banner564

43. Müptelâ okuluna kayıt olduk

 “Bütün insanlar seni kendi menfaati için ister, Allah ise seni senin menfaatin için ister.” Abdülkadir Geylani
Kalbin müteharriki (lokomotoru) kümun (puslanıp gizlenen) kadim nefs kanseri denklemini yenmek için ilâhi nizamın sonsuz enerji akidesiyle zamansızlık boyutunda maddenin zıtlık fenomeniyle ve ışık öz ve hakikatleriyle birlenip en yüce konçertoda uhrevi büküldü. Tusi çifti gibi büyük evrenin içinde küçük evren döner ve dönmeye devam ediyor. Çapın içinde kalp iki kat büyük bir insanın nefs evreninde dönüp durur. Bu Allah’ın gönlümüze bahşettiği sonsuz enerjili ince ayar diyagramıdır. Allah mucizevi spirograf dizaynlarını bir kâinat mühendisi gibi sıfırdan büyük dairesel enerjileri kalbin parametrelerine uygulamıştır. “hypocycloids” kalbin içinde Rahmani nefestir nefsi içimize çekmek için iç içe bükülerek kalpte nokta olana kadar tavaf eder. Böylece, kalp badireleri yere serer, yerden göğe katlanarak ilerler. Kalbin katedrali zirvede nokta iradesine sahip varoluşsal nedensellikler bültenidir. Her anlamsızlığın haber resitali vardır, hayatı anlamlandırmak için insanın içini dökme requemi vardır. Tanrı en müzikal, ahenkli, ilâhi ve biricik matematikçidir.
İnsan 1.86 milyon kiloton TNT değerinde enerjiye denk gelir. Tahayyül etmeye çalışın ki Japonya’nın Nagazaki kentini yok eden bomba 21 kiloton gücündeydi. Bu dehşetengiz güç, bu insandaki olağan dışı potansiyel, bu muhteşem insicama sahip yegâne varlık kendi varlığının otoritesini Allah’a borçludur. 
Kalbin deklarasyonu rahmi denetleyenin annelik içgüdüsü olması gerektiğini söylüyor. Zaten, bir gerçekle yüzleştin mi birinci gerçeği doğrulayacak ikinci bir gerçek aramazsın. Keşfettiğin her şey kuşkunun alfabesini kullanır. Bilimsel bir açıklama getirebilmen için kalbinde matematiksel kanıtların olmalıdır. Kalbinin hava yastığında yumuşatacağın merhamet duyguların olmalı. Kendi karanlığında ışığı arayan aynada bir lâmba gibiyim. Kendini aydınlatan düşüncelerimle kandillerdedir varlığımın delilleri. Yenik düşmeden geometrik teorilere temelim tecrübe ile hakikati kuşatmaktır. 
7. kat, bin odalı çetrefilli dolambaçlı, içinde sır havsala 1000 kitap, havas ilmi, nokta ve daire ilmi, insan tabiatı ve kimyası, kuantum fiziği-fizik ötesi, teozofi, Allah’ın varlığı, tango, sema, bilim ve din birliği, ledün ilmi, evrenin hakikati, felsefe, vs… gibi konular hakkında. Birden tüme giden 1000 kitap! Çıplak karanlık dipsiz kuyudur. İnsan bilgisi mutlak kilitlidir, boyuttan boyuta kalbinin sonsuz kara deliklerinin varlığında mevcut olan ebedi ahlâk kavramlarında şüphenin egemenliği yoktur.
Beren biliyor musun? Kendi çizdikleri kedi resimlerinden korkuyor genellikle çocuklar. Kalbin mantığı yok ama akıl korkmak için unutma ki her zaman kalmak için kendine beş yıldızlı bir otel arıyor. Beren’cim kimseyi yüz üstü bırakmadık onlar sırtlarını güneşe verdiler. O yüzden, her şey de Allah’ın takdiri ve mizanı vardır. Sabrın yasa anahtarı ilâhi kudrettir ki nefsin mahkeme kapılarını açarak seni beraat ettirir. Rabbani tesirle hayatını basitleştir, kutsi sır kendini sükût ve keşiftir. Kerâmet kalbinle iman etmektir. Kalbinizi iyi muhafaza edin çocuklar çünkü o yeri geldi mi yelkenliyle hudutsuz edep getirir. Kalbiyle ibadet eden hiçbir imkân ve hududa sığmaz. Her kalbin kitabı farklıdır, her sayfasında yazılı olan Allah’ın âyetleri ise bu kitapları aynı manada birleştirir.     
 Kalbin taksimi yakîn ile yapıldı. Her aşkın mânâya, vuslat lâl kesildi. Dünyada belâ ahrette edep oldu. Marifet özümüzle Hakk’ın ilmine müptelâ olduk.  

YORUM EKLE

banner608

banner473