banner564

42. Allah’ın süpermarketinden alışveriş yap!

 "Nōlī turbāre circulōs meōs!" “"Do not disturb my circles!" Arşimet.
İnsan barkodunda kırk altı kromozom, bir DNA molekülünün 3,5 milyar şifresi saklıdır. Genetik harfler içimizde, Allah’ın boyası içimizde, her şey zıttıyla yaratıldı kalbin astronomisi içinde. Biliyoruz dayıcığım, mutluluk rakamı ne geçmişin matematiğinde ne de geleceğin modernitesinde; şu anın gönül jimnastiğindedir. Varlığımızın yaratıcısı, nefsimizin öğretmeni, düşüncelerimizin efendisi, yüce çerağımız, sükût ve hayret ehlimiz, gönül besleyicimiz, yokluğumuzun ilhamıdır. Dil O’nu okudu, akıl O’nu yazdı, kalp hep O’nu konuştu.  
O kalbin yörüngesinde dönen bilmem kaç astronomi birimi büyüklükte aziz ve bilinç üstü Tek pulsardı. Hava basıncını ve kan basıncı dengede tutan ulvi bir simya laboratuvarı gibi intizam içinde çalışır. İnsan dimağına dinamiğine nüfuz eden atomik partikülleri mucizevi bir şekilde nihayete kadar idame ettirir.
Hala tango çalışmaların devam ediyor mu dayıcığım, 7. kattayız ama çalıştığını senden işitmedik. Sadece işittiğimiz hep din, bilim, felsefe ve diğer konulardaki çokbilmişliğin oldu. Kaçıncı defa söyledik canımızın sıkıldığını ama sen inatla anlatmaya devam ediyorsun. Tamam, çocuklar bugün size bir tango hareketi olan benim de çok sevdiğim ‘enrosque’ hareketinin filozofisini anlatacağım. Amudifukari kemiğimizi dik tutarız ve kalçamızı aktin ve miyozin proteinleriyle kasarak ‘enrosque’ dönüşümüzü için içine saklanmış spiral dönüşlerle bütün varlığımızı merkez nokta enerji santralimizden; mitokondriyon’dan (atom reaktörümüzden) beden bataryamız için ATP üreterek kalbimizden ruhumuza hiçliğin bilinçaltından beden fraksiyon(bölüngü) farkındalığına tavaf ederiz. 
İkinci mütearife, ’enrosque’ ile ruhumu insicamlı bükerim, alt dantiendeki Chi enerjisi tektonik salınımı dairesel bir aura alanı oluşturur. Omurganın dönüşü ile yerin dönüşü birbirine merkez teşkil eden mevcudiyetimi ortaç çizgede yordamlar.  
Zamanın usa uygunluğu yoktur çünkü her zaman bir parçası yaşanmamış olacaktır. Doğada soyut bir aksiyomdur, kalp ise senin dünya ormanındaki dayandığın noktadır. Şimdi o belitle, o kök ağaçla dünyanın tüm yalanlarını kaldırabilirsin. Unutma ki! Kalbin algoritması hikmet ve hakikati sonsuz olan Allah’ın güzelliğindeki sırra kabul olunmak için kullanılan nefs matematiğidir. Allah’ın adını mahşere kadar zikretmeyen kalbin evine giremez. Beyinde Allah’ın nur galaksisini oluşturmak için kalbin sınırsız sayılarını aklın sınırsız sayılarına çarparak şehâdet, namaz, oruç, zekât ve hacca bölmeliyiz.
İnsan mutluluğunu istihdam etmek için tabiatın başhekiminin yeşil kudret reçetesiyle tedaviye başlar. Hasta olmadan dini ve aklı aynı doğrultuda tedbir alan sağlıklı, dengede bireyler gereklidir dünya küresine. Kalbin ittifakı ilim ve sanatla yoğrulmalı, İslâm muvazenesi içinde olmalıdır. Derdin devası kendini bilip anlamandır, kendinle yalnız, düşüncenle bir kalmandır. Kalbin ilâhi elementleri rastlantısal zıt kuvvetlerin fiil ve edilgisinden doğmaz, onlar yaratıcının kemalinden özümüze akseder. Dünya tiyatro sahnesinin ışıkları gibidir, spotlar en güçlü oyuncunun üzerindedir, fakat o gücü sürdürebilmek için Allah’ın yardımı, bizimde Allah’a sonsuz inanç ve imanımızın olması katiyetle gereklidir. Davranışlarının sanatkârı Rabbin olmalı, ancak ona itimat edebilirsin. Dünya hırslarının peşinde olanlar dünyada prangalı mahkûm gibidirler. 

YORUM EKLE

banner471

banner473