banner564

12 bin başvurunun 4 bini memurmuş!

Bizim işimiz gazetecilik sevgili dostlar. O yüzden gördüğümüz yanlışları buradan sık sık dile getiriyoruz ve yetkili makamları uyarıyoruz. Kim işini layığı ile yapmazsa da buradan deşifre ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.
Lakin işin hakkını vererek yapanları buradan açıklamak, onları bu zor günlerde avuçlarımız patlayana kadar alkışlamak da boynumuzun borcudur.
Sağlık çalışanlarımız, Polis Teşkilatımız, Sivil Savunma ekiplerimiz, Belediye çalışanları gibi…
Başbakanlık Kriz Masası kuruldu Coronavirüs salgını nedeni ile. Ve tüm yardımların tek bir merkezde yapılması adına da son derece önemli ve isabetli bir karar olmuştur. 
Yardımların ulaştırılması ve koordine edilmesi için bu işin başında Başbakanlık Müsteşarlarından Suat Yeldener görevlendirildi. Yaşamını Amerika Birleşik Devletleri’nde sürdürdüğü dönemde sahip olduğu 23 patent ve ödülleriyle “ses iletim teknolojileri” alanında dünya çapında başarılarından söz ettiriyordu ta ki Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı müsteşarlığı görevine getirilene kadar. 
Ersin Tatar’ın Başbakan olması ile birlikte Suat Yeldener de Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirilmişti. İşte o görev ile birlikte birçok önemli projenin de yaşama geçmesi adına önemli çalışmalar sürdürdü Yeldener.
Dediğimiz gibi son olarak kriz masasının başına getirildi ve yardımların koordine edilmesini üstlendi. Çok kısa bir süre içinde Başbakanlığa 12 bin gıda yardımı başvurusu geldi.
Gerçekten de yardıma ihtiyacı var mı ya da ne kadar çok yardıma ihtiyacı var seçeneğini uzun uzadıya değerlendirebilecek bir zaman olmamasına karşın Suat Yeldener bu konuda titiz davrandı ve yardım talep edenlerin içinde bulunan 4 bin memuru ilk etapta eledi. 
Şaka gibi ama gerçek. Maalesef ülkemizdeki 4 bin kamu görevlisi Başbakanlığın dağıtacağını duyurduğu gıda yardım paketlerinden faydalanmak istediğini bildirmiş.
Suat Yeldener, bu başvuruları da şuan tek tek inceliyor. Ama önceliği hiçbir maaşı olmayan ve gerçekten zor şartlar altında yaşam mücadelesi verenlere. 
Eğer bu noktada tüm ihtiyaçlara cevap verilebilirse belki diğerlerine de yardım yapılabilir. Ama henüz tüm yardıma muhtaç olanların sorunları giderilmedi. Hali ile böyle bir tablo ortada yok iken kamu görevlisi arkadaşlar biraz daha beklemek zorunda kalacaklar.

Döviz de patladı
Coronavirüs salgını yetmezmiş gibi bir de döviz vuruyor son günlerde. Dövizdeki hızlı artış ekonomik krizin olduğu 2018’deki değerlere ulaşmak üzere. 
Hali ile zaten işyerleri kapalı olan binlerce esnaf, şimdi de dövizdeki bu ani artıştan ötürü meydana gelecek kur farkından ötürü çok ciddi bir mağduriyet yaşamak zorunda kalacak.
Hükümetin elinde zaten çok az bir mevduat kalmıştı. Şimdi bir de bu dövizden kaynaklı sorunlar için yeni kaynaklar yaratmak zorunda kalacaktır.
Dövizin bu kadar artması çok kısa bir süre içinde cebimizdeki paranın çok hızlı bir şekilde erimesine neden olacak. Çünkü gerek kira gelirleri gerekse ürün maliyet giderlerin büyük bir kısmı döviz cinsi üzerindendir. 
Dövizdeki kur artışının ürünlere çok kısa bir süre içinde yansıtılacağını bildiğimiz için önümüzdeki günlerin çok ama çok daha zor geçeceğini buradan söylemek zorundayız.
Corona’dan sonra maalesef bir de döviz yüzünden ekonomimiz derin bir yara alacaktır.

Bir alkış da Gümrük Memurlarına 
Gümrük Genel Müdürlüğü tüm bölgelerde bir yardım kampanyası başlattı. Gazimağusa bölgesi personeli oradaki kaymakamlığa, Girne Bölgesi "İyilik Gönüllüleri” Koordinasyonuna, Gemikonağı Gümrüğü de Lefke Belediyesi’ne toplanan parayı teslim etmiş. 
Lefkoşa Gümrüğü de toplanan parayla toplam 36 aileye, evlerine giderek yardım paketlerini dağıtmış. Bu vesile ile canla başla çalışan tüm Gümrük Memurlarına da kamuoyu adına biz teşekkür ediyoruz.
Hem böylesine zor bir dönemde görevde kalmaya devam ediyorlar hem de toplumsal seferberliğe böylesine anlamlı bir katkı koyuyorlar. Tüm gümrük çalışanlarını kutluyoruz. 
 
MESAJLAR

Levent ÖZADAM: Yani bu salgın bile seni sigaradan vazgeçirememiş ise artık biz ne diyelim. Son çare galiba bu konuda bir imza kampanyası başlatmak olacak.

Sabire KARAMAN: Uzun yıllar birlikte çalıştığınız çok kıymetli iş adamı ve sendikacı Mustafa Özbek Hakk’ın rahmetine kavuştu. Merhuma Allah’tan rahmet ve geride kalanlara sabırlar dileriz.

Akın MANGA: Çok daha kötü günlerin arifesindeyiz. Bu konuda sendika olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz? Zira şimdiden bazı şeylere hazırlıklı olmakta fayda var. 

Suat YELDENER: Yardımların adil ve gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması adına gösterdiğiniz gayretten ötürü sizi ve tüm ekibinizi canı gönülden tebrik ediyoruz. Başarılarınız daim olsun. 

Bumin PAŞA: Son günlerde epeyce eleştiri de alsanız bazı eksiklikleri hızla tamamlayıp bu haftadan itibaren tüm bölgelerde ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırmaya başlamışsınız. Kolay gelsin. 

Adil ÖZGEY: Siyasette maalesef çok dik duran adamı sevmiyorlar. Bunun yüzlerce örneği var. Eğilip bükülenler bir yerlere gelebiliyorlar. Ne yazık ki sen de ben de pek eğilip bükülemiyoruz. 

Mustafa DEVECİ: Şahsınız başta olmak üzere tüm Gümrük Memur arkadaşlarımıza toplumsal duyarlılık adına göstermiş olduğunuz katkıdan ötürü teşekkürü bir borç biliyoruz. 

Remziye SEVEN: Ne demiş eskiler, tilkinin gidip geleceği yer gene kürkçü dükkanı. Bizim dükkan şimdilik kapalı olsa da karantina sonrası yeniden eskisi gibi hizmet vermeye başlayacak. 

Tufan ERHÜRMAN: Hükümet mehter takımı gibi, bir ileri iki geri. Bence bu benzetmeyi kullanabilirsiniz siz de. Neyse artık çok daha fazla kişi 1500 TL’lik yardımı alabilecek. 

Asım AKANSOY: Corona salgınından ötürü herkes evinde kalıp saçlarını kendisi keserken sizin saçlarınızı kesmediğinizi görüyoruz. İnsan bunca yıl büyüttüğü saçları kesemiyor değil mi? 

Kudret ÖZERSAY: Dünkü Bakanlar Kurulu’nda hem yazılı basının hem de radyo ve TV çalışanlarının 1500 TL destek almalarının yolunu açmanızdan ötürü birçok destek mesajı geldi. Sektör adına teşekkür ediyoruz. 

Hurşide BAYBORA: Basın-Sen olarak birçok basın çalışanına bu zorlu günlerde yardım elinizi sendika olarak uzatmışsınız. Gerçekten zor durumda kalan arkadaşlarımıza hepimiz sahip çıkmalıyız. 

Mahmut ANAYASA: Film bitmedi usta hemen sevinme. Bu sezon finaliydi. Yeni sezonda neler neler olacak bak sen o zaman gör. Devre arasından sonra yeniden görüşmek üzere, dostlukla kal.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Burak Bumin
Burak Bumin - 4 yıl Önce

Mezbahalarda kesilen hayvanlar nekadar hijyenik ortamda kesilir

banner471

banner473