıya gelmiş ve yine büyük beğeni ile izlenmişti. 
Önceki akşamki program dün gün boyunca gittiğimiz her yerde konuşulan konuların en başında geliyordu. Bir süre daha anlaşılan bu program konuşulmaya devam edecek gibi duruyor.
Birçok haber sitesi programı haber yaparken bazı haber sitelerin programla ilgili olarak anket yaptıkları ve okuyucularına gecenin şampiyonunun kim olup olmadığın sorduğunu da gördük.
Bir başka ilginç gelişme ise Detay Sosyal Medya ekibi tarafından paylaşılan klip oldu. Programla ilgili bir klip hazırlayan Detay Sosyal Medya ekibinin “Duyumlar var!” klipi paylaşım rekorları kırdı.
Reşat Akar’ın önümüzdeki günlerde yeni çok tartışılacak bir program için hazırlıklara başladığı, yine izlenme rekorları kıracak bir program için kolları sıvadı bize gelen bilgiler arasında. 

Erhürman- Tatar için 3 öneri
Tufan Erhürman için öneriler; 
Birincisi: Tufan Hoca böyle birkaç program daha yaparsa Cumhurbaşkanlığı yolunda büyük bir ilerleme kaydedebilir. 
İkincisi: Üniversiteler de Tufan Hoca Siyaseti diye bir ders verilebilir ve hiçbir şey yapmadan da başarılı olunabileceği öngörüsü kanıtlanabilir. 
Üçüncüsü:  “Tufan Hoca” diye bir kampanya yürütülebilir Cumhurbaşkanlığı yarışında. 

Ersin Tatar için Öneriler: 
Birincisi: Tufan Hoca’nın akşam söylediklerinin video bandı alınıp önümüzdeki günlerde pekâlâ servis edilebilir ve arada geçen zamanda neler yapmadığı sorgulanabilir. 
İkincisi: Böyle bir iki program daha yapılıp Tufan Hoca’nın Cumhurbaşkanlığı yolunu açıp CTP’nin başından gitmesine yol verilir ve yeni gelen ile daha rahat baş edilebilir. 
Üçüncüsü: Bir sonraki randevuya daha iyi çalışıp önceki gecenin intikamı daha atak bir programla geri alınabilir. 

Çağdaş ülkedeki tapu? 
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, “Tapu işlemleri artık çağdaş ülkelerdeki gibi yapılabiliyor" demiş. Ne tesadüf ki dün Bakan henüz bu açıklamayı yapmadan önce bir işlem için Lefkoşa Mahkemelerde yer alan Tapu Dairesi’ne gidip bir tapu araştırması için başvuru yapmıştım.
Her ne kadar dünkü açıklamasında Bakan Baybars “Tapu işlemleri için malın bulunduğu ilçeye gitme eziyetine son verildiğini “söylese de durum hiç böyle değildir sevgili okurlar.
Eğer Gazimağusa’da bir malınız varsa ve siz o malın Türk malı mı? Eşdeğer mi? olduğunu öğrenmek istiyorsanız Gazimağusa’ya gitmek zorundasınız. Bakanın dediği gibi değil yani!
Bakan diyor ki ”İşlemler çağdaş ülkelerdeki gibi.” Oysa Lefkoşa Tapu Dairesi’ne son 10 yılda hiç istihdam yapılmadı, yapılanlarda bir torpil bulup başka dairelere kaçtı. Eski camların arkasında az sayıda personel çalışmaya çalışıyor. En basit bir sorgulama işlemi bile bir haftadan önce bitmiyor. Tapu Lefkoşa dışında bir yerde yapılamıyor. İşte bakanın çağdaş ülkelerde ki gibi dediği Tapu Dairesi’nin Lefkoşa’daki durumu.  

MESAJLAR
Reşat AKAR: Yine çok konuşulacak bir programa imza attınız. Ancak bu programın devamında benzer bir program daha hazırlamak için kolları şimdiden sıvamışsınız. 

Fazilet ÖZDENEFE: Mecliste kadın bir milletvekiline kürsüden söylediğiniz sözleri açıkçası size hiç yakıştıramadık. Oysa kadınlar olsun daha birbirine saygılı olmalı Meclis çatısı altında. 

Yasemin ÖZTÜRK: Son günlerde unutkanlığınız tavan yaptı diye duyduk. Gittiğiniz her yerde ya arabanın anahtarını ya da cep telefonunuzu unutuyormuşsunuz. 

Ahmet TOLGAY: Uyuşturucu ile mücadele konusunda dediklerinize aynen katılıyoruz. Keşke abudik gubidik şeylerle uğraşan siyasilerimiz de sizin gibi düşünebilse. 

Ayşegül BAYBARS: Şu çağdaş hale gelen Tapu Dairesi’nin Lefkoşa Mahkemelerde yer alan kısmını bir ziyaret edelim mi birlikte. Nasıl çağdaş olduğunu bize bi anlatın bakalım. 

Enver EMİN: Salı sohbetleri nasıl gidiyor. Bu haftaki toplantıda bir arkadaşınızı fena gofladığınız yönde haberler geliyor. Bizce o gruptaki herkes böyle iyi. Kimseyi bu saatten sonra yarışa sokmaya gerek yok diye düşünüyoruz. 

Mustafa AKINCI: Bir personelinizi fena halde üzdüğünüzü ve kendisinin hak aramak için mahkemelere kadar gittiğini duyduk. Hayırdır, siz böyle şeylerle uğraşmazdınız, demek ki bizim bilmediğimiz bir durum var demek ki.

Oğuz KÖSE: Dün tavlada 3-0 önde iken iki mars bir oyun ile maçı nasıl kaybettiğinizi anlayabildiniz mi? Neyse bu size bir ders olsun. Bir 15 gün içinde sizi tekrar sınava alacağım, iyi çalışın. 

Canev ASLAN: Pek muhterem babanızın vefatını derin bir üzüntü ile öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun.

Erkut YILMABAŞAR: Detay Sosyal Medya ekibi olarak hazırladığınız klip paylaşım rekorları kırıyormuş. Ersin Bey biraz klibe bozulmuş ama o bilirsiniz hoşgörülüdür, o yüzden size darılmayacaktır. 

Bulut AKACAN: Dün sabah sabah Başkent Lefkoşa’da Sarayönü’nde sandviç yerken görülmüşsünüz. Hayırdır yoksa gece rüyanızda Lefkelinin sandviçini mi gördünüz. 

Biray HAMZAOĞULLARI: Bu yıl tüm memleket yağmura doyarken sizin köyde kuraklık olduğu yönünde haberler geliyor. Acaba nasıl oldu da sizin orası bir tek yağmur almadı? 

Hakan ATAÖV: Son birkaç ayda kapısını çalmadığınız diş doktoru kalmamış Lefkoşa’da. Ömrünüzden ömür gitmiş adeta iki dişinizin ağrısı yüzünden. Çok geçmiş olsun. 

Emrah YEŞİLIRMAK: Dün akşam Başkent Lefkoşa meyhanelerinde görülmüşsünüz. Anlaşılan siyasetin kalbinin Lefkoşa’da attığını fark edince artık akşamları da Başkentte kalmaya karar verdiniz. 

Fırat ATASER: Sizin bölgeye yapılması planlanan üniversite için hükümet biraz mesafeli duruyormuş. Zira hükümetin kafasında başka başka şeyler var şimdilerde.  

YORUM EKLE

banner471

banner473