banner564

3’ncü devre başlarken…

Evet, futbol liglerimiz hayırlısıyla başlıyor. Kıbrıs Türk futbolunun en önemli derbisi Doğan Türk Birliği- Türk Ocağı Limasol takımları arasında Perşembe akşamı start alacak bu karşılaşma, futbol liglerimizin tekrar başlaması anlamında olduğu gibi, liglerimizin 3’ncü devresinin başlangıcı gibi de addedilecek!
Pandemi sonrası değil, pandemi arası oynanacak bu karşılaşmalar, ligin seyrini değiştirecekmiş gibi geliyor bizlere. Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki böylesi bir durumla ilk kez karşılaşıyor futbolumuz. Ne ile nasıl bir durumla karşılaşacağımızı gerçekten kestiremiyoruz. Yaşanmamış, bilinmemiş olduğuna göre ne ile karşılaşacağımız da meçhul. Kısaca bu 3’ncü devre her şeye gebe, her olasılığa açık! Bekleyip görmekten başka yapacak bir şeyimiz yok, hayırlı uğurlu olsun demekten başka!
Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, Coronavirüs nedeniyle lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendiren takımlar kalan haftalarda daha iyi performans sergileyecekleri açıktır. Buradaki soru kim bu takımlar?
İngiliz’in deyimiyle “To be or not to be”. Takımlarımız şu anda gruplar halinde takım oyunu içinde çalışmalar yapıyorlar. Bu zamanı fiziksel ve zihinsel olarak iyi geçiren, mental anlamda buna hazır, organizasyonu iyi olan bir adam önde olacak ama bizler şu anda bunun değerlendirmesini yapacak durumda değiliz. Maçlar başlayıp tüm takımlarımızı gördükten sonra ancak karar verebilecek duruma geleceğiz.
Şu anda dünyada da yaşanmamış bir durum var. Herkes bunu deneyerek sonucunu görecektir. Şu da bir gerçek ki takım ve saha organizasyonlarını iyi olan takımlar daha da öne çıkacaklardır. Örneğin Türkiye Süper ligine baktığımızda hiçbir takım pandemi öncesi konumunda değil, bazıları o civarda gezinse de birçoğu çok gerisindeler. Galatasaray örneğinde olduğu gibi! Sarı kırmızılılar ne fizik kondisyon ne de takım organizasyonu açısından iç açıcı konumda değil. Ülkemizde de böylesi durumlarla karşılaşmamız çok normal olacaktır…
Pek tabii futbolda önemli yer tutan moral motivasyon (isteklenme)da çok önemlidir. Bizim ülkemizde daha da önemlidir çünkü küçük bir alanda iç içe yaşamaktayız, karşılıklı etkilenmemiz çok daha çabuk ve kolay olmaktadır.
Yazıyı toparlar, konuyu ülke bazına indirgersek bizim görüşümüze göre Mağusa Türk Gücü liglerin tekrar başlayacağına başından itibaren inanç belirtip iyi bir hazırlık sürecini geçirdiğini gözlemlemiş bulunuyoruz. Bu sürece çok kötü başlayıp hazırlık yapmaktan çok oynanmaması için uğraş veren Çetinkaya (eski) yöneticileri, takımın motivasyonunu sıfırlarken, yeni yöneticiler takımın idmanına yetişmekle kalmayıp camianın moral motivasyonu da en üst düzeye çıkarıp takımı hırs küpüne çevirmeyi başarmış görünüyorlar.
Diğer takımlarımızda pek fazla bir şey yaşanmadığından, onlar hakkında söz söyleyecek konumda değiliz, bekleyip görmekten başka yapacak bir şeyimiz yok.

YORUM EKLE

banner608

banner474