banner564

Acilen Madde 60

 Ne olacak beklentisi nedeniyle olayların görünen yüzüyle ilgilenen pek yok. Asıl ilgilenmesi gerekenler ise tatilde. Dövizin sıcaklığı artarken öyle bir sürükleniyoruz ki neye, daha neye uğradığımızı bile fark edemiyoruz. Sonumuz nasıl olur diye kestirmek güç. Kaptan olup gemiyi kurtarmaksa tam bir soru işareti. Ne yazık ki rotamızı yitirdik. Karanlık bir tablo çizmek istemezdim ama gerçekten bu coğrafyayı sırtında taşıyan emekçi vatandaşın hali perişan.
Ne olacağını bilmediğimiz, nereye sürüklendiğini anlayamadığımız bir zaman diliminden geçiyoruz. Bu sürece esas kaptanlık yapması gereken KKTC Meclisi, iç tüzüğünün yedinci maddesi gereği tatilde. Meclis iç tüzüğünün yedinci maddesinin birinci fıkrası aynen şöyle;
“7. Madde: Meclis Tatili ve Ara Verme
(1) Cumhuriyet Meclisi Tatili, Temmuz ayının ilk günü başlar ve Ekim ayının ilk iş günü sona erer. Ancak, Genel Kurul, alacağı bir kararla tatil süresini kısaltabilir.”
Meclis tatilde iken, iç tüzüğün bir diğer maddesi şöyle demektedir;
“60. Madde: Olağanüstü Toplantı 
(1) Cumhurbaşkanı veya Cumhuriyet Meclisi Başkanı, Cumhuriyet Meclisini olağanüstü toplantıya çağırabilirler.”
Soru sormaya bile gerek yok, ne bekliyorsunuz!
Bir ekonomist değilim ama “TL kullanıyoruz, kontrol bizde değil, yapabileceğimiz hiçbir şey yok” söylemleri bana pek de gerçekçi gelmiyor. Gazetelerde dünya kadar çözüm önerileri, ekonomi adına yapılabilecek iyileştirmeler ekonomistler tarafından yazılmaktadır. Acaba hiç mi birinin kıymeti yok, yoksa ekonomist yazarların aldıkları eğitimlerden mi şüphelenmeliyiz.
Meclis derhal göreve çağrılmalıdır. Ekonomimizin sürükleyici sektörlerinden olan yüksek eğitimi düşünüyorsanız, giderek kalabalıklaşan nüfusumuzun barınma sorununa çözüm getirecek inşaat sektörünü düşünüyorsanız, hastalarımızın ilaç taleplerini düşünüyorsanız ve daha nice sosyal kırılmalara yol açacak ekonomik olumsuzlukları düşünüyorsanız, düşünmekten vazgeçin. Zaman eylem zamanıdır, Meclisi biran önce açıp düşünceleri eyleme geçirmenin zamanıdır. Zaman meclisi yücelten vatandaşa sahip çıkma zamanıdır.

Herkese güzel, sağlık dolu bir hafta dileklerimle… İyi pazarlar.
 

YORUM EKLE

banner608

banner474