banner564

49’uncu dakika öncesi ve sonrası

Lider Yenicami’nin haftayı beraberlikle tamamlamasından sonra Binatlı ile GAÜ Çetinkaya maçı çok daha önem kazanmıştı. 
  İki takım hafta arası kupa maçında yine karşılaşmışlar ve GAÜ Çetinkaya kazanarak bir üst tura çıkmıştı. O maçın bir nevi rövanşı olan lig maçında yine karşılaştılar. Binatlı kazanırsa liderle arasında 1 puan fark kalacaktı, GAÜ Çetinkaya kazanırsa Yenicami ile puanlar eşitlenecekti.
 Binatlı bu maça yeni teknik adamı Hasan Topaloğlu ile çıkmış ve neler yapacağı da merak ediliyordu. Maçta çok erken sayılacak bir dakikada öne de geçmişlerdi. Yabancı oyuncusu Kehinde’nin olmaması onlar için kayıptı. Onu özellikle son 30 dakikada fazlasıyla aradı. Onun yerinde orta sahada Taner ile birlikte Şenol oynadılar. Burak yedek kulübesindeydi. Rakibinin bu devrede neredeyse golcüsüz oynaması onları da rahatlatmıştı.
 Takım olarak iyi oynamasalar da en azından bu devrede rakiplerinden daha olumlu işler yaptılar. Burak’ın oyuna girmesiyle oyunu da daha iyi kontrol ettiler. İkinci yarının başında kalecinin yediği hatalı golle daha da morallenmişlerdi. Ancak bu golden sonra adeta uyuyan rakiplerini uyandırdılar.
 GAÜ Çetinkaya kalecisi de dahil 3 oyuncuyu aynı anda değiştirerek büyük bir risk almıştı. Binatlı rakibinin bu değişikliğinde oyuna girenlerin oyunu dengelemelerine kadar yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. İki yabancısı Bello ve Peter maçın başlarında biraz hareketliydiler ancak sonrasında beklenenin çok uzağında kaldılar. Orta alanda Taner Burak’ı fazlasıyla arattı. Sonradan oyuna giren Burak çok önemli bir nedeni yoksa oyundan çıkmamalıydı. Yakalanan skorun onlara yettiğini sandıkları anda oyun üstünlüğünü de rakiplerine kaptırdılar. Arka arkaya hatalar yaparak büyük bir telaş yaşamaya başladılar. Bu telaş onlara pahalıya mal oldu. Bu mağlubiyet onlara büyük bir avantaj kaybettirdi.
 GAÜ Çetinkaya maçı kazanırsa liderliğe ortak olacağı gibi rakibini de geride bırakacaktı. Sadece 2 yabancısı ile maça çıktı, diğer yabancısı zaten yoktu. 
 Forvette bir kanatta David diğer kanatta B.Eko ile maça başladı. Gol yollarında ise Sercan vardı. Ona Ümitcan da destek veriyordu. Ancak bu düşünce özellikle maçın ilk yarısında hiç işe yaramadı. Ümitcan çok net bir pozisyonu bu bölgenin adamı olmadığından harcadı.
 Zaman zaman David’in kanattaki hızı, B.Eko’nun kanattan içeriye girmesi ile tehlikeler yarattı. Fakat ilk yarıyı hiç yaşamamış olan GAÜ Çetinkaya kaleci Cenk’in yediği hatalı golle adeta hayata döndü. Teknik adam büyük bir risk alarak kaleci ile birlikte 3 değişiklik yaparak kaleye genç Mehmet’i İ.Çıdamlı’yı ve E.Sonay’ı oyuna aldı. Serhan defansta Abbas’ın yerine, geçerken, E.Sonay Ümitcan’ın yerine İ.Çıdamlı da Abbas’ın yerine oyuna girdi. 
 Bu değişikliklerden sonra B.Eko’nun de gerçek kimliğine bürünmesi ile bambaşka bir Çetinkaya izlemeye başladık. Oyuna girenlerin tümü de sonuca doğrudan etki eden adamlar oldular. Yenen ikinci gole kadar uyuyan takım o dakikadan sonra adete şahlandı. Kanatlardan getirdiği toplarla sonuca gitmeyi bildi. Rakibinin telaşını da çok iyi değerlendirerek arka arkaya bulduğu gollerle müthiş bir geri dönüş yaparak maçı kazandı.
YORUM EKLE

banner471

banner473