banner564

20 Temmuz’u anarken

Dünü çelişkiler içindeki bir ruh hali ile geçirdim.
Aradan kırk altı yıl geçmiş. Kırk yıl önce doğmuş bir gence o günlerde yaşananları anlatmak geçen zaman dilimi içinde o kadar zorumuza gitti ki. Yaptıklarımıza ve de yaşadıklarımıza gereken değer anlayışını göstermediğimizden olacak bizden sonraki nesillere gerçekleri aktaramadık. 
Bugün toplum olarak yaşadığımız çelişkilerin bana göre nedeni bu! 
Kıbrıs Türk toplumu arasına bu denli kolay nifak tohumlarının ekilebilmesinin sebebi bu!
 Rum kesimin pandemiyi neden göstererek kapattığı kapıları açmamak tavrına karşı topyekûn gösterdiğimiz tepkileri artık yadırgar durumdayız! 
O kadar birlik ve beraberlikten uzağız ki, birlikte yapılan haklı tepkiler karşısında adeta bayram yapıyoruz.
Bir ülke düşünün rahmetli Denktaş’tan sonra lider yüzü görememiş. 
Kimileri alınganlık gösterecek ama uluslararası arenada kendini kabul ettirebilmiş tek lider, rahmet istedi, Rauf Raif Denktaş’tır.
Kapılar arkasında gizliden gizliye tavizler vererek muteber toplum lideri olma yolunu seçmeden, temsil ettiği kitlenin maruz kaldığı acıları, katliamları, bunlara şahitlik eden ama hiçbir tepki vermeyen dünyanın yüzüne vura, vura temsil ettiği mazlumların hakkını aradı.
İçeride başka, dışarıda başka, başka şeyler söylemedi. Sırf dikte edildiği için yola çıkıldığı günden beri izlenen yoldan şaşmadı.
20 Temmuz’un ruhuna malla, mülkle, puanla, eşdeğer altındaki madrabazlıklarla ihanet etmedi.
Vaktiyle söylenenlerin aksine vurgun peşinde koşmadı. Mekanı cennet olsun.
                 *** **** ***
Kırk altı yıl sonra bir 20 Temmuz’u daha karşılarken hükümet sallantıda diyorlar.
Attan inip, eşeğe binmek gibi bir hadise yaşanabilirmiş. Hele bir Cumhurbaşkanlığı seçim arifesinde. Tüm siyasi yapı liderlerinin Cumhurbaşkanlığına aday olduğu kritik bir dönemde!
Sadece pandeminin çökerttiği ekonomik durumdan dolayı değil, Alicengiz oyunlarının da döndüğü bir dönemde birilerinin çıkıp da güle oynaya hükümete talip olabileceğini düşünemiyorum.
Hükümette olma avantajının yastığına yaslanarak seçimi “Çantada keklik” gibi görenlerin şu günlerde yapılacak anket sonuçlarına bakarak dikkatli çok adımalar atması halisane dileğimdir.
                  ****  ****  
Kırk altı yıl sonra Rum kesimin pandemiyi neden göstererek kapattığı kapıları açmamak tavrına karşı topyekûn gösterdiğimiz tepkileri artık yadırgar durumdayız! 
O kadar birlik ve beraberlikten uzağız ki, birlikte yapılan haklı tepkiler karşısında adeta bayram yapıyoruz.

YORUM EKLE

banner608

banner474