banner564

65. Kalbin velfecri “Hayrün-nâs men yenfeun-nâs” 

“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır.”
Kalbin immün sistemi kolektif şuur lokomotifiyle zaman mefhumunun ötesinde, ilanihaye, Allah’ın enigmatik mitokondri mucizesiyle deşarj oluyor. Vicdan kalbin iç empati artefakttıdır. Kalbin gözünün fovea tabakası beşgen (alfa, beta, teta, delta ve gama) frekans ışınların beyinde aktive edilmesi ile nano moleküler derecesinde gaybî mekânda Fİ katsayısıyla konnektomumuzu güçlendirirler. Kalp ve akıl fraksiyonları artık ‘Neuro Marketing’ ile ehlileştirilebiliyor. Sübliminal etkilerle bilinçaltı uyarılarak kalbe ve akla istediklerini yaptırabiliyorlar. Şuuraltında nano metrik eşyâlar cehennemi, dünya yanılsama rüyâsında yararsız düş görmeye bizi sevk ediyor, alfa kanalı REM uykusunda antenlerini ve reseptörlerini açtığında ise müspet, çözüm odaklı ilimler, siber kalp sitesinde akıl mühendisliğiyle kılükalden (söylentiden) uzak, hayatın psişe balansını kurabiliyorlar. 
Hayat siklusu (döngüsü) içinde lanikeayı yakan enerji kadar kalp ve akıl ekstremitesi insanın fıtratında mevcuttur. İnsan gayriiradi beşinci boyut burhan nazarında metafiziksel elektromanyetik mihenk kompleksidir. İnsan sıkleti birbirini etkileyen mıknatik alanlardan, modern manipülasyon kürlerinden, kendini sevdadan bile sîgaya çekmelidir. Detay yavaşta gizlidir, detaydan derinliğe inebiliriz ve gölgeler âleminde hiçliğin var olduğu âleme yükselebiliriz. Ben duygusundan sıyrılmalı, bilim duygusuyla düşünmeli, dünya bağlamına İslâm ahlâkını eklemlemeliyiz. İnsanları tembellikle meşgul edip kendi geleneklerinden koparmaya çalışıyorlar. Bugünkü hâl mealimiz egolu, kibirli, vurdumduymaz, neme lazımlık, tembel, aksi, kendini beğenmiş, bilgisiz, kültürsüz, milli değerlere sahip olmayan, kitap okumayan, kulaktan duyma bilgilere güvenen, ailesinin parasına güvenen, dinden bihaber, saygıdan, hoş görüden uzak, kibarlıktan, ince duygudan, sabırdan yoksun bir insanlık görüngü cehennemi; belki de geri bildirimsiz kalp anarşisidir dünyalıklar. Sacayaksız nefs cesameti oldukça dünya komplikasyonsuz mümkünatı yok olamaz. 
Ne aradığını bil ki, keşfettiğinde ne keşfettiğini kalbinle bil, üst akıl ve öte şuurla tefekkür et. Arayanın aradığını bulanlar bulmayanlardır çünkü aramayanlar aramasa da aslında aramadığını arayanların içinde arayanın aradığını bulanlar hiçi bulunlardır çünkü aramayanlar aslında bulanlardır. Miadı geçmiş, dolmuş kalbi değiştir, insanlarla anlamlı bağ kur, arayan değil aranan insan olmaya çalış, entelektüel sermayeye okuyarak, yazarak ve özlü konuşarak katkıda bulun. Dünya kalbin prototipini icat etti insanlar hep yapay ve yeknesak oldu. Kalbinin ve aklının fizibilite raporlarını çıkarırken kooperatif çalışma yap, efrâdını câmi, ağyârını mâni bir araştırmada koordineli ve birlikte çalışmayı kendinle akit et. Branşlaşarak ihtisaslaş, medyunu şükran duygusuyla ahlâkını iş ve özel yaşamında da göster. Sümme haşa tevazuunu kalp giysisi gibi üzerine giy. Çok çalış başarıyla birlikte ilham zaten doğal olarak gelecektir. 
Kalbin immünolojisi için Allah mefhumu ve inancının tedavi edici dozunu akıllarda ve iz’anlarda ayarlamak gerekir. Uyku ile uyanıklık arası emsal hâlde insanın otonomi tatmini retrospektif bakışla deryâdil akort edilmelidir. Aklın parmaklarındaki mızrap, dünyayla birlikte harmoni içerisinde ahenge tabii ilim ve irfan müziği çalmalıdır.    

YORUM EKLE

banner471

banner474