banner564

2023, İlk Eylem, EL - SEN 

Yerel Seçim sonuçlandı. Seçimle eş zamanlı olarak, eski yıl da bitti ve yeni yıl girdik.  Ancak tüm iyi temennilere karşın, yeni yıla  elektrik üretmedeki esas kurumumuz olan, KIB - TEK'te örgütlü olan EL- SEN sendikasının iş yavaşlatma kararı  ile girdik.
 Bu ağır ekonomik koşullarda sendika, ücret ve özlük haklar artışı talebi ile  eylem kararı almadı. Eylemin nedeni, KIB TEK'in  elektrik sayaçlarını almamasıdır. Sendika;   yurttaşı, insanı ve ekonomiyi doğrudan ilgilendiren bu eksikliğe karşı harekete geçti. Yani kurum yönetiminin, yapması gereken olağan görevini yerine getirmemesi üzerine, kurum ve tüm halk için eylem yapmaya karar verdi. Çünkü bu sorun aylardır yaşanıyor. Sayaç yok. Yeni inşaatı biten iş yeri ve konutlar için elektrik sayacı taleplerine kurum cevap veremiyor.. Ama ayni zamanda herkeste özel bazı yerlerde sayaç satıldığını biliyor. İhtiyacı için almaya kalkanlarda, oralarda fahiş fiyatlarla yüz yüze kalıyor. Yani KIB TEK’in elini kolunu bağlıyorlar ve bazı canavarları da rakipsiz  meydana sürüyorlar. Böylece kurum ve yurttaş kaybediyor. Bazı canavarlarda şişiyor. Tıpkı yakıt konusunda doğru dürüst ihale açmadan, ihalesiz pahalı yakıt alımı yapıp, vatandaşın ensesinden bazı piyasa canavarlarına kaynak aktarma işi gibi.
Bu nedenle EL SEN’ in yaptığı iş yavaşlatma eylemi;  yalnız KIB TEK çalışanlarının değil, ama hangi görüşten olursa olsun kurallı ve kurumsal olarak var olmayı hedefleyen her insanımızın dikkatini çekmelidir. Çünkü, Kurumların ve demokratik Kuralların yok sayıldığı bir toplumda, ortak payda ve var oluş erir. Bu eylem, toplumsal kurumlaşma ile demokratik kuralarla yaşamak isteyen herkesin ve kesimin ilgisini çekmelidir. Siyasi erkin koltuğunun altına saklanan kimi canavarlara sunacak ne kanımız, nede canımız var. Bu sayaç ve yakıt işi, kurumun ve halkın hakkını ve hukukunu koruyacak şekilde çözülmelidir. Yani yeni yıla, eskinin yol açtığı sorunlar nedeni ile eylemli girdik. Bu nedenle yeni için, eskinin kötü uygulamalarını sonlandırmak görevdir. Yeninin yolu böyle açılır. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 1 yıl Önce

Çalışmak sizi bozar mesai yerine eylemlere devam varacaginiz yer ancak üçün biridir çalışmak sizde allerji yapar antihistaminik olarak palikarya kucağı size iyi gider

banner608

banner473